Cum a devenit infractor Pablo Escobar. Ce vindea în adolescenţă şi cum a ajuns la jumătate de miliard de dolari pe săptămână

1 profimedia 0348470385 jpg jpeg

Supranumit „Regele cocainei“, Pablo Escobar a fost capul celei mai mari reţele de traficanţi de droguri din lume. Totodată, el a fost şi cel mai bogat. Traficul de droguri i-a adus o avere imensă, când a luat-o pe acest drum, însă, la începutul „carierei“ penale, Escobar a fost doar un mărunt infractor.

Pablo Escobar a fost cel mai faimos traficant de droguri şi lIder al crimei organizate din Columbia. Şi-a început ascensiunea în anii ʼ70 şi a ajuns să controleze un imperiu al drogurilor la nivel mondial.

În perioada de vârf a afacerilor sale criminale, în anii 1980, Escobar câştiga aproape jumătate de miliard de dolari pe săptămână, mai exact 420 milioane dolari, potrivit Business Insider. Când a murit, în 1993, Escobar avea o valoare estimată la 30 de miliarde de dolari (echivalentul a 59 de miliarde de dolari în ziua de azi). De fapt, revista Forbes l-a inclus în celebra listă a miliardarilor, în 1987, direct pe locul 7.

Însă toate acestea s-au întîmplat după ce Escobar s-a reoerientat spre traficul de droguri, renunţând la afacerile pe care le făcea până atunci. Evident, tot ilegale, dar la un nivel mult mai neînsemnat, încât multe dintre ele păreau găinării.

La doar 22 de ani, Escobar era deja milionar, implicându-se în numeroase activităţi infracţionale precum furturi de maşini, răpiri de persoane şi trafic de marijuana. În anii ’80, reprezenta figura centrală din cadrul temutului cartel din Medellin, care trafica uriaşe cantităţi de cocaină către Statele Unite (se pare că nu mai puţin de 80% din cocaina din SUA provenea din cartelul lui Escobar, în acea perioadă).

Însă temutul lider mafiot nu a jucat întotdeauna la nivel mare, ci a început vânzând diplome false, pe când era adolescent. În curând, Escobar a fost gata să se „extindă“, aşa că a început să vândă carnete false de note şi ţigări de contrabandă, să fure maşini şi chiar să revândă pietre funerare furate, pe care le şlefuia pentru a îndepărta scrisul iniţial.

Escobar ar fi continuat, probabil, activitatea de contrabandă, dacă nu ar fi devenit prea periculos să încerci să faci contrabandă cu alcool şi ţigări în cantităţi mari. În cele din urmă, i-a dat seama că mai sunt mulţi bani de câştigat din cocaină. La urma urmei, un singur camion plin de droguri era mai uşor de deplasat (şi mult mai valoros) decât zeci de camioane care transportau ţigări şi alcool.

Pablo Escobar şi-a dat seama de oportunitate când cel mai mare traficant columbian de la acea vreme, Fabio Restrepo, a fost ucis în 1975. Sau poate a creat el însuşi această oportunitate, deoarece, potrivit zvonurilor, chiar el ar fi ordonat uciderea lui Restrepo, astfel încât să poată prelua controlul comerţului cu cocaină. Astfel, a renunţat la toate afacerile anterioare, pentru a face numai trafic de droguri.

Imperiul lui Escobar a început cu contrabanda cu pastă de coca, în Miami. Mai târziu el a cumpărat 15 avioane şi şase elicoptere, care duceau la un singur transport câteva sute de kilograme de cocaină, iar un pilot putea câştiga până la 500.000 de dolari pe zbor, în funcţie de cât de multe droguri reuşea să transporte.

FOTO PROFIMEDIARecente

Sharon Stone jpg
AD 4nXfs3LB6wCUzZe0QGfm 2E 0loKYvfmcgKRRZdJY7mYQ0V3HM1YwPuJY4OvwLSBL 1NnRCp wuv1ali9JRQ65WltiomaWRbWtMhfIxhqDgCvrmza4tOmhL91H203pYWobZYsep31 jrOgGqp5D1yvfaf2hLA
cel mai bogat model din lume jpg
Kevin Bacon jpg
Celebra creatoare de modă Coco Chanel a încetat din viață în 1971 jpeg
Maimuța Proboscis jpg
Jake Gyllenhaal   jpeg
Justin Bieber jpg
Debbie Harry  Instagram jpg
michael jackson jpg
Khloe Kardashian jpg
Robbie Williams, Beyonce  jpg
Click! pentru femei Nr  14   7 iulie 2024 jpeg
Matthew Perry jpeg
Brooke Shields jpg
Dorian Popa   bolovan jpg
Julia Roberts, Emma Roberts jpeg
Zodii greu de impresionat jpg
Menstruatie jpg
Oprah Winfrey  jpg