Află totul despre superstiţiile românilor

1 49947 original jpg jpeg

O pisică neagră sau o găleată plină ieşite în calea unei persoane, într-o dimineaţă obişnuită, îi poate schimba total starea de spirit. Fiindcă persoana respectivă se va aştepta la ghinion, din cauza apisicii. În schimb, găleata plină aduce noroc. Oare ce superstiţii mai au românii?

Umbrela aduce pagubă

Din bătrâni se spune că,dacă te apucă din senin o durere puternică de cap,însoţită de stări de vomă,dacă îţi ţiuie urechile şi caşti des,mai mult ca sigur eşti deocheată. Remediile sunt descântecele. Iar dacă în timp ce te îţi aranjezi părul scapi pieptenele pe jos,nu este semn bun,căci vei trăi o supărare.

Ai grijă şi pe unde deschizi umbrela! Se spune că dacă o deschizi în casă,vei pierde nişte bani. Să spargi o oglindă,potrivit credinţelor populare,este semn rău,căci vei avea şapte ani de ghinion. Din fericire,există şi metode prin care poţi să înlături din efectele negative. O tradiţie spune că trebuie să aduni toate cioburile şi să le arunci într-o apă curgătoare,pentru a spăla ghinionul.

Nu vărsa piper!Ca să eviţi o ceartă cu partenerul sau cu un amic,ai mare grijă să nu verşi sare sau piper pe masă. Dacă totuşi ai făcut acest lucru,adună tot ce ai vărsat şi aruncă peste umăr. Se spune că dacă ai luat mâncare la pachet la serviciu şi nu ai apucat să o consumi,nu trebuie să o aduci acasă şi să o mănânci,căci vei rămâne necăsătorită,fiindcă “ se întoarce sortitul de la tine”.

Ai fost la cumpărături şi ţi-ai luat o preche de pantofi? Nu-i pune pe masă după ce ai ajuns acasă,pentru că aduc ghinion:ori te cerţi cu cineva apropiat,ori poţi avea probleme la serviciu.

Cât despre superstiţiile care aduc noroc,iată câteva dintre acestea. Dacă-ţi iese în cale cineva care duce o găleată plină cu apă,tot restul zilei o să ai parte de întâmplări fericite. Este semn bun,de asemenea,dacă te mănâncă talpa piciorului drept,căci vei pleca într-o călătorie plăcută foarte curând.

Vrei să ţi se îndeplinească o dorinţă? Pune-ţi pe inelarul de la mâna stângă verigheta unei femei măritate,învârte-o de trei ori şi,curând,dorinţa ta va deveni realitate.

Din bătrâni,se mai spune că daruri precum un şal,un pahar de cristal,o lampă,o carte,o pereche de mănuşi sau un tablou înrămat poartă noroc.

Iar dacă ai găsit o potcoavă,păstreaz-o! Este un semn de mare noroc,de aceea trebuie să o păstrezi,eventual deasupra uşii,dar trebuie să o ţii neaparat cu deschizătura în sus,ca să nu fugă norocul.

Pisicile prezic vremea

Astfel,dacă stranută,va ploua,dacă au spatele la o sursă de foc,este semn că vine  furtuna,în timp ce o pisică care-şi ascute ghearele de piciorul mesei,vesteşte vreme bună. O mâţă care-şi ascute ghearele pe covor,anunţă vânt,iar una care se spală cu lăbuţa pe urechi anunţă ploaie.

Frica de numărul 13,pe care multe persoane o resimt,este o fobie,care se numeşte "triskaidekafobie”. De unde poate veni această superstiţie? Se spune că,în antichitate cifra 13 nu era îndrăgită căci venea după11,care însemna elevare spirituală şi după 12,care era cifra perfecţiunii. Deci 13 simboliza distrugerea acestor două elemente.  Recente

Meryl Streep, Jennifer Lawrence, Charlize Theron, salariu negociat foto  Shutterstock jpg
Cei mai impiedicati hoti din lume Sursa foto Shutterstock 2045111030 jpg
Coolio, 10 copii și mai multe amante foto  Shutterstock jpg
Obiceiurile regelui charles al III lea, foto instagram jpg
Katy Perry jpg
Obiceiul alimentar al actritei Gwyneth Paltrow o face sa se simta grozav la 50 de ani Sursa foto Shutterstock 1544970053 jpg
Kim Kardashian, reguli în avionul privat sursa foto  Instagram Kim Kardashian jpg
James Bond, Daniel Craig jpeg
Camilla Parker si Charles jpg
Antonio Banderas si iubita lui demonstreaza ca dragostea nu are varsta Sursa foto Shutterstock 1409689958 jpg
new amsterdam 2 png
Pablo Picasso, primul cuvânt rostit sursa foto  Shutterstock jpg
Cel mai bun bucatar din lume, shutterstock jpg
Coolio, videoclip Gangsta's Paradise, Michelle Pfeiffer 1 Sursă foto  Shutterstock jpg
Coperta CPF 20 jpg
regina cu catelul jpg
Marilyn Monroe, adepta operațiilor estetice Chip transformat Coleaj Sursa foto  Imdb jpg
Ce scrie pe cele mai ciudate pietre funerare ale celebritatilor Sursa foto Pixabay jpg
Janice serial Friends jpg
Amal si George Clooney jpg