5 lucruri pe care trebuie să le ştii despre căţelul tău

1 dog 3981506 1920 jpg jpeg

Ai un căţel care îţi înseninează fiecare zi cu energia lui sau vrei să adopţi un patruped şi vrei să ştii multe despre comportamentul lui, în general? Ai ajuns unde trebuie. Sunt foarte multe lucruri interesante pe care le poţi afla şi care pot îmbunătăţi viaţa ta şi a animăluţului. Cu toate că unele pot fi unice la fiecare câine, altele sunt general valabile şi este bine să le ştii.

Câinele poate vedea şi alte culori, în afară de alb şi negru

Mitul conform căruia câinii pot vedea doar alb, negru şi nuanţe de gri este… doar un mit. Deşi văd mai puţine culori decât oamenii, câinii pot distinge foarte bine albastrul, galbenul şi albastru-violet. Pe de altă parte, câinii văd în nuanţe de gri orice obiect roşu sau verde. Totuşi, ochii prietenului tău cu blăniţă disting mult mai bine decât tine mişcarea şi văd mai bine pe întuneric.

Scărpinatul - ce este normal şi ce nu

Scărpinatul este un gest normal la orice căţel, însă dacă acesta se întâmplă în exces, ar trebui să te gândeşti să faci o vizită la medicul veterinar. Cauzele pot fi de la o simplă alergie, la paraziţi, precum puricii sau căpuşe. Medicul veterinar trebuie să investigheze cauza şi îţi va recomanda cele mai bune soluţii pentru patrupedul tău. În cazul puricilor, metodele sunt variate şi chiar… inedite, potrivit blogului The Pet Club.

Câinii transpiră prin pernuţe

Deşi termoreglarea în cazul câinilor se face prin gâfâit, aceştia transpiră doar prin pernuţele de la lăbuţe. De aceea, este important, dacă patrupedul tău îşi murdăreşte lăbuţele la plimbarea pe afară să le cureţi cu un şerveţel umed special pentru animăluţe. Dacă nu reuşeşti să îndepărtezi toată murdăria, atunci o baie în cadă cu şampon pentru căţei este soluţia optimă.

Câinele trebuie scos la plimbare, chiar dacă stai la curte

Cel mai bun prieten al omului a fost mereu un animal energic, iar când acesta doar stă pe lângă casă, toată această energie rămâne neconsumată. Cercetătorii spun că indiferent cât de mare ai curtea şi cât de mult poate alerga căţelul tău în ea, o plimbare este totuşi benefică. Explicaţia este că atunci când se plimbă prin alte locuri decât casa sau curtea, câine este stimulat mental, adulmecă, se opreşte, cercetează, întâlneşte oameni şi câini necunoscuţi. Toate acestea îl ajută să socializeze, iar câinele ar nevoie de aceasta, la fel ca şi oamenii.

Când este mic, căţeluşul trebuie să întâlnească mulţi oameni

Deşi poate fi copleşitor sau stresant să-ţi faci căţelul cunoscut mai multor oameni, acest lucru este necesar pentru el. Potrivit Reader’s Digest, cercetătorii spun că un căţel trebuie să întâlnească aproximativ 100 de persoane în primele luni de viaţă. Iar aceştia trebuie să fie oameni de toate vârstele. Socializarea cu oamenii va ajuta căţelul să nu se teamă de aceştia pe măsură ce creşte. Este bine de ştiut că trebuie să incluzi pe listă oameni care poartă ochelari de soare, pălării, dar şi persoane pe bicicletă sau care fac diverse activităţi în aer liber.

Foto: PixabayRecente

vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg
lapte jpg
olivia newton john 0 shutterstock 530029375 jpg
William si Kate jpeg
nicole kidman shutterstock 644941192 jpg
Jennifer Coolidge 0 jpg
donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg
reese witherspoon jpg
Click! pentru femei Nr  16 jpeg
victoria principal dallas jpg
Printul William jpeg