Ciocolata, desertul suprem

1 77258 original jpg jpeg

 Ciocolata va fi mereu cadoul potrivit în orice ocazie. În timp ce unii preferă ciocolata umplută cu creme fine, alţii apreciază gustul puternic al celei amărui.

Ciocolata se prepară din boabe de cacao, care sunt măcinate şi transformate în pudră şi unt de cacao. Prin combinarea lor în diverse cantităţi, se obţin sortimente variate ale minunatului desert.

Ciocolata cu lapte, cea mai fină

Pentru cremele fine se foloseşte ciocolata cu lapte. Se obţine prin combinarea laptelui integral, pudră sau condensat cu pudra de cacao, la care se adaugă unt de cacao, vanilie, grăsimi din lapte şi lecitină. Laptele condensat sau cel pudră sunt cele care-i dau consistenţa cremoasă.

Ciocolata neagră, mai puţin unt de cacao

Diferenţa dintre ciocolata cu lapte şi cea neagră nu este dată de cantitatea de lapte utilizată, ci de procentul de pudră de cacao din componenţa sa, care variază între 30% şi 80%. Cu cât ciocolata are mai multă cacao, cu atât va fi mai amară şi va avea o consistenţă mai uscată şi mai sfărâmicioasă. Ea are şi cel mai scăzut procent de unt de cacao. Poate fi folosită la preparea glazurilor pentru prăjituri, atât timp cât este topită alături de grăsimi, cum este frişca sau smântâna.

Ciocolata albă, aromată cu vanilie

Dacă celelalte tipuri de ciocolată conţin pudră de cacao, cea albă este preparată doar din unt de cacao, care este o grăsime vegetală. La acesta se adaugă lapte, zahăr şi vanilie. Culoarea ciocolatei, mai albă sau mai galbenă, este dată de uleiurile vegetale şi coloranţii alimentari care sunt adăugaţi în compoziţia ei. Întrucât în componenţa ciocolatei albe se găsesc tipuri diferite de grăsimi, ele se topesc la temperaturi diferite şi din acest motiv se pot forma cocoloaşe dacă vrei să o foloseşti pentru glazură.

    

•    Ciocolata neagră se topeşte la 34 - 35 grade Celsius, în timp ce pentru ciocolata cu lapte este nevoie de o temperatură mai scăzută cu câteva grade. Ciocolata se topeşte într-un bol, pe bain-marie.

•    Acest desert oferă o cantitate neglijabilă de colesterol: 1 mg la 100 g ciocolată.



Recente

Untitled design (10) jpg
shutterstock 1983331838 jpg
WhatsApp Image 2024 11 20 at 12 40 28 jpeg
Donald Trump și familia  foto   Shutterstock jpg
Jennifer Lopez, Benn Afleck, Jennifer Garner  foto   Shutterstock jpg
Marius Manole   ținuta 1 ok jpg
Davina McCall  foto   Shutterstock jpg
Kourtney Kardashian  foto   Instagram jpg
astrologie zodii iarna parfum 2233424349 jpg
Ultimele cuvinte inainte de moarte  Sursa foto Pixabay consciousness 8809108 1280 jpg
Victoria Beckham  foto   Shutterstock jpg
Jennifer Lopez  sursa foto   Shutterstock jpg
Regele Charles, Regina Camilla  sursa foto   Shutterstock jpg
Luna Plina in Taur 15 noiembrie 2024  Sursa foto shutterstock 2142428525 jpg
Angelina Jolie, Brad Pitt  foto   Shutterstock jpg
Demi Moore  foto   Shutterstock jpg
KV WSCM jpeg
actor pe covorul roșu  foto   Shutterstock jpg
Eva Londoria  foto   Instagram jpg
Rita Ora  foto   Instagram jpg