Atragerea norocului. Ce trebuie ca să faci să îl aduci de partea ta

1 55787 original jpg jpeg

Norocul îi favorizează pe cei îndrăzneţi, spunea un înţelept acum mai bine de 500 de ani. Un studiu recent ne arată că, de fapt, îi favorizează pe cei care îndrăznesc să creadă în forţele proprii. Iată ce trebuie să faci pentru atragerea norocului.

Nu m-am considerat niciodată o persoană norocoasă. Jocurile de noroc nu mă atrag,pentru că nu cred că există vreo posibilitate de a câştiga vreodată un ban nemuncit.

După ce am câştigat „ca prin minune” o oală de spaghete la o tombolă la birou,mi-am spus că acela va fi singurul meu câştig pentru care nu am depus efort.

Şi aşa a fost! Recent,am descoperit un studiu britanic ce spunea că cei ca mine nu au noroc pentru că nu au abilitatea să-l atragă. Dintr-odată,expresia „Norocul şi-l face omul cu mâna lui” capătă un nou sens.

Atragerea norocului - În calea norocului stai chiar tu!

De secole,oamenii au înţeles puterea norocului şi au căutat modalităţi de a-l atrage. Bătutul în lemn,care se foloseşte şi astăzi frecvent,este un vechi ritual păgân menit să aducă ajutor din partea puternicilor zei ai copacilor.

Azi facem acelaşi lucru,deşi credinţa în acest fel de zeităţi a dispărut. Însă cum au supravieţuit aceste superstiţii peste generaţii? Răspunsul stă în puterea norocului şi în nevoia omului de a-l avea mereu de partea sa.

Lasă magia în viaţa ta

Studiul despre care vă spuneam, legat de atragerea norocului, a fost condus de profesorul Richard Wiseman,de la Universitatea din Hertfordshire,Marea Britanie,recunoscut pentru cercetările sale în zone „ciudate” ale psihologiei,ca decepţia,umorul,norocul şi paranormalul. Timp de 10 ani,

400 de femei şi de bărbaţi,cu vârste cuprinse între 18 şi 84 de ani,au fost „testaţi”.

Aceşti voluntari proveneau din două categorii:cei care aveau noroc în mod constant şi cei mai puţin norocoşi. Rezultatele au fost uimitoare. Diferenţa dintre norocoşi şi nenorocoşi este că primii credeau în noroc,iar ultimii – nu. Norocoşii au capacitatea de a profita de oportunităţi,îşi fac planuri care se îndeplinesc,deoarece cred în capacitatea lor de a face tot ce-şi propun şi-şi revin rapid după un eşec.

Deschide-ţi mintea pentru atragerea norocului!

Secretul constă în a şti unde să priveşti. Şansele apar pentru toţi,însă numai cei atenţi ştiu să profite de ele. Pe scurt,cei lipsiţi de noroc întorc capul în cealaltă parte şi lasă şansa să treacă pe lângă ei sau,pur şi simplu,sunt prea preocupaţi de altceva şi nu văd că rezolvarea problemei este chiar în faţa ochilor lor.

Priveşte partea plină a paharului

Când vine vorba de atragerea norocului, e bine să ştii că există o legătură directă între noroc şi optimism. Poate ţi se pare normal ca norocoşii să fie optimişti,pentru că totul le merge din plin şi nu prea au motive de a vedea viaţa în alte nuanţe decât roz. Dar nu este deloc aşa. De fapt,o atitudine optimistă atrage după sine norocul,nu invers.

Cura cu dovleac

Dacă un optimist îşi pierde locul de muncă,va gândi:„Sunt norocos. Familia mă iubeşte,sunt sănătos şi pot oricând să-mi găsesc un alt loc de muncă”,pe când pesimistul va spune:„Sunt ghinionist. Cum o să le explic alor mei că nu mai am serviciu? Şi asta se întâmplă chiar acum,când sunt atât de puţine şanse de angajare...”.

Cel mai probabil,optimistul va fi cel care-şi va găsi primul un loc de muncă. Explicaţia este simplă:atitudinea pozitivă îi păstrează moralul ridicat,iar încrederea în propriile capacităţi face ca problemele să fie mai uşor de depăşit.

Atragerea norocului - Norocul este ceea ce se întâmplă când pregătirea se întâlneşte cu oportunitatea. Seneca

Ce mai trebuie să ştii despre atragerea norocului - Norocul se învaţă

Aşadar,sunt dovezi care arată că norocul este pur şi simplu o problemă de atitudine,deci numai schimbându-ne atitudinea faţă de noroc îl vom întoarce în favoarea noastră. Iată cum putem face asta:

* fiind deschişi la oportunităţi; * făcând lucrurile altfel decât am fost obişnuiţi; * gândindu-ne indiferent de ce ni se întâmplă că „se putea şi mai rău”; * fiind recunoscători pentru ceea ce avem; * dăruind ceea ce ne prisoseşte.



Recente

Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg
Gordon Ramsay  jpeg
Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cindy Crawford jpg
Gwyneth Paltrow, Chris Martin  jpg
OCC Elixirul Dragostei UNITER jpg
LENNY KRAVITZ   UNTOLD 2024 (1) jpeg
eclipsa  foto   Shutterstock jpg
Nationala Feminina de Fotbal jpg
Elizabeth Hurley  foto   Instagram jpg