Curiozităţi despre Disneyland. Ştiai că sub parcul de distracţii Disneyland se ascunde un tunel secret?

2 disneylandok jpg jpeg

Universul Disney este unul dintre cele mai vizitate şi magice locuri de pe Pământ. Dacă ţi-ai propus să ajungi la Disney sau pur şi simplu eşti pasionat de aceste tărâmuri magice, iată ce ar trebui să ştii despre „Lumea personajelor fantastice‟!

De când Walt Disney şi-a întâmpinat primii vizitatori în 1971, în lume s-au deschis numeroase parcuri de distracţii, care au primit milioane de turişti. De la copii şi până la adulţi, Disneyland ştie cum să impresioneze fiecare persoană în parte! La fel ca în orice altă industrie şi Disney are o mulţime de secrete de culise, care contribuie la succes. De exemplu, ştiai că „Lumea lui Mickey Mouse‟ are un tunel secret sau că administratorii sunt foarte atenţi la bunăstarea oaspeţilor? Citeşte mai departe pentru a afla multe lucruri uimitoare despre unul dintre cele mai vizitate locuri din lume!

Milioane de obiecte pierdute

Pentru că vara este anotimpul în care sosesc cei mai mulţi turişti în parcurile Disney, în medie, aproximativ 210 perechi de ochelari de soare apar zilnic la departamentul Disney pentru obiecte pierdute. Se estimează că până acum, de la deschidere, s-au pierdut 1,6 milioane perechi de ochelari, iar pe an se pierd circa 6.000 de telefoane mobile, 3.500 de camere foto şi 18.000 de pălării.

Deţine trenuri de la începutul anilor '90

Calea ferată Disney World din Magic Kingdom oferă peisaje excelente de fotografiat. Mai ales, din trenurile feroviale, apar sute de fotografii pe zi, pe reţelele de socializare. De remarcat este că în acest parc există trenuri funcţionale cu aburi, care transportă anual 1,5 milioane de pasageri. Cele patru trenuri au fost realizate între anii 1916 şi 1928 şi au fost restaurate pentru a circula la standarde înalte.

Structuri puternice 

Nu există nicio îndoială că magicul castel al Cenuşăresei este uimitor. Deşi exteriorul pare a fi din piatră, cochilia clădirii este de fapt din fibră de sticlă, arată bestlife. Asta pentru că locuinţa a fost construită pentru a rezista uraganelor şi pentru a o apăra de puterea vântului, de până la 125 de mile pe oră. De asemenea, un lucru impresionant este că fântâna, de la Epcot Innoventions Plaza are puterea de a arunca apa la 150 de metri în aer.

Are un tunel secret

Te-ai întrebat vreodată de ce la Disney este atât de curat? Pentru a îndepărta gunoiul din parc, administratorii folosesc un sistem automat de colectare a deşeurilor, care funcţionează în tunelurile subterane ale parcului. Toate gunoaiele strânse în parc se aruncă la coş, iar coşurile cu deşeuri ajung în procesoare speciale. De acolo, deşeurile sunt împinse în subteran şi ajung într-o locaţie unde sunt procesate, iar mai apoi la un centru de reciclare.

Curăţenia, un principiu de bază

Disney chiar s-a gândit la toate! Pentru a menţine curăţenia şi oaspeţii fericiţi, pe lângă tunelul secret, care se află în tunelurile parcurilor, la fiecare 30 de paşi se află câte un coş de gunoi. Asta pentru ca oaspeţii să nu fie nevoiţi să se enerveze, dacă vor fi puşi în ipostaza să caute un coş de gunoi, prin tot parcul.

Sursă foto: Shutterstock