5 lecţii de viaţă pe care le-am învăţat în 2021. Ne pot fi de mare folos în 2022!

1 2022 shutterstock 2058719045 jpg jpeg

Fie că ne convine sau nu, 2021 a fost tot un an pandemic. Însă, în ciuda grijilor pe care ni le-am făcut adesea pentru noi şi familia noastră sau a restricţiilor pe care le-am avut, din când în când, de respectat, au existat lucruri pozitive care ni s-au întâmplat tuturor. Iată lecţiile de viaţă pe care le-am învăţat anul acesta şi care ne pot fi de folos în 2022!

După 2020, am fi zis că nu mai putem îndura încă un an de pandemie, dar iată că ne-am înşelat. Am trecut cu toţii peste toate greutăţile întâmpinate în 2021 şi am ieşit mai puternici din toate provocările care ne-au ieşit în cale.

Poate că unii şi-au pierdut serviciul sau pe cineva drag, poate că ne-am certat mai mult ca niciodată cu partenerul de viaţă sau cu copilul or părinţii, din cauza stresului cauzat de incertitudinea de zi cu zi, poate că nu credeam că o mai scoatem la capăt cu toate grijile şi provocările avute, însă iată că am reuşit! Suntem mai rezistenţi decât credeam, iar acest lucru ne va fi, cu siguranţă, de folos în anul ce vine!

Lecţia pe care am învăţat-o cu toţii în 2020 şi 2021 este că putem găsi ceva bun şi frumos în toate. Chiar atunci când ne aflam în carantină, izolaţi de cei dragi, sau când ni se anulau concediul deja plătit, concertul la care voiam să mergem sau proiectele profesionale, tot ne-am putut găsi consolare în lucrurile mici şi frumose din jurul nostru.

O plimbare în natură a compensat poate pentru nervii făcuţi într-o şedinţă zoom, faptul că ne-am petrecut mai mult timp cu familia ne-a umplut de bucurie şi împlinire, iar sănătatea pe care o avem este tot ce ne putem dori. Un joc cu copiii, zâmbetele celor din jur, ajutorul primit de la vecini sau necunoscuţi, toate par nimicuri, dar contează mai mult decât am crede.    

Fiecare dintre noi s-a confruntat cu greutăţi în 2021. De la şcoala online a copiilor, la pretenţiile tot mai mari ale angajatorului sau afacerea care ne stagnează. Totuşi, am găsit, de cele mai multe, ori, soluţii pentru problemele întâmpinate când nici măcar nu vedeam luminiţa de la capătul tunelului.

Intrăm în 2022 cu încrederea că putem face orice ne propunem, suntem plini de resurse şi de idei care ne pot scoate oricând din mometele cele mai întunecate. Trebuie doar să încercăm să le descoperim şi să le folosim!

O să spuneţi că pandemia ne-a divizat mai mult ca oricând şi presa ne serveşte zi de zi astfel de exemple. Însă, atunci când privim în jur şi nu la senzaţionalul ştirilor TV, vedem cu toţii câte un gest frumos, o mână întinsă, o vorbă bună. Revelaţia din 2021 e că avem cu toţii ceva bun şi frumos în noi, suntem toţi capabili de-a sari în ajutorul celui de lângă noi, ne pasă tuturor de ce se întâmplă în preajma noastră, nu credeţi?

N-are rost să păcălim pe nimeni, anul care se încheie mâine ne-a pus pe toţi la încercare. Ca să facem faţă stresului, ne-am avântat în muncă mai mult ca niciodată, ne-am turnat încă un pahar de băutură atunci când ne-am simţit copleşiţi sau am cheltuit mai mulţi bani decât ar fi fost necesar.

Toate aceste obiceiuri nu ne fac bine pe termen lung. Pot fi toxice, autodistructive. În 2022 e bine de ştiut că trebuie să-şi găsescă fiecare metode sănătoase de-a gestiona stresul, de-a accepta situaţia în care ne aflăm şi-a merge mai departe încrezători în viitor şi în noi înşine.

Foto - ShutterstockRecente

Meghan Markle jpeg
Sabrina jpg
Georgina Rodriguez Instagram jpg
ashley graham, sotul si copiii foto  Instagram jpg
Paris Hilton jpg
Tiger Woods sursa  Shutterstock jpg
332377003 3394862050761175 2241624325860106195 n jpg
eveniment lux oameni petrecere jpg
Selena Gomez, Nicola Peltz, Brooklyn Beckham jpg
Mark jpg
01  coperta cf06 page 0001 jpg
James Bond jpg
George Clooney, Amal Clooney, Angelina Jolie sursa  Shutterstock jpg
Hobby jpg
Charlize Theron jpg
Brendan Fraser jpg
Gwyneth Paltrow sursa  Shutterstock jpg
Christina Aguilera și tatăl ei sursa  Shutterstock, Twitter jpg
Ce bijuterii ti se potrivesc in functie de semnul zodiacal Sursa foto shutterstock 1633092592 jpg
Kate Hudson1 sursa  Instagram jpg