Cele mai extravagante torturi din lume: artă comestibilă de milioane de dolari

7 gettyimages 113726041 jpg jpeg

Ai văzut vreodată un tort spectaculos, o comoară comestibilă în adevăratul sens al cuvântului? În lume, există pasionaţi de dulciuri care vor să-şi ducă arta până la cel mai înalt nivel: şi la propriu, şi la figurat!

Cea mai scumpă prăjitură din lume

Tortul cu diamante a fost creat pentru magazinul Takashimaya din Tokyo, Japonia. De ce este atât de special? Datorită aspectului elegant şi luxuriant! Tortul a fost evaluat la 1,72 de milioane de dolari, iar asta mulţumită celor 223 de diamante puse din loc în loc. Greutatea totală a diamantelor este de 170 de carate, ceea ce îl face să fie cea mai scumpă prăjitură cu fructe din lume.

A fost nevoie de şase luni pentru ca „Diamond Fruitcake“ să fie proiectat şi de încă o lună pentru a deveni realitate. Tortul este comestibil, însă bucătarul-şef a precizat clar că diamantele nu sunt pentru consum.

Tortul de nuntă al Prinţesei Diana 

În anul 1981, Prinţesa Diana a atras toate privirile asupra ei, în timpul nunţii fastuoase cu Prinţul Charles. Nu doar rochia de mireasă a fost una extravagantă şi absolut superbă, ci şi tortul mirilor, făcut de cofetarul David Avery, de la Royal Naval Cookery School, din Anglia. Realizată pe cinci niveluri, prepararea tortului regal (FOTO MARE) a durat 14 săptămâni şi a cântărit cu puţin peste 90 de kilograme. A fost, într-adevăr, o capodoperă împodobită cu stema regală şi flori. Nici preţul nu s-a lăsat mai prejos: totul a costat 40.000 de dolari. S-a mai aflat încă un mic secret: tortul a fost duplicat în cazul în care „ar fi păţit“ ceva în ziua cea mare

Poveşti transformate în torturi 

LeNovelle Cake este o brutărie administrată de o familie din Jakarta, Indonezia. Torturile preparate acolo sunt absolut epice. De la castele de basm, la catedrale cu vitralii şi pagode de până la şapte metri înălţime, completate cu turnuleţe, stâlpi şi balcoane, personalul localului poate transforma cel mai simplu desert într-unul magnific. Brutăria a fost fondată în anul 1993, iniţial ca o afacere de familie.

Creaţiile au început să ia amploare cu fiecare an. Angajaţii lucrează chiar şi 12 ore în fiecare zi, până la o lună, pentru a finaliza doar un singur tort spectaculos. De multe ori, este nevoie de două camioane pentru a transporta un tort dezasamblat. Mai mult decât atât, există o echipă de specialişti care se ocupă cu repararea daunelor din timpul transportului (dacă ele există), cu asamblarea tortului şi a florilor din zahăr. Cel mai mare şi mai complex dintre deserturi a avut nevoie de cinci camioane pentru a fi transportat şi opt ore de asamblare.

Capodopera dulce a unei creatoare celebre

Debbie Wingham, femeia care a creat „cea mai scumpă rochie neagră cu diamante din lume“, este, de fapt, o gospodină desăvârşită. Acum cinci ani, un client din Emiratele Arabe, care şi-a dorit să rămână anonim, i-a cerut creatoarei să pregătească un tort nemaiîntâlnit până atunci, pentru a celebra două evenimente importante de viaţă: ziua onomastică a fiicei lui şi proaspăta logodnă.

Doar diamantele aparţineau familiei. Femeia, inspirată fiind din creaţiile sale, a pregătit un fel de podium, cu diferite fotomodele aşezate la stânga şi la dreapta. Designerul nu a uitat nici de „fotograf“, pentru a face să pară totul cât mai real. Podiumul a fost decorat cu 400 de diamante cu câte un carat, 35 de diamante albe cu trei carate şi 75 de diamante negre cu trei carate. Sculptura tortului a durat 1.100 de ore şi a cântărit aproape 450 de kilograme. Asta nu este tot: întreaga capodoperă a costat 75 de milioane de dolari.

Tortul soţilor Trump, în stil american 

Un artist de origine americană a cumpărat, în urma unei licitaţii din 2019, o simplă felie de tort rămasă de la nunta lui Donald Trump cu Melania, în 2005. Bărbatul a oferit nici mai mult, nici mai puţin de 1.880 de dolari. Tortul propriu-zis, cu şapte niveluri, decorat cu 3.000 de trandafiri din pastă de zahăr, a valorat, în total, 50.000 de dolari. Această artă „comestibilă“ a fost creaţia manuală a bucătarului Cedric Barbaret, care şi-a dedicat două luni din viaţa sa profesională pentru a prepara acest tort spectaculos.

„Fantezia piraţilor“

Tortul lui Dimuthu Kumarasinghe le va câştiga inimile şi le va lăsa „gura apă“ amatorilor de aventură, dar şi iubitorilor seriei de filme „Piraţii din Caraibe“. Această capodoperă are o aromă diferită cu fiecare dintre cele 10 straturi ale sale, cum ar fi dovleac, scorţişoară, nucă de cocos şi fistic. Tortul presupune o corabie comestibilă, în care se găseşte un cufăr cu comori, mai exact cu bijuterii preţioase. Preţul însă este destul de piperat: 35 de milioane de dolari. Probabil, de aceea îi poate face pe piraţi să strige „Arrr!“.

FOTO Getty Images, Profimedia



Recente

Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg