Al şaselea simţ: cum îţi dezvolţi inteligenţa intuitivă?

1 73992 original jpg jpeg

Ţi s-a întâmplat vreodată să simţi unele lucruri înainte să se întâmple, să ai o revelaţie sau să faci ceva fără să poţi explica motivul? Unii o numesc intuiţie, alţii îi spun al şaselea simţ. Cert este că oricine poate avea intuiţie, dar nu toţi sunt conştienţi de ea.

Nu eşti conştientă că ai al şaselea simţ? Iată trei posibile motive:

1.      Lipsa încrederii în sine

2.      Raţionalismul

3.      Negativitatea excesivă.

Cele cinci simţuri,văzul,auzul,gustul,pipăitul şi mirosul,ne ajută să explorăm lumea noastră fizică. Există,spun specialilştii psihologi şi neurologi,un al şaselea simţ,care te ajută să îţi dai seama mai uşor de intenţiile celor din jur şi să iei din instict anumite decizii bune,fără a te gândi prea mult. Deşi al şaselea simţ a fost întotdeauna asociat cu femeile,bărbaţii acţionează şi ei în mod intuitiv,în multe situaţii.

Dincolo de raţiune

Conform definiţiei date de specialişti,al şaselea simţ presupune capacitatea de a ajunge la adevăr doar pe baza experienţei,fără a recurge la raţiune. Dar cum îţi dai seama dacă ai al şaselea simţ?

·         Ai presimţiri sau premoniţii care se adeveresc înaintea unui eveniment.

·         Ai intuiţia unui pericol iminent.

·         Deciziile cele mai bune sunt cele pe care le iei fără să stai prea mult pe gânduri.

·         Receptezi cu uşurinţă stările şi sentimentele oamenilor.

O formă de inteligenţă

Atunci când te-ai aflat la răscruce de drumuri,o voce interioară te-a îndrumat să iei anumite decizii. Şi cu siguranţă că viaţa ţi-a demonstrat,în anumite situaţii,că ai fi fost mult mai câştigată dacă ţi-ai fi urmat intuiţia,în loc să te laşi convinsă de argumentele raţionale. Asta nu înseamnă că trebuie să dispreţuieşti gândirea logică. Sunt însă momente când al şaselea simţ te poate scoate din încurcătură sau îţi deschide o perspectivă nebănuită asupra realităţii. Creierulare o parte raţională,care te ajută să îţi pui întrebări şi să faci raţionamente logice şi o parte emoţională,care se exprimă prin senzaţii şi impresii. Intuiţia te ajută să faci introspecţii în cele mai profunde straturi ale eului tău interior,acolo unde raţiunea nu ajunge. 

Glanda pineală,„sediul sufletului“

Studiile asupra creierului uman indică spre glanda pineală ca un posibil răspuns la acest mister. René Descartes,părintele filozofiei moderne,a numit glanda pineală „sediul sufletului“. În Orientul antic,oamenii considerau că intuiţia poate primi iluminarea de la suflet,sub forma cunoaşterii şi ideii.

Cum îţi activezi intuiţuia?

Cele mai receptive dintre noi au înţeles puterea intuiţiei încă de la primele semne,altele continuă să o ignore. Al şaselea simţ poate fi însă activat,prin câteva exerciţii simple. Practicate o dată pe zi,timp de cel puţin o săptâmână,exerciţiile te vor face să devii mai conştientă de propria persoană:

·         Relaxează-te în profunzime.Instalează-te confortabil. Inspiră şi expiră de câteva ori pentru a-ţi relaxa muşchii. Lasă-ţi corpul să devină moale şi încearcă să te deconectezi de mediul exterior.

·         Întreabă-te de ce ai nevoie ca să fii în armonie cu tine însăţi şi cu ceea ce te înconjoară.Reflectează asupra răspunsului prin imagini,senzaţii,emoţii. Ascultă-ţi vocea interioară.

·         Notează-ţi mesajele şi ţine un jurnal al emoţiilor.Păstrează orice gând sau emoţie care îţi trece prin minte.

·         Alege să pleci într-o călătorie pe care ai ales-o din intuiţie. Te vei relaxa şi te vei lăsa condusă de emoţii şi de încărcătura energetică pe care o vei găsi în acel loc,fie că e vorba de o excursie la munte,un oraş nou sau pur şi simplu o destinaţie necunoscută.

Zodii care au al şaselea simţ

Conform astrologilor,există câteva zodii care au un simţ al intuiţiei mult mai dezvoltat:

Scorpion

Nativul Scorpioneste deosebit de empatic. El rezonează cu oamenii încă de la primul contact şi reuşeşte să ghicească stările celor din jur. Scorpionul are abilitatea de a citi limbajul trupului şi nu se lasă manipulat cu uşurinţă.

Vărsător

Semn de aer,persoana născută sub semnul Vărsătorului e mereu cu capul în nori,ceea ce îl face să se îndrepte spre introspecţie şi reflexie. Sceptic din fire,este atent întotdeauna la tot ce îl înconjoară iar intuiţia îl îndrumă spre cele mai bune decizii.

Rac

Sensibilii zodiacului intuiesc foarte uşor ce îşi doresc ceilalţi de la ei,aşa că nu vor fi luaţi niciodată prin surprindere. Se bazează extrem de mult pe ceea ce simt şi se cunosc pe ei înşişi mai bine ca oricine.

Ştiai că….

…termenul de intuiţie“ provine din latinescul intueri“ care înseamnă a privi în interior? Intuiţia este abilitatea de a cunoaşte fără a folosi raţionamente logice.

…intuiţia este numită în popor „bănuială“?Recente

Hedy Lamar foto  Crossroads (1942) jpg
Celine Dion foto  Shutterstock jpg
Rihanna foto  Instagram jpg
Coperta Click! pentru femei Nr 11 2024 jpg
Jennifer Garner jpg
Hannah Dodd foto  Shutterstock jpg
Sarah Jessica Parker jpg
Jessica Alba foto  Shutterstock jpg
Jessica Biel jpg
Sarah Wayne Callies foto  Shutterstock jpg
ten frumos jpg
Britney Spears jpg
Courteney Cox si Matthew Perry jpg
Boney M XP 1 png
Jane Seymour foto  Shutterstock jpg
Zodii ai caror nativi sunt atenti la detalii Sursa foto shutterstock 2039710754 jpg
Traditii la nunta jpg
Chris Pine arată diferit jpg
Prințesa Roz foto  Shutterstock jpg
mașină foto  Shutterstock jpg