Ce spune despre tine modul în care te comporţi la masă. Semnele nonverbale transmit mai mult decât ai vrea

1 shutterstock 369150098 jpg jpeg

În comunicare, limbajul corpului joacă un rol la fel de important ca vorbirea în sine. Ceea ce spui poate fi interpretat în alt mod dacă limbajul nonverbal sugerează ceva diferit de ceea ce transmiţi prin vorbe.

Când cineva refuză să se exprime verbal, limbajul corpului său vorbeşte pentru el. Un zâmbet schiţat, venit din partea cuiva poate fi uneori o încercare de a masca entuziasmul sau de a nu trăda o ironie. Alteori, ar putea fi un semn de jenă. Mâinile care tremură fără a fi semnul unei afecţiuni, ar putea să indice frică sau anxietate sau, din contră, manifestă entuziasmul reţinut.

Toate detaliile sunt urmărite inconştient de cei cu care iei masa

Limbajul nonverbal capătă semnificaţii diferite în funcţie de circumstanţe. Contactul vizual ar putea însemna ceva diferit atunci când eşti îndrăgostit de cineva faţă de cazul în care nu eşti mulţumit de el. În timpul meselor, se pot emite semnale care pot lua diferite interpretări. Fără să vrei, transmiţi anumite mesaje prin felul în care ţii tacâmurile, modul în care stai la masă şi chiar acela în care mesteci. Toate aceste aspecte au anumite semnificaţii profunde.

Menţine contactul vizual pentru o impresie bună!

Pentru o activitate care necesită tăcere, cel puţin în mare parte, este normal ca multe indicii nonverbale să apară atunci când mănânci, mai ales dacă în jurul mesei se adună mai multe rude sau mai mulţi prieteni. Nimeni nu vrea ca limbajul său corporal să-l arate într-o lumină proastă. Refuzul de a menţine contactul vizual cu cei cu care iei masa este o greşeală de etichetă pe care n-ar trebui s-o faci. Ar putea trimite cănu eşti o persoană de încredere sau că îţi lipseşte încrederea în sine.

Ce poate trăda agitaţia sau plictiseala?

Modul în care stai poate trimite indicii nonverbale. Menţinerea unei poziţii drepte, cu spatele drept este bună pentru conversaţia la o masă, deoarece toţi ceilalţi vor fi siguri că eşti atent la ceea ce au de spus şi că îi iei în serios. Dacă ai o poziţie în care stai aplecat înainte este cu atât mai bine pentru a convinge pe interlocutor că eşti cu adevărat implicat în conversaţie.

Citeşte şi:

Felul în care ţii telefonul în mână poate spune multe despre personalitatea ta

Test de personalitate. Animalul pe care îl observi mai întâi dezvăluie totul despre tine

Atingerea picioarelor poate fi interpretată ca semn al agitaţiei, iar mişcările repetate ale mâinilor atunci când vorbeşti îi pot irita pe cei cu care discuţi. Dacă îţi este indiferent sau chiar te plictiseşte persoana din faţa ta, dar nu vrei ca aceasta să observe, ai putea să-ţi menţii capul şi bărbia drepte, nu înclinate.

FOTO: Shutterstock