6 probleme majore pe care le au femeile din toată lumea

1 77661 original jpg jpeg

Să ştiţi că nu trăim într-o ţară chiar neprietenoasă! Dacă te uiţi peste tot prin lume, mai ales în ţările aflate în curs de dezvoltare, ai să ajungi la concluzia că la tine-n ogradă e raiul pe pământ faţă de cum e în ograda altor femei.

Cum spunea un înţelept, nu suntem aici în vacanţă. Milioane de femei din alte ţări suferă cumplit în fiecare zi din viaţa lor, fără pauză. De la problema atât de stringentă a apei potabile până la dreptul la educaţie şi la oportunitatea unui loc de muncă, femeile din toată lumea se confruntă cu probleme foarte-foarte greu de neglijat.

Educaţia

Potrivit unui raport din 2013 al UNESCO, 31 de milioane de fete aflate la vârsta şcolii primare nu şi-au terminat nici măcar educaţia primară. Lipsa educaţiei vine la pachet cu alte probleme cu care se va confrunta fata, ca tânără femeie – de la mariajul prematur până la supravieţuirea după o sarcină pe care n-ar trebui s-o aibă la o vârstă fragedă, la capacitatea de a creşte copii sănătoşi şi, deloc în ultimul rând, la posibilitatea ei de a câştiga mai mulţi bani, toate astea sunt o mare provocare pentru cineva care nu are nici măcar studiile primare.

Acces îngrădit la un loc de muncă

Estimări recente arată că femeile câştigă mai puţin decât bărbaţii chiar şi în ţările bogate. În SUA, de pildă, femeile câştigă cu 0,77$ - 1,00$ mai puţin decât bărbaţii. La nivel global, această diferenţă e vizibilă de pe Marte – din venitul total mondial, doar a zecea parte e câştigată de femei, asta deşi ele muncesc mai mult cu două treimi din totalul global al orelor muncite. În plus, spre deosebire de bărbaţi, banii pe care-i câştigă femeile reintră în circuitul domestic, pe câtă vreme bărbaţii au tendinţa să-şi cheltuiască banii pentru propriile lor nevoi.

Educaţie igienică şi reproductivă

Potrivit celei mai mari organizaţii non-guvernamentale pentru apărarea drepturilor femeilor din toată lumea, Women Deliver, 225 de milioane de femei din ţările aflate în curs de dezvoltare au  nevoie de planificare familială. În fiecare an, la nivel global, sunt înregistrate 74 de milioane de sarcini neplanificate şi 36 de milioane de avorturi. Femeile din aceste ţări nu au cunoştinţe elementare de planificare a sarcinii. Multe dintre ele fie mor la naştere, fie le moare bebeluşul.

Sănătatea mamei

Organizaţia Mondială a Sănătăţii estimează că 800 de femei din întreaga lume mor în fiecare zi din cauze legate de sarcină, care ar fi putut fi uşor evitate. Asta înseamnă că 300 000 de femei mor cu zile în fiecare an, din motive stupide.

Violenţa domestică

Una din trei femei sunt victime ale abuzului fizic şi sexual în timpul vieţii lor, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Fie că e abuz domestic, viol, trafic sexual, acest tip de violenţe le suportă în principal femeile.

Mutilarea genitală

„Procedurile de alterare, în mod intenţionat, sau de a răni organele genitale feminine pentru alte motive decât cele medicale“ (definiţia aparţine OMS) sunt o altă problemă cu care se confruntă femeile din aceste ţări. O procedură care, în sine, nu face decât să încurajeze inegalitatea dintre sexe.Recente

Marilyn Monroe, adepta operațiilor estetice Chip transformat Coleaj Sursa foto  Imdb jpg
Ce scrie pe cele mai ciudate pietre funerare ale celebritatilor Sursa foto Pixabay jpg
Janice Litman jpeg
Amal si George Clooney jpg
Un obiect extraterestru descoperit în mormântul faraonului Tutankhamon sursa foto  Shutterstock jpg
Camilla jpg
casatorita cu Lordul plăcerilor carnale, 75 de amante 1 sursa foto  Imdb jpg
Nicola Peltz si Victoria Beckham jpg
Curiozitatile stranepotilor Reginei la funeraliile ei Cum au trecut in noua etapa fara Gan Gan Sursa foto Instagram windsor royal family jpg
Iti mai amintesti Melrose Place Vezi cum arata acum actorii din rolurile principale Sursa foto Shutterstock jpg
Ryan Grantham și a omorât mama Plănuia să l împuște pe Justin Trudeau Sursa foto  Considering Love and Other Magic (2016) jpg
un bebelus care plange, shutterstock jpg
 Johhny Cash jpeg
Printesa Anne si Camilla Parker jpeg
Shakira, nemiloasă cu angajații Sursa foto  revista Elle jpg
Scene cu Robin Williams din Doamna Doubtfire care n au aparut niciodata Sursa foto captura YouTube  1 jpg
înmormântare regală, sicriul Reginei, siciu deschis Sursa foto  Instagram Royal Family jpg
Colaj familia regala, femei insarcinate, shutterstock jpg
Cara Delevingne jpg
Nadia Comaneci 4 ok GettyImages 1206897168 jpg