Bărbatul care l-a distrus pe Oscar Wilde a fost marea iubire a scriitorului

1 profimedia 0020986713 jpg jpeg

În urmă cu mai bine de 120 de ani, Oscar Wilde era unul dintre cei mai faimoşi şi apreciaţi bărbaţi din Europa. Cunoscut pentru talentul său literar incredibil, pentru mintea ascuţită, dar şi pentru simţul estetic, părea că le are pe toate: o familie fericită, succes în cariera de scriitor. Până când l-a cunoscut pe bărbatul pe care l-a adorat, dar care avea să-l distrugă.

Căsătorit cu Constance Lloyd, care i-a dăruit şi doi fii, Oscar Wilde a avut mereu o atracţie mult mai puternică pentru bărbaţi. A avut relaţii pasagere sau mai îndelungate, dar ceva s-a schimbat cu adevărat în 1891, când l-a cunoscut pe Lord Alfred Douglas, poreclit Bosie.

Bosie avea doar 21 de ani, era foarte atrăgător şi l-a cucerit pe Wilde spunându-i că a citit de 9 ori romanul de succes „Portretul lui Dorian Gray“, pe care scriitorul îl publicase în acelaşi an. Au devenit rapid amanţi, însă acesta a fost începutul sfârşitului pentru Oscar Wilde.

Lordul Alfred Douglas era un bărbat extrem de atractiv în tinereţe, dar frumuseţea sa ascundea un caracter cumplit. Era incapabil de empatie, era obsedat de propria persoană, era meschin şi egoist şi şi-a înstrăinat propria familie.

După ce au devenit iubiţi, Bosie l-a introdus pe Wilde într-o lume promiscuă a barbaţilor gay care se prostituau. 

Tatăl lui Bosie, marchizul de Queensberry, un om conservator, a aflat zvonurile care circulau despre fiul său şi a fost scandalizat când suspiciunile i s-au confirmat. El i-a trimis scriitorului o scrisoară adresată „lui Oscar Wilde, sodomit declarat“. Douglas îşi ura tatăl, astfel că l-a provocat pe Wilde să-l dea în judecată pe marchiz pentru ofensă publică.

Când lui Queensberry i s-a cerut, potrivit legii, să aducă probe - sub forma unei liste cu doisprezece bărbaţi gata să depună mărturie că Wilde le ceruse favoruri sexuale -, prietenii l-au sfătuit pe Wilde să-şi retragă reclamaţia şi să fugă în Franţa, dar acesta a refuzat. Numai că procesul a luat o nouă turnură, iar Queensberry a fost achitat. În schimb, Oscar Wilde a fost acuzat de homosexualitate, care era considerată o infracţiune la vremea respectivă în Marea Britanie.

A urmat un nou proces, iar scriitorul a fost condamnat pentru „indecenţă gravă“, lucru care i-a distrus atât viaţa de familie, cât şi cariera. A primit pedeapsa maximă, doi ani de închisoare, din 1895 până în 1897.

Dar cea mai rea parte a fost că iubitul său l-a trădat. Potrivit The Guardian, Lord Alfred nu şi-a făcut deloc apariţia la procesul lui Wilde pentru a-l apăra şi, în general, a păstrat distanţa. Totuşi, după eliberarea lui Wilde, ei au reluat relaţia şi s-au mutat împreună la Napoli.

Însă, când familia lui Douglas a ameninţat că îi va tăia acestuia toate veniturile, şi-a părăsit partenerul fără nicio ezitare. Câţiva ani mai târziu, Wilde a murit singur şi sărac lipit.

După moartea lui Oscar Wilde, Bossie şi-a petrecut cea mai mare parte a vieţii atacându-l pe scriitor şi încercând să-i distrugă şi reputaţia rămasă.

FOTO ProfimediaRecente

Care sunt complexele tale fizice in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 526923172 jpg
Chitaristul trupei The Rolling Stones jpg
Jessie J jpg
Kim Kardashian, copii jpeg
Palatul Buckingham  foto   Shutterstock jpg
Brigitta Gheorghe, de la muzica la arta culinara 1  Sursa foto arhiva personala jpg
Barbosu  Sursa foto arhiva personala jpg
The Simpsons  foto   Imdb jpg
Mirosuri pe care cainii le resping jpg
Spune mi zodia ta si vei afla ce nuanta de ruj te pune in evidenta  Sursa foto shutterstock 2477758069 jpg
loialitate jpg
ben affleck jennifer lopez infidelitate contract prenupțial  Sursa Foto   Shutterstock jpg
caine jpg
avion jpg
Selma Blair jpg
Sezonul 3 serial Ursul Disney+ jpg
Anitta jpg
Boala Pica jpg
Ryan Reynolds jpg
Oprah Winfrey jpg