Aura energetică a corpului. În caz de boală şi de frică, aura se strânge, iar în situaţii favorabile, se extinde în jurul trupului

2 energie shutterstock 447724720 ok jpg jpeg

Ai auzit de multe ori spunându-se că suntem energie vie ori că există o anumită chimie între indivizi. Dar ce înseamnă asta şi cum ne putem folosi de ea?

Toate fiinţele vii sunt formate şi emană în jurul lor o anumită energie, imperceptibilă cu ochiul liber. Da, suntem energie vie şi asta pentru că organismul uman funcţionează ca un mecanism animat de o baterie, anume creierul, alimentat la rândul său de organele interne, respiraţie şi circulaţia sângelui. Practic, prin hrană, introducem diverse minerale care, datorită proceselor de electroliză chimică, produc curent electric în creier. De acolo, ea este transferată celorlalte funcţii ale organismului prin intermediul sistemului nervos (nervii, meridianele şi canalele energetice). Totul funcţionează asemenea unei reţele electrice, care generează în jurul corpului un câmp electromagnetic. Dacă unul dintre organe începe să fie obosit şi nu mai dă randament, atunci şi creierul are de suferit, iar energia emanată scade în intensitate.

O ştiinţă veche

Deşi pare de domeniul ştiinţifico-fantasticului, preocuparea pentru energia corpului uman datează încă din Antichitate. În India, se vorbeşte de mii de ani despre Chakre, centre energetice ale corpului (în număr de 7). Vindecătorii din China Antică se foloseau de Chi, energia care înconjoară corpul, pentru a aduce alinare celor bolnavi. Iar Pitagora, celebrul filosof din Grecia Antică, enunţa şi el o teorie despre cum corpul luminos poate să vindece corpul fizic. Timp de secole, s-a crezut că numai anumiţi clarvăzători ar putea vedea această aură. Dar stă în puterea de concentrare a fiecăruia dintre noi să ne-o descoperim. Mai nou, ea poate fi detectată cu ajutorul unui aparat special de fotografiat. Interesant este că această lumină emanată diferă de la persoană la persoană şi este un indicator al stării de sănătate, emoţionale şi spirituale.

Forme şi culori

Aura se formează încă din viaţa intrauterină, în jurul fătului, iar culorile sale sunt strălucitoare în momentul naşterii. Ea se modifică în funcţie de evoluţia individului şi se contractă sau dilată sub influenţa mediului ambiant. În caz de boală, de frică ori şoc emoţional, aura se strânge în jurul corpului; în situaţii favorabile, se extinde. Astfel, „cititorii” de aură pot afla o mulţime de informaţii despre o persoană, forma şi culorile aurei servind drept oglindă sau hartă pentru detectarea stării de spirit şi de sănătate, a caracterului, inclusiv date despre alimentaţie şi odihnă. De pildă, o aură strălucitoare, dominată de culori pastelate, denotă un suflet deschis şi sincer, un caracter integru şi un organism sănătos. O aură restrânsă, în nuanţe închise şi terne ori cu diverse pete trădează un organism bolnav şi un suflet chinuit. Culorile identificate au fost mereu similare curcubeului, anume cele din spectrul ROGVAIV, cărora li se adaugă alte două, roz şi auriu. Fiecărei culori îi corespund câteva atribute:

  • Roşu – putere, pasiune, voinţă, dar şi furie
  • Oranj – libertate, creativitate, dar şi vanitate
  • Galben – optimism, încredere în sine, elitism
  • Verde – altruism, armonie, vindecare, calm, dar şi neîncredere în sine
  • Albastru – linişte, echilibru, intuiţie
  • Indigo – spiritualitate, înţelepciune, purificare
  • Violet – practic, îndrăzneţ, religios, dar şi neînţeles
  • Roz – putere, dragoste, dăruire
  • Auriu – spirit creator, iubire pură, compasiune, perfecţiune, noroc

Indicator al stării de bine

Aura este puternic afectată de stările psihice şi emoţionale, mai mult chiar decât aportul de hrană şi stilul fizic de viaţă. Stresul continuu, traumele emoţionale, tulburările psihice, răsturnările de situaţie, îngrijorarea, frica şi alte stări emoţionale şi atitudini negative slăbesc câmpul aurei. Iar o aură slăbită înseamnă pierderea energiei, deci oboseşti mai repede. Dacă situaţia persistă, pot apărea fisuri energetice, care se manifestă prin probleme de sănătate fizică şi diverse dezechilibre. Există credinţa că gândurile afectează nu doar corpul mental, provocând emoţii şi dorinţe, ci şi corpul astral. Gândurile îţi afectează sănătatea şi destinul de 2-3 ori mai puternic decât emoţiile şi dorinţele, iar, la rândul lor, emoţiile şi dorinţele îţi afectează soarta şi sănătatea de două ori mai mult decât acţiunile.

Întăreşte-ţi energia!

Învelişul energetic trebuie întărit în mod regulat, prin puterea minţii, pentru a te proteja împotriva influenţelor externe negative. Mediul şi calitatea vieţii au o mare importanţă pentru dezvoltarea unui câmp energetic puternic. Emoţiile negative şi depresia duc la compresia canalelor de energie, iar culoarea câmpului energetic devine mat şi palid. În schimb, pozitivismul şi grija pentru sănătatea fizică şi emoţională duc la o armonie cu sine şi cu întreg mediul înconjurător. Semnele unui câmp energetic puternic sunt: lipsa bolilor fizice; atitudinea optimistă în viaţă; forţa fizică; lipsa fricii de schimbare; abilităţile de conducere; situaţii care te fac să te simţi norocos. O aură sănătoasă te poate ajuta să atragi în jurul tău oameni pozitivi, să atragi norocul şi şansa, să-ţi influenţezi in bine destinul, să creezi în exteriorul tău oportunităţile pe care ţi le doreşti.

Ca să fii în armonie deplină, iată câteva sfaturi de urmat:

  • Adoptă un stil de viaţă sănătos! Fumatul, alcoolul şi munca excesivă afectează conexiunea cu aşa-numita „sursă a abundenţei“, lezând şi conştiinţa şi făcându-te să percepi eronat lumea.
  • Apelul la mantre. Există câteva afirmaţii care te pot ajuta să crezi în tine şi să-ţi reglezi creierul pe lungimea de undă potrivită, ca un radio.
  • ritualuri şi ceremonii care activează zonele de energie necesare.
  • Fii atent la semnele din jurul tău! Nu toate superstiţiile sunt invenţii.
  • Consultă horoscopul! Astrele emană diverse energii, pe care le poţi folosi în beneficiul tău.

Cum poţi citi aura propriului corp

Pune palma cu degetele răsfirate pe o coală de hârtie albă. Ai grijă ca, în camera în care te afli, să fie lumină naturală. Fereşte-te de soare sau de becurile aprinse. Concentrează-te asupra degetelor, iar după câteva minute vei observa în jurul lor cum apare un contur diafan şi colorat în anumite nuanţe. Nu te descuraja dacă nu vezi nimic la început. Pe măsură ce reuşeşti să te concentrezi asupra energiei pe care o emană corpul tău, vei percepe aura care te înconjoară.

@shutterstock



Recente

Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg