Ce spune despre tine poziţia în care dormi şi cum este cel mai indicat să te odihneşti

1 pozitie de somn jpg jpeg

Când îţi alegi poziţia de dormit, cel mai probabil o faci pentru a te odihni cât mai confortabil, însă poziţia ta preferată poate spune multe lucruri despre tine.

Fie că alegi să dormi pe spate, pe burtă sau în altă poziţie, ştiinţa spune că felul în care dormi are legătură cu personalitatea ta. Cercetările arată că poziţia de somn ne poate arăta ce fel de temperament avem şi are legătură cu starea mentală şi fizică. Un studiu realizat de specialistul Chris Idzikowsk a analizat şase poziţii diferite de somn şi a aflat ce secret ascund acestea. Iată mai multe detalii despre această cercetare şi descoperă care este poziţia de dormit pe care mulţi specialişti o recomandă! 

1. Dormitul într-o parte

Cunoscută şi sub denumirea de „poziţia fătului‟, poziţia într-o parte şi cu picioarele ghemuite este cea mai comună poziţie de somn. 41% dintre cei 1.000 de participanţi la studiul specialistului Chris Idzikowki au declarat că dorm în această poziţie, în special femeile. Cercetătorul a analizat că persoanele care preferă această poziţie de somn au o personalitate sensibilă. Ei încearcă să pară puternice, însă sunt de fapt timide şi liniştite.

2. Poziţia „Dreaptă‟

Această poziţie este atunci când te întinzi pe o parte, picioarele sunt întinse, iar braţele sunt întinse şi lipite de picioare. 15% dintre participanţi au spus că dorm în această poziţie. Potrivit cercetătorului, persoanele care adorm astfel, sunt, obicei, sociabile şi le place să se afle tot timpul în contact cu cineva sau într-o mulţime. Totodată, aceste persoane sunt caracterizate de specialist precum „uşor credule‟.

3. Poziţia „L‟

Poziţia „L‟  sau „The Yearner‟ este atunci când stai cu picioarele întinse şi cu mâinile în faţă, ca şi cum ai forma litera L întoarsă. Dacă obişnuieşti să dormi astfel, specialistul spune că eşti puţin credul şi suspicios faţă de cei din jur. De asemenea, îţi este greu să iei decizii, dar atunci când ai făcut-o, îţi urmezi alegerea orice s-ar întâmpla.

4. Poziţia „Starfish‟

„Starfish‟ sau atunci când dormi pe spate cu ambele braţe ridicate lângă cap în jurul pernei este des întâlnită. Dacă dormi des în această poziţie, specialistul spune că eşti un bun prieten cu cei din jurul tău, sari mereu în ajutor pentru prieteni şi ai întotdeauna inima deschisă. Spre deosebire de cei care dorm în poziţia dreaptă, tu nu tânjeşti să fii în lumina reflectoarelor, ci îţi place discreţia.

5. Poziţia „Soldatului‟

Este când te aşezi pe spate, cu ambele braţe fixate în lateral, exact ca un soldat. 8% dintre participanţii la studiu au spus că dorm în această poziţie. Dacă această poziţie este şi preferata ta, înseamnă că ai tendinţa să fii o persoană liniştită şi rezervată. Nu îţi place să te consumi foarte mult din cauza problemelor şi te consideri o persoană cu standarde înalte.

6. Dormitul pe burtă

Poziţia „Freefall‟ sau „Dormitul pe burtă‟ este atunci când te întinzi pe burtă, cu mâinile în jurul pernei şi cu capul întors într-o parte. 7% dintre participanţii la studiu au declarat că dorm în această poziţie. Persoanele care obişnuiesc să doarmă în acest mod, sunt persoane prietenoase, la fel ca în cazul persoanelor care dorm în poziţia „Starfish‟. De cele mai multe ori sunt şi sensbile atunci când sunt criticate de cei din jur şi fac cu greu faţă situaţiilor tensionate.

Care este cea mai sănătoasă poziţie pentru somn?

Poate nu acorzi o mare importantă poziţiei în care dormi, însă, potrivit yourtango, dormitul pe partea dreaptă nu este bun dacă ai probleme de respiraţie şi se spune că agravează tulburările digestive. Vestea bună este că atunci când dormi pe partea stângă îţi poţi îmbunătăţi sănătatea! Medicina holistică spune că partea stângă este dominantă pentru sistemul limfatic, iar atunci când dormi pe această parte, corpul filtrează eficient toxinele, facilitând funcţionarea organelor interne. Astfel, dormitul pe partea stângă poate îmbunătăţi circulaţia sangvină,  ajută creierul să fie mai sănătos şi îmbunătăţeşte digestia, arată aceeaşi sursă.

Sursă foto: Shutterstock 



Recente

pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg