Curiozităţi despre cifra 28

1 64097 original jpg jpeg

Al doilea număr perfect, descoperit de Pitagora, are semnificaţii interesante şi în alte ştiinţe cum sunt chimia, astronomia. Iată câteva dintre cele mai puţin cunoscute.

1.     Numărul 28 este un număr perfect,al doilea după 6,descoperit de Pitagora. Acesta este egal cu suma divizorilor săi,din care se exclude numărul însuşi:1+2+4+7+14=28. Nu sunt multe numere perfecte,cel puţin nu au mai fost găsite altele de la Pitagora încoace. După 28,următorul este la câteva sute distanţă,al treilea număr perfect fiind 496. Acesta este urmat de 8.128,33.550.336 şi 8.589.869.056.

2.     Alfabetul suedez are nici mai mult nici mai puţin de 28 de caractere.

3.     Numărul atomic al metalului nichel este… ai ghicit,28.

4.     Din punct de vedere biologic,un ciclu menstrual regulat ar trebui să se desfăşoare,în medie,pe parcursul a 28 de zile. Această durată este etalon pentru calculul perioadei de ovulaţie,a săptămânilor de sarcină şi chiar poate să ofere informaţii despre data aproximativă a naşterii.

5.     Cea mai scurtă lună din an,februarie,are 28 de zile. Excepţieface anul bisect,când lui februarie i se mai adaugă o zi în calendar.

6.     Soarele se roteşte în jurul axei sale în aproximativ 28 de zile.

7.     Jocul Domino se joacă cu 28 de piese dreptunghiulare,plate,care sunt însemnate cu puncte de la zero la şase. Legenda spune că primele jocuri de acest fel au apărut în secolul al XII-lea,în China. Piesele de Domino erau făcute din ebonită şi acoperite cu os sau fildeş.

8.     Între anii 2000 şi 2099,calendarul se repetă la fiecare 28 de ani. Următorul secol,între anii 2101 şi 2199 se întâmplă acelaşi fenomen. Cu alte cuvinte,dacă-l mai ai,anul acesta poţi folosi calendarul din anul 1987.

9.     Alfabetul arab conţine 28 de semne.

10.   Untul se topeşte începând cu 28 de grade Celsius.

11.   În săptămâna 28 un bebeluş are şanse mari să supravieţuiască dacă intervine o naştere prematură. La ecografie,îl poţi vedea deja sugându-şi degetul. Exersează cum să se hrănească după naştere.

12.   În numerologie,28 este compus din vibraţiile lui 2 şi ale lui 8. Primul rezonează cu atributele diplomaţiei,cooperării,echilibrului şi armoniei în general. Cifra 8 este asociată cu dorinţa de a fi sănătos,de a prospera,scopuri atinse cu succes cu ajutorul tendinţei de stabilitate,de înţelepciune şi de cunoaştere.Prin alăturarea lui 2 şi 8 rezultă numărul 28,care se defineşte prin receptivitate,parteneriat,dualitate şi realizări.

13.   Iniţial,calendarul gregorian avea 13 luni a câte 28 de zile. Ziua 25 iulie,care rămânea în „plus“,era considerată „ziua în afara timpului“. Aceasta nu era încadrată în nicio lună şi simboliza ziua iertării,a eliberării de datorii spirituale,a purificării şi a păcii.

14.   Într-o zi de 28,mai precis pe 28 iulie,au încetat din viaţă doi celebri compozitori,Antonio Vivaldi şi Johann Sebastian Bach. Primul a decedat în 1741,iar al doilea în 1750.Recente

Adam și Eva Foto  Shutterstock jpg
Ben Affleck jpeg
Khloe Kardashian foto  Instagram jpg
Vedere jpg
Priyanka Chopra jpg
Coperta CPF 7 png
Cum sa citesti liniile din palma pentru a afla cati copii vei avea Sursa foto shutterstock 114300868 jpg
Jake Harper jpeg
Katy Perry, Orlando Bloom jpg
femeie din viitor sursa  Shutterstock jpg
Chrsitina Aguilera foto  Instagram jpg
Daenerys Targaryen jpeg
Reese Witherspoon sursa  Shutterstock jpg
Viitorul inteligentei artificiale prin ochii lui Bill Gates Sursa foto Pixabay jpg
Gisele Bündchen sursa  Instagram jpg
Robin Williams, Sam Neill jpg
Victoria Beckham jpg
Jennifer Lopez Instagram jpg
vedetă pe covorul roșu foto  Shutterstock jpg
Chrissy Teigen jpg