Ce părere au avut iniţial actorii din „Harry Potter‟ despre costumele lor

1 shutterstock 1454161316 jpg jpeg

Seriile de cărţi şi filme „Harry Potter” reprezintă un întreg fenomen la nivel mondial. Se spune că popularitatea „Harry Potter” se datorează scrierii geniale a lui J.K.Rowling şi a scenariştilor din spatele producţiilor. Adolescenţii din toate colţurile lumii sunt încă fascinaţi de „viaţa magică‟ a lui Potter, iar încasările producătorilor sunt pe măsură – doar filmul „Harry Potter şi Piatra Filozofală” a depăşit pragul de un miliard de dolari în momentul lansării.

În acest an se împlinesc 20 de ani de la lansarea „Harry Potter şi Piatra Filozofală”, primul film al uneia dintre cele mai de succes producţii din întreaga lume. Firul acţiunii, scenariul, decorul, costumele, toate acestea au contribuit la popularitatea industriei „Potter”. Poate nu ai urmărit toate filmele, dar cu siguranţă primul lucru care îţi vine în minte atunci când te gândeşti la „Harry Potter” sunt costumele de vrăjitori şi bagheta magică.

Designerul costumelor din seria „Harry Potter‟ a creat sute de haine

        Vezi această postare pe Instagram                       O postare distribuită de Harry Potter Film (@harrypotterfilm)

O postare distribuită de Harry Potter Film (@harrypotterfilm)

Jany Temime este designerul care s-a ocupat de costumele din Harry Potter. A proiectat sute de haine, nu doar pentru actorii mari, cât şi pentru figuranţi: „Am vrut să schimbăm filmul la a treia serie, dintr-un film pentru copii într-un film pentru adolescenţi, aşa că ceea ce purtau era foarte diferit. Întregul stil al filmului devenea mai cool, mai jazz, mai puternic şi mai urban”, spune ea.

Ce părere au avut actorii despre garderoba lor

        Vezi această postare pe Instagram                       O postare distribuită de Harry Potter Film (@harrypotterfilm)

O postare distribuită de Harry Potter Film (@harrypotterfilm)

Jany Temime a declarat că avea doar două săptămâni să proiecteze costume inedite şi să le aducă la viaţă. Designerul spune că toţi actorii i-au iubit costumele pe care trebuia să le poarte: „Dacă un actor nu ar fi fost fan a ceea ce trebuia să poarte, ar fi pus un obstacol în producţie. Nici măcar nu îi puteam întreba, a trebuit să ne asigurăm că le-a plăcut cu adevărat. Dacă nu le-ar fi plăcut costumele, aş fi fost foarte supărată”, a declarat Jany.

Cu toate acestea, o actriţă şi-a iubit costumul mai mult decât orice altceva din platou. Helena Bonham Carter se pare că îşi iubea rochia lungă, neagră, dantelată, care o făcea să intre perfect în rolul vrăjitoarei Bellatrix Lestrange: „Nu am văzut niciodată o actriţă atât de fericită ca Helena când purta rochia vrăjitoarei Bellatrix, I-a plăcut atât de mult costumul acela…i-a plăcut corsetul”, a spus Jany.

        Vezi această postare pe Instagram                       O postare distribuită de Helena Bonham Carter (@helenabonhamcarter_offical)

O postare distribuită de Helena Bonham Carter (@helenabonhamcarter_offical)

Care a fost marea provocare de la filmări

Deoarece au fost mulţi actori implicaţi la filmări, echipa de producţie trebuia să respecte regulile privind dreptul şi programul de muncă ale copiilor, ceea ce însemna că actorii minori nu puteau petrece decât un anumit număr de ore de filmare în fiecare zi. De aceea, procesul de filmare a durat mai mult, iar fanii au fost nevoiţi să aştepte mult timp până la următorul film lansat pe piaţă. 

Sursă foto: Shutterstock, InstagramRecente

vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg
lapte jpg
olivia newton john 0 shutterstock 530029375 jpg
William si Kate jpeg
nicole kidman shutterstock 644941192 jpg
Jennifer Coolidge 0 jpg
donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg
reese witherspoon jpg
Click! pentru femei Nr  16 jpeg
victoria principal dallas jpg
Printul William jpeg