Cele mai neobişnuite afecţiuni medicale. Ce presupune sindromul „Alice în ţara minunilor‟

1 durere de cap jpg jpeg

Uneori, realitatea ne şochează cu diverse cazuri, care mai de care mai neobişnuite. Iată o listă cu afecţiuni medicale speciale!

Există afecţiuni medicale, cum ar fi autismul sau diabetul zaharat, de care mulţi dintre noi am auzit, însă specialiştii întâlnesc mult mai multe cazuri medicale deosebite. Printre acestea se numără şi afecţiuni ciudate sau misterioase, cu care nu multe persoane ar putea trăi. Ai auzit de Sindromul „Alice în ţara minunilor” sau de Sindromul Vârcolacului? Află din rândurile de mai jos, ce presupun aceste boli, dar şi care sunt cele mai ciudate afecţiuni din întreaga lume, pentru care medicii caută tratament.

Boala Pielii Albastre

Ai putea crede că vorbim despre extratereştrii, însă sindromul pielii albastre se poate manifesta şi la oameni. Această boală se numeşte „methemoglobinemie‟ şi unul dintre simptomele sale este cianoza pielii, mai exact apariţia culorii albastre pe piele. Această boală a fost descoperită în anii '60, apărută la o familie din Kentuchy, (SUA). Membrii acestei familii s-au evidenţiat prin faptul că aveau culoarea pielii albastră şi indigo. Se spune că această afecţiune se moşteneşte de la un membru al familiei la altul. 

Sindromul Vârcolacului

Este o boală, similară cu hipertricoza, care se manifestă prin creşterea excesivă a părului pe întregul corp, făcându-i pe oamenii care suferă de această boală să capete trăsăturile unor animale. Se spune că această boală apare la un om dintr-un miliard, atât la femei, cât şi la bărbaţi, poate fi dobândită la naştere sau poate apărea pe parcursul vieţii. Cei care suferă de această afecţiuni trebuie să apeleze la un tratament laser specializat pentru a se vindeca complet. 

Sindromul capului care explodează

Auzim des „nu te stresa prea mult, pentru că o să îţi explodeze capul”, însă această afecţiune chiar există şi este destul de neplăcută. Cei care suferă de acest sindrom pot auzi zgomote extrem de puternice, care par să vină din capul lor şi nu din exterior. Unele dintre persoanele care suferă de această boală se pot trezi des din somn din cauza unui sunet înspăimântător, ca o explozie. Această afecţiune este mai răspândită decât se credea - 10% dintre persoane ar suferi de această tulburare, în special femeile sunt mai predispuse la acest sindrom. 

Elefantiaza

Filarioza limfatică sau elefantiaza este o afecţiune în care diferite părţi ale corpului, cum ar fi braţele şi picioarele se umflă până la dimensiuni uriaşe. Această boală este cauzată de paraziţii transmişi de ţânţari. Larvele parazite pot locui în corp ani de zile şi se pot reproduce până când pot provoca acumularea de lichide, care duc la mărirea diferitelor părţi ale corpului. Această boală apare atât la femei, cât şi la bărbaţi şi poate conduce la dizabilităţi permanente şi la izolare socială. Din fericire, pentru această boală există mai multe tratamente, iar persoanele care se confruntă cu elefantiază trebuie să apeleze imediat la un specialist. 

Sindromul „Alice în ţara minunilor‟

Denumită după povestea clasică „Alice în Ţara Minunilor‟ şi cunoscută şi sub numele de „Halucinaţie Liliputană‟ sau „Sindromul Todd‟, această boală este o afecţiune neurologică, ce afectează mai ales percepţia. Persoanele care suferă de acest sindrom (în special copiii) experimentează o distorsiune a timpului, a spaţiului şi a imaginii corporale. Mai exact, percepţia lor asupra obiectelor este modificată - unele dintre obiecte par mai mici decât sunt, în timp ce altele par mai mari. De asemenea, unii pacienţi pot pierde complet noţiunea timpului. Această tulburare poate să apară în urma unor infecţii virale, migrene sau tumori. 

Sursă foto: Shutterstock Recente

Meryl Streep, Jennifer Lawrence, Charlize Theron, salariu negociat foto  Shutterstock jpg
Cei mai impiedicati hoti din lume Sursa foto Shutterstock 2045111030 jpg
Coolio, 10 copii și mai multe amante foto  Shutterstock jpg
Obiceiurile regelui charles al III lea, foto instagram jpg
Katy Perry jpg
Obiceiul alimentar al actritei Gwyneth Paltrow o face sa se simta grozav la 50 de ani Sursa foto Shutterstock 1544970053 jpg
Kim Kardashian, reguli în avionul privat sursa foto  Instagram Kim Kardashian jpg
James Bond, Daniel Craig jpeg
Camilla Parker si Charles jpg
Antonio Banderas si iubita lui demonstreaza ca dragostea nu are varsta Sursa foto Shutterstock 1409689958 jpg
new amsterdam 2 png
Pablo Picasso, primul cuvânt rostit sursa foto  Shutterstock jpg
Cel mai bun bucatar din lume, shutterstock jpg
Coolio, videoclip Gangsta's Paradise, Michelle Pfeiffer 1 Sursă foto  Shutterstock jpg
Coperta CPF 20 jpg
regina cu catelul jpg
Marilyn Monroe, adepta operațiilor estetice Chip transformat Coleaj Sursa foto  Imdb jpg
Ce scrie pe cele mai ciudate pietre funerare ale celebritatilor Sursa foto Pixabay jpg
Janice serial Friends jpg
Amal si George Clooney jpg