Ce s-a întâmplat când un străin a intrat în dormitorul Reginei. Ce au vorbit timp de 10 minute?

2 regina shutterstock 86827609 jpg jpeg

Pe 9 iulie 1982, pictorul şi decoratorul şomer de 31 de ani, Michael Fagan, a pătruns în Palatul Buckingham şi a ajuns în dormitorul Reginei Elisabeta a II-a. Întregul incident a fost catalogat ca cea mai mare breşă în securitatea regală din secolul al XX-lea. Charlotte Hodgman, editor la BBC History Revealed, ne explică ce s-a întâmplat atunci...

Cu o domnie întinsă pe 68 de ani, monarhul britanic le-a văzut pe toate, a trăit tot felul de experienţe – de la scandaluri în sânul familiei sale, la numeroase mandate ale prim-miniştrilor şi diverse crize naţionale sau internaţionale. Însă, în 1982, Regina Marii Britanii a fost implicată într-un incident fără precedent, care i-a pus în pericol statutul şi chiar viaţa.

Totul s-a întâmplat la scurt timp după ce Elisabeta a II-a împlinise 56 de ani. La ora 6.45 dimineaţa, pe 9 iulie 1982, fostul pictor şi decorator Michael Fagan s-a căţărat pe peretele Palatului Buckingham, evitând cu grijă sârma ghimpată, şi a intrat pe o fereastră deschisă, aterizând în incinta domiciliului uneia dintre cele mai cunoscute şi mai bine păzite persoane din lume.

Odată ajuns înăuntru, Michael s-a plimbat pe holurile palatului şi a intrat într-o încăpere care nu i se părea ca fiind a Reginei, pentru că nu avea deloc o intrare impresionantă. „N-are un pat imens. Şi nici un loc de băut ceaiul şi cafeaua prea mare...”, a dezvăluit intrusul într-un interviu.

Se pare că Fagan a reuşit să petreacă cu Regina 10 minute, timp în care nu s-au întâmplat prea multe lucruri, din cauza ineditului situaţiei. „Am tras perdeaua şi ea m-a întrebat ce caut acolo”, a dezvăluit domnul Fagan pentru The Telegraph, adăugând că vocea Reginei era „normală, ca a mea şi a voastră”.

Fagan a pretins că a intrat în palat de două ori şi că a doua oară a reuşit să petreacă 10 minute în compania Reginei. Conform celor publicate de The Times la acea vreme, Michael a intrat în dormitorul Majestăţii Sale la 7.15 dimineaţa şi a tras perdeaua. Se pare că monarhul britanic era deja treaz la acea oră şi că a dat peste el şi a reuşit să rostească o singură întrebare, după care a fugit după ajutor. Dialogul lor a fost extremd e sumar, având în vedere circumstanţele cu mare potenţial periculos. Intrusul a confirmat că a stat acolo câteva minute şi a aşteptat ca cineva să vină să-l ia.

Majestatea Sa a fugit din cameră şi a chemat ajutor, înainte ca poliţia să ajungă la faţa locului. „Servitorul ei mi-a turnat un whiskey dintr-o sticlă, cât timp am aşteptat. Apoi a ajuns poliţia, care a preluat imediat cazul. Nu mai arestaseră pe nimeni de câţiva ani buni, făceau doar de pază, dar nu se întâmpla niciodată nimic”, a declarat acesta pentru presa britanică. „Unul dintre ei îşi nota tot felul de lucruri într-un carneţel...”

Fagan a fost arestat pe loc, da nu a fost condamnat, pentru că intrarea pe proprietatea altcuiva nu era ilegală la acea vreme. Totuşi a fost închis, timp de trei luni, la spitalul psihiatric. Iar, în 2012, a mai făcut câteva declaraţii publice despre incidentul care l-a scos din anonimat: „Ea a fugit după ajutor şi-mi amintesc picioarele ei micuţe şi goale pe podea...”, a spus el celor de la Independent.

Intrusul a recunoscut că nu ştie nici în ziua de azi ce l-a apucat să comită asemenea infracţiune, dar el susţine că e posibil să fi fost împins de la spate de nişte ciuperci halucinogene pe care şi le pusese în supă cu cinci luni înainte.

Foto - ShutterstockRecente

Sylvester Stallone, fiul autist sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 167894822 jpg
gripa cămilei, cupa mondială la fotbal sursa  Shutterstock jpg
Ce se intampla cu rochiile celebritatilor dupa marile evenimente Sursa imagine shutterstock 288368573 jpg
A aparut cea mai nouă editie a revistei Click! pentru femei jpeg
Meg Wynn Owen, actriță jefuită sursa  The Duellists jpg
Mariah Carey jpeg
Nicole Kidman sursa  Shutterstock jpg
Steve Martin sursa  Shutterstock jpg
Oprah Winfrey jpg
Nume de copii inspirate din seriale Sursa imagine Pixabay jpg
3 zodii carora le merge de minune in plan personal pana pe 27 noiembrie Sursa imagine Pixabay jpg
315521374 433605862308075 4277944834134736587 n jpg
Regalitati jpg
Eddie Murphy, Whitney Houston, telefon în ziua nunții 1 foto  Shutterstock jpg
Charlie Chaplin jpeg
Linda Evans, din Dinastia, 80 de ani sursa  Instagram, Dinastia jpg
soțiile fotbaliștilor, Cupa Mondială la Fotbal, Qatar sursa  Shutterstock jpg
Un mire a visat la o aparitie unica la nunta lui Sursa imagine shutterstock 117996736 jpg
Shakira cauta bona Sursa imagine shutterstock 184651697 jpg