Ce reprezintă punctele de pe geamul cuptorului cu microunde? Explicaţia la care nu te-ai fi gândit!

1 microunde jpg jpeg

Ai observat că pe geamul cuptorului tău cu microunde apar puncte mici şi transparente? Se pare că toţi producătorii de cuptoare cu microunde folosesc acest tip de geam. Ce reprezintă aceste puncte negre, sunt doar de design sau au un rol special?

Cuptorul cu microunde este unul dintre cele mai utilizate şi utile electrocasnice din bucătărie. Atunci când îţi alegi un cuptor nou cu microunde, în general, eşti atent la puterea sa de încălzire, la preţul său şi, desigur, la design. Cel mai probabil, îţi doreşti un cuptor cu microunde care să se potrivească cu mobila din bucătărie sau cu celelalte electrocasnice din încăpere.

Citeşte şi: „Lucruri interesante pe care le poţi face cu ajutorul cuptorului cu microunde. Pe listă: curăţarea usturoiului”

Indiferent de produsul pe care l-ai cumpărat, fie că este la un preţ ieftin sau scump, de culoare albă, neagră sau gri, atunci când îl deschizi, observi pe geamul său, puncte mici şi transparente. Nu este o întâmplare! Toţi producătorii de cuptoare cu microunde folosesc acest tip de geam.

Care este explicaţia?

De ce toate cuptoarele cu microunde au puncte transparente

Nu te îngrijora! Acest geam special nu afectează calitatea mâncării şi nici pe tine. De fapt, punctele transparente şi mici de pe geamul cuptorului cu microunde reprezintă o măsură de siguranţă, fiind concepute special pentru te proteja de radiaţii! Mai exact, punctele transparente împiedică energia electromagnetică să iasă din cuptorul cu microunde.

Desigur, cuptoarele cu microunde nu au îndeajuns de multă energie pentru a crea un efect negativ major asupra organismului, dar producătorii folosesc acest tip de geam, pe motiv de siguranţă. 

Sursă foto: Shutterstock Recente

Kanye West foto  Shutterstock jpg
Cher foto  Shutterstock jpg
aroganta jpg
WhatsApp Image 2023 09 22 at 15 24 02 jpeg
Melania Trump foto  Shutterstock jpg
caine jpg
Jennifer Aniston jpg
Jennifer Lopez foto  Instagram jpg
magneziu jpg
Lady Gaga foto  Shutterstock jpg
Zodii cu ghinion Sursa foto shutterstock 2218817583 jpg
Kim Cattrall foto  Shutterstock jpg
Elsa Pataky, Chris jpeg
familie, trasaturi jpg
Anisia Gafton (1) jpg
David Schwimmer și Matt LeBlanc sursa  Shutterstock jpg
1 50 cent jpg jpeg
modele foto  Shutterstock jpg
cafea jpg
protest jpg