Ce am învăţat la şcoală şi nu este întru totul adevărat. Unele specii de dinozauri aveau pene colorate

1 curiozitati jpg jpeg

Ai copii la şcoală sau nu, tot trebuie să ştii că multe informaţii predate de profesori în trecut, dar şi în prezent, nu mai sunt valabile. Fie s-au făcut descoperiri şi s-au confirmat sau infirmat unele ipoteze, fie pur şi simplu unele teorii găzduite de manualele şcolare din toată lumea sunt false.

Că dinozaurii arătau ca nişte şopârle mari, că exploratorul Cristofor Columb a descoperit America, că Marele Zid Chinezesc este singura construcţie care se vede din spaţiu, că Napoleon era scund, toate sunt informaţii învăţate la şcoală, însă nu neapărat adevărate.

Napoleon Bonaparte nu a fost un bărbat scund

De fapt, cuceritorul Napoleon Bonaparte avea o înălţime medie pentru perioada în care a trăit – peste 170 de centimetri. Totul a pornit de la benzile desenate englezeşti, care l-au descris ca fiind scund. Când a murit, martorii prezenţi au declarat că bărbatul măsura nu mai mult de 157 de centimetri, dar asta se datora unei diferenţe între unităţile de măsură franceze şi britanice.

Dinozaurii aveau pene colorate

După studii amănunţite în acest sens, în prezent, ştim că mulţi dinozauri aveau pene pufoase şi colorate! Paleontologii au găsit fosile bine conservate ale unor dinozauri care aveau pene pe tot corpul. Alţii aveau smocuri pufoase în unele zone ale corpului. Experţii au reuşit chiar să identifice culorile prin studierea unor structuri minuscule numite melanosomi din penele fosilizate. „Este unul dintre cele mai uimitoare lucruri care s-au întâmplat în viaţa mea de om de ştiinţă”, a spus paleontologul Steve Brusatte, citat de rd.com.

Părul şi unghiile nu continuă să crească după moarte

Sângele oxigenat încetează să mai circule în corp odată cu decesul, aşa că celulele care produc fire noi de păr şi ţesut de unghii nu mai pot funcţiona. Ideea că părul şi unghiile continuă să crească şi după moarte este o interpretare greşită a ceea ce se întâmplă, de fapt, cu un cadavru în orele şi zilele de după trecerea în nefiinţă a unei persoane, potrivit BBC. Pielea se usucă şi se retrage la vârful degetelor, făcând unghiile să pară mai lungi. Pielea facială a bărbaţilor se deshidratează, ceea ce poate permite apariţia firelor de păr de sub piele.

Columb nu a descoperit America

Evident, acest lucru este greşit, deoarece nativii americani trăiau pe continent de cel puţin 15.000 de ani. Chiar dacă o să zici că el a fost primul european care a pus piciorul în America, să şii că te înşeli. Exploratorul viking Leif Erikson pare să fi ajuns în America de Nord cu 500 de ani înainte de venirea lui Columb. În plus, Columb a explorat doar Bahamas, Hispaniola şi o parte din coastele Americii Centrale şi de Sud. Potrivit Washington Post, acesta nu şi-a dat seama niciodată că ar fi găsit un continent întreg.

Thomas Edison nu a inventat becul

În orice caz, nu singur. Multe surse istorice sugerează că becul a fost inventat de un grup de oameni de ştiinţă, nu de o singură persoană. Humphry Davy a creat prima lumină electrică în 1802, iar un inventator pe nume Joseph Wilson Swan a creat un prototip funcţional al unui bec, folosind filamente de hârtie carbonizată, în 1860. Edison a studiat şi a eliminat unele dintre problemele tehnice pe care le aveau becurile prototip, astfel că a făcut ca invenţia sa să fie mai practică. Practic, el a inventat becul ieftin şi practic, nu primul bec electric.

Marele Zid Chinezesc nu este singura construcţie vizibilă din spaţiu

Acest lucru este neadevărat din mai multe puncte de vedere. În primul rând, în 2003, astronautul chinez Yang Liwei a ajuns în spaţiu şi a susţinut, ulterior, că nu a putut vedea Marele Zid ChInezesc. Alţi exploratori spaţiali au susţinut că acesta se poate vedea, dar numai în anumite condiţii, cum ar fi atunci când este acoperit cu zăpadă. Pe de altă parte, în aceleaşi condiţii, pot fi văzute şi piramidele egiptene, dar şi unele drumuri şi poduri spectaculoase de pe Pământ.

@shutterstock, esa.int



Recente

Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg