Cât eşti de inteligentă emoţional?

1 81529 original jpg jpeg

Inteligenţa emoţională se referă la abilitatea de a gestiona emoţiile, de a le controla şi de a le folosi într-un mod constructiv. Persoanele cu acest nivel nu sunt inteligente numai din punct de vedere mental, ci şi emoţional, într-un mod remarcabil, reuşind să aibă succes în viaţă. Iată cum pot fi distinşi oamenii inteligenţi emoţional.

Iată care sunt semnele comune ale persoanelor inteligente, detaliate, din punct de vedere emoţional:

Acordă atenţie sentimentelor celor din jur

Este esenţial să acorzi atenţie sentimentelor voastre şi a celor din jur, deoarece ele sunt extrem de importante. Cei care acordă atenţie sentimentelor şi intuiţiei lor, ştiu cum le afectează performanţa. Când sunt neglijate sentimentele, dispare fericirea şi dorinţa pentru anumite lucruri. Oamenii care sunt inteligenţi din punct de vedere emoţional nu-şi ignoră sentimentele şi ţin cont de ce le spune intuiţia. Acest lucru le oferă posibilitatea de a gândi într-un anumit fel.

Nu întrerup interlocutorul şi analizează

Cei care sunt inteligenţi din punct de vedere emoţional nu se grăbesc niciodată. Ei se opresc şi analizează performanţele şi comportamentul lor. Auto-introspecţia este cheia succesului. După ce îşi analizează acţiunile, reuşesc să judece mai bune. Mai mult, această calitate îi ajută să îşi îmbunătăţească performanţa într-un mod bun.

Acceptă criticile pozitive

Critica este grea, dar fructoasă. Important este ca fiecare să luăm critica într-un mod pozitiv şi să învăţăm din ea, aşa cum o fac oamenii inteligenţi din punct de vedere emoţional. Ei sunt cei care nu pun pe primul loc ego-ul lor. Ei sunt cei care învaţă din greşeli şi fac tot posibilul să-şi îmbunătăţească modul de lucru şi, cel mai important, învaţă în fiecare zi.

Au capacitatea de a ierta şi de a uita

Persoanele inteligente emoţional au capacitatea uimitoare de a ierta şi de a uita. Iertarea este cea mai mare trăsătură a oamenilor  de succes. Ei iartă, uită şi continuă, fără să aibă resentimente faţă de nimeni. Mai mult, este modul prin care nu se simt împovăraţi din punct de vedere emoţional.

Au un control asupra gândurilor lor

Persoanele care au mintea distrasă le este foarte greu să se concentreze asupra aspectelor importante ale vieţii. Astfel, cel mai comun semn printre oamenii inteligenţi emoţional este să ei au control asupra gândurilor lor. Ei ştiu cum să acţioneze în orice situaţie, reuşind să aibă succes în tot ce fac.  



Recente

lenjeria din dantelă jpg
Studiu jpg
Gisele Bündchen și copiii ei  jpg
femeie în roșu  foto   Shutterstock jpg
Emma Stone jpg
Cher jpg
Ryan Gosling  Sursa foto shutterstock 1194165124 jpg
Ce trebuie sa stii despre univers  Sursa foto shutterstock 1723447648 jpg
Parada pălăriilor trăsnite din Marea Britanie jpg
vacanță de Paște  foto   Shutterstock jpg
Ramona Păun  jpg
Ce greseli faci in cuplu in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 1490808767 jpg
Rita Ora jpg
Oppenheimer, Tom Conti  jpg
Pavel Bartoș jpg
Anne Hathaway jpg
Printul William si Kate Middleton jpg
Katy Perry jpg
Celine Dion  foto   Instagram jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg