Când este fasolea la conservă un aliment mai bun decât cea uscată

1 fasole la conserva jpg jpeg

Fasolea este, de departe, una dintre cele mai consumate leguminoase de către români. Dacă nu este gătită corect, poate influenţa apariţia unor probleme digestive, însă fasolea rămâne o sursă importantă de proteină vegetală, preferată oricând, nu doar în zilele de post.

În mod tradiţional, fasolea este consumată în formă uscată. Cu toate că trebuie să fie lăsată la înmuiat pentru câteva ore, chiar şi peste noapte, multe persoane aleg acest tip de fasole, fie din obişnuinţă, fie pentru aroma sa ori pentru faptul că este mai ieftină decât alt tip de fasole. Iată câteva motive pentru care fasolea la conservă ar putea fi o alegere mai bună decât cea uscată!

Este mai uşor de gătit

În zilele noastre, oamenii preferă să facă mâncarea mai rapid, faţă de vremurile când bunicile noastre stăteau ore în şir în bucătărie ca să pregătească un preparat. Dacă te afli printre persoanele lipsite de timp sau nu eşti pasionat prea mult de gătit, fasolea la conservă poate fi o opţiune bună pentru stilul tău de viaţă. Este mai uşor de gătit, deoarece este deja fiartă şi o poţi pregăti mult mai repede decât dacă ai găti fasole uscată, care necesită mult timp de pregătire înainte.

Se păstrează mai bine

Fasolea la conservă se păstrează mai uşor decât cea uscată. Dacă îţi place să adaugi în salata de la cină o lingură de fasole fiartă, cu ajutorul conservelor, poţi pune o cantitate precisă de fasole în preparatul tău, iar restul boabelor din cutie se vor păstra foarte bine în frigider.

Mai sănătoasă ca fasolea uscată?

Din punct de vedere nutritiv, diferenţa dintre fasolea uscată şi cea la conservă este foarte mică, cu o singură excepţie - fasolea la conservă are un conţinut mai mare de sodiu, în comparaţie cu fasolea uscată, ceea ce este foarte important pentru cineva care ia în considerare acest aspect. Nu te speria! Cantitatea de sodiu poate fi eliminată prin spălare. Pune fasolea într-o sită şi trece-o printr-un jet de apă înainte de folosire.

Uscată sau la conservă, fasolea este un aliment excelent de adăugat într-o dietă sănătoasă. Această leguminoasă conţine cantităţi mari de fibre şi de proteine. Spre exemplu, o jumătate de cană de fasole neagră conţine 8 grame de proteine şi 8 grame de fibre dietetice, în timp ce fasolea albă 6 grame de fibre. De asemenea, fasolea este o sursă bună de fier şi de vitamine, care: ţin apetitul sub control, ajută la reducerea riscurilor de boli cardiace, îmbunătăţesc nivelul de colesterol şi ajută la slăbit!

Sursă foto: Shutterstock Recente

Nostradamus a prezis că în 2013 va începe al Treilea Război Mondial jpeg
4x5 Mainstage UNTOLD 2024 jpg
Kim Kardashian jpg
influencer  foto   Shutterstock jpg
Kim Kardashian în lenjerie intimă  foto   Instagram jpg
turbulență jpg
Serena Williams  foto   Shutterstock jpg
Nicki Minaj  jpg
Sharon Stone jpg
AD 4nXfs3LB6wCUzZe0QGfm 2E 0loKYvfmcgKRRZdJY7mYQ0V3HM1YwPuJY4OvwLSBL 1NnRCp wuv1ali9JRQ65WltiomaWRbWtMhfIxhqDgCvrmza4tOmhL91H203pYWobZYsep31 jrOgGqp5D1yvfaf2hLA
cel mai bogat model din lume jpg
Kevin Bacon jpg
Celebra creatoare de modă Coco Chanel a încetat din viață în 1971 jpeg
Maimuța Proboscis jpg
Jake Gyllenhaal   jpeg
Justin Bieber jpg
Debbie Harry  Instagram jpg
michael jackson jpg
Khloe Kardashian jpg
Robbie Williams, Beyonce  jpg