Ce s-a întâmplat când un străin a intrat în dormitorul Reginei. Ce au vorbit timp de 10 minute?

2 regina shutterstock 86827609 jpg jpeg

Pe 9 iulie 1982, pictorul şi decoratorul şomer de 31 de ani, Michael Fagan, a pătruns în Palatul Buckingham şi a ajuns în dormitorul Reginei Elisabeta a II-a. Întregul incident a fost catalogat ca cea mai mare breşă în securitatea regală din secolul al XX-lea. Charlotte Hodgman, editor la BBC History Revealed, ne explică ce s-a întâmplat atunci...

Cu o domnie întinsă pe 68 de ani, monarhul britanic le-a văzut pe toate, a trăit tot felul de experienţe – de la scandaluri în sânul familiei sale, la numeroase mandate ale prim-miniştrilor şi diverse crize naţionale sau internaţionale. Însă, în 1982, Regina Marii Britanii a fost implicată într-un incident fără precedent, care i-a pus în pericol statutul şi chiar viaţa.

Totul s-a întâmplat la scurt timp după ce Elisabeta a II-a împlinise 56 de ani. La ora 6.45 dimineaţa, pe 9 iulie 1982, fostul pictor şi decorator Michael Fagan s-a căţărat pe peretele Palatului Buckingham, evitând cu grijă sârma ghimpată, şi a intrat pe o fereastră deschisă, aterizând în incinta domiciliului uneia dintre cele mai cunoscute şi mai bine păzite persoane din lume.

Odată ajuns înăuntru, Michael s-a plimbat pe holurile palatului şi a intrat într-o încăpere care nu i se părea ca fiind a Reginei, pentru că nu avea deloc o intrare impresionantă. „N-are un pat imens. Şi nici un loc de băut ceaiul şi cafeaua prea mare...”, a dezvăluit intrusul într-un interviu.

Se pare că Fagan a reuşit să petreacă cu Regina 10 minute, timp în care nu s-au întâmplat prea multe lucruri, din cauza ineditului situaţiei. „Am tras perdeaua şi ea m-a întrebat ce caut acolo”, a dezvăluit domnul Fagan pentru The Telegraph, adăugând că vocea Reginei era „normală, ca a mea şi a voastră”.

Fagan a pretins că a intrat în palat de două ori şi că a doua oară a reuşit să petreacă 10 minute în compania Reginei. Conform celor publicate de The Times la acea vreme, Michael a intrat în dormitorul Majestăţii Sale la 7.15 dimineaţa şi a tras perdeaua. Se pare că monarhul britanic era deja treaz la acea oră şi că a dat peste el şi a reuşit să rostească o singură întrebare, după care a fugit după ajutor. Dialogul lor a fost extremd e sumar, având în vedere circumstanţele cu mare potenţial periculos. Intrusul a confirmat că a stat acolo câteva minute şi a aşteptat ca cineva să vină să-l ia.

Majestatea Sa a fugit din cameră şi a chemat ajutor, înainte ca poliţia să ajungă la faţa locului. „Servitorul ei mi-a turnat un whiskey dintr-o sticlă, cât timp am aşteptat. Apoi a ajuns poliţia, care a preluat imediat cazul. Nu mai arestaseră pe nimeni de câţiva ani buni, făceau doar de pază, dar nu se întâmpla niciodată nimic”, a declarat acesta pentru presa britanică. „Unul dintre ei îşi nota tot felul de lucruri într-un carneţel...”

Fagan a fost arestat pe loc, da nu a fost condamnat, pentru că intrarea pe proprietatea altcuiva nu era ilegală la acea vreme. Totuşi a fost închis, timp de trei luni, la spitalul psihiatric. Iar, în 2012, a mai făcut câteva declaraţii publice despre incidentul care l-a scos din anonimat: „Ea a fugit după ajutor şi-mi amintesc picioarele ei micuţe şi goale pe podea...”, a spus el celor de la Independent.

Intrusul a recunoscut că nu ştie nici în ziua de azi ce l-a apucat să comită asemenea infracţiune, dar el susţine că e posibil să fi fost împins de la spate de nişte ciuperci halucinogene pe care şi le pusese în supă cu cinci luni înainte.

Foto - Shutterstock



Recente

Shania Twain  jpg
Cele mai distrase semne zodiacale  Sursa foto shutterstock 2002731482 jpg
Christina Ricci  foto   Shutterstock(1) jpg
Lily Allen, Ashton Kutcher, Mila Kunis jpg
Anne Hathaway  jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
David Beckham jpg
Care este semnatura ta astrala  Sursa foto shutterstock 9917164 jpg
Tom Hardy  foto   Shutterstock jpg
Sharon Osbourne  jpg
Vrăjitorul din Oz jpg
Olivia Munn și copilul ei  foto   Shutterstock, Instagram jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
Gisele Bundchen  foto   Shutterstock jpg
Meghan Fox  Instagram jpg
Cristiano Ronaldo este in vacanta cu familia  jpg
Bella Hadid  foto   Shutterstock jpg
Keely Brosnan si Pierce Brosnan  jpg
Regele Charles  foto   Instagram The Royal Family jpg
Zodii care nu sunt materialiste jpg