Cele mai periculoase locuri din lume pentru femei. Unde se înregistrează cea mai mare violenţă şi abuzuri de tot felul

1 pericol shutterstock 1509073523 jpg jpeg

Există ţări cotate mai prost decât altele în funcţie de violenţa petrecută acolo, diferenţele evidente dintre sexe şi dezechilibrele economice. Însă nu există stat în care toate femeile să fie în siguranţă. Totuşi care sunt societăţile în care reprezentantele sexului frumos se simt cel mai mult în pericol?

Afganistan

În 2011, Afganistanul a fost desemnată cea mai neprietenoasă ţară din lume cu femeile după cum ne arată Thomson Reuters Foundation (TRF), care a evaluat riscurile la care sunt supuse mamele, fiicele şi soţiile bărbaţilor. Afganistanul a fost evaluat atât de prost din cauza sărăciei mari, violenţei militare şi a accesului restrâns la îngrijirea medicală.

stanga
dreapta
9 promo cpf 3 jpg jpeg

În 2017, ţara a obţinut rezultate asemănătoare, singurul lucru schimbat a fost faptul că diverse regiuni ale ţării s-au prezentat altfel decât data trecută, în funcţie de cazurile de violenţă domestică înregistrate. Femeile afgane au avut cel mai mic nivel de educaţie al ţărilor inspectate în 2021. Nivelul de angajare al lor într-un serviciu este, de asemenea, scăzut, doar 19,2% dintre femei lucrează şi doar 10% deţin şi folosesc un telefon mobil.    

Odată ce talibanii au ajuns iar la putere, în 2021, femeile au fost înlăturate din funcţiile publice, iar fiecare aspect al vieţii lor a avut de suferit, după cum aflăm de la Human Rights Watch.

Siria

O ţară distrusă de război civil, Siria a fost catalogată a treia cea mai periculoasă ţară pentru femei. Siriencele nu au acces la îngrijire medicală, sunt afectate de violenţa domestică şi la abuzuri sexuale de neimaginat. Doar 13,5% dintre femei lucrează şi numai 19,6% din populaţia feminină are acces personal la finanţe. Cu toate că violenţa s-a estompat în Siria începând cu 2017, viaţa femeilor nu s-a îmbunătăţit cu mult, mariajele cu minore fiind la fel de răspândite şi accesul la apă potabilă şi mâncare, la fel de îngreunat.

Yemen

Conform unui raport realizat în 2020, Yemen este ţara cu cele mai mari diferenţe între sexe, păstrându-şi locul de top în ultimii 15 ani. Oportunităţile sunt minime pentru femei, ele câştigând doar o cincime din ce câştigă un bărbat în acea zonă a lumii. Doar o treime dintre femei au fost la şcoală şi nu există nicio reprezentantă a sexului frumos în parlament. Rata de violenţă fizică împotriva lor este mare, de 67%.

Femeile sunt în pericol atunci când se deplasează neînsoţite, fiind adesea agresate fizic de autorităţi. Una dintre pedepsele aplicate de autorităţi este că sunt rase pe cap, pentru a induce o traumă psihologică greu de suportat.

Pakistan

În zonele conflictuale din ţară, femeile sunt adesea victimele violenţei domestice şi a celei organizate. În 2021, Pakistanul apărea ca ţara care nu oferea oportunităţi materiale pentru femei, ci era doar statul care le distrimina pe reprezentantele sexului frumos cel mai mult. Diferenţele de sex persistă în ciuda faptului că sărăcia a fost considerabil redusă în ultimii 20 de ani. Doar 10% dintre femei sunt angajate, în zonele defavorizate, iar marea lor majoritate lucrează fără să fie plătite. Doar 10% dintre femei temină clasele I-VIII şi numai 16% deţin un telefon mobil, cei mai mulţi considerând că internetul nu e pentru femei.

Foto - ShutterstockRecente

Patricia Taylor si Keanu Reeves   shutterstock 95848498   crop png
Vedete jpg
eurovision shutterstock 2148569303 jpg
Chris Rock shutterstock 68551117 jpg
pizza miros shutterstock 1160070121 jpg
nunta printesa diana si printul charles jpeg
horoscop shutterstock 1740543341 jpg
shutterstock 1674726580 jpg
01   coperta cf10 page 0001 jpg
hitler shutterstock 754279543 jpg
camilla parker jpeg
Cupluri jpg
6 shirley temple profimedia 0098284926 jpg jpeg
Celebra creatoare de modă Coco Chanel a încetat din viață în 1971 jpeg
Anne Hathaway jpg
Un manuscris al lui Albert Einstein în care calcula teoria relativităţii a fost vândut la licitaţie pentru o sumă record jpeg
Brad Pitt jpg
mercur retrograd png
1 elon musk jpg jpeg
Salma Hayek jpeg