5 lucruri interesante despre atracţie

1 75720 original jpg jpeg

Fie că ai ajuns să cunoşti un om sau poate că e pentru prima oară când îl vezi, atracţia se poate manifesta încă din primele clipe. Nu ştii exact de la ce s-a aprins scânteia, dar e cert că între voi doi e chimie. Iată cu ce ochi priveşte ştiinţa atracţia!

1. Vârsta, factor de atracţie

Se pare că persoanele cu o fizionomie mai matură sunt considerate a fi mai atractive în ochii celorlalţi, în special cele care au fost concepuţi din părinţi cu vârste de peste 30 de ani. Atât femeile, cât şi bărbaţii care caută un partener pentru o relaţie pe termen mai lung, apreciază mai mult persoanele cu trăsături bine definite, expresive, de pe al căror chip nu lipsesc ridurile.

2. Iubirea sau ceva a fost în aer

În momentul în care femeile simt în aer androsteronul, un testosteron provenit din transpiraţia bărbaţilor, acestea devin automat mai atrase de bărbatul respectiv. După doar 15 minute, substanţele chimice eliberate o fac să fie mai fericită şi mai atentă, rezultatele continuând să îşi facă efectul timp de oră.

3. Limbajul corpului tău

Poţi comunica o mulţime de lucruri folosindu-te doar de limbajul non-verbal, care este mult mai important decât ceea ce ai putea transmite prin cuvinte. Cele mai curtate femei cunosc o mulţime de trucuri prin care îl pot atrage pe cel pe care îl plac, iar cele care nu transmit deloc semnale au şanse reduse să fie abordate. Doar atunci când limbajul corpului tău va transmite că eşti interesată bărbatul se va simţi confortabil să se apropie de tine.

4. Culorile purtate stârnesc interesul

Dintre toate culorile pe care le poţi purta, roşul este considerată a fi cea mai atrăgătoare dintre toate. Femeile care poartă roşu sunt percepute ca fiind mai sexuale, deoarece roşu este asociat cu fertilitatea. În urma unui studiu făcut pe reţelele de socializare, s-a constatat că femeile îmbrăcate în roşu au atras aprecierea mai multor bărbaţi decât în cazul celor care au făcut alte alegeri vestimentare, în alte culori.

5. Foloseşti parfumul potrivit

Nu mai este un secret că bărbaţii adoră femeile care miros bine şi care ştiu să poarte un parfum senzual. Ales corect, îţi va amplifica doza de atracţie. Cele mai apreciate parfumuri sunt cele care conţin esenţe cu miros de trandafir, mosc sau vanilie, aşa că nu ezita să foloseşti acest truc ori de câte ori îţi doreşti să fii cuceritoare.Recente