De ce femeile îmbătrânesc mai repede decât bărbaţii? Factorii care afectează aspectul fizic

1 femeie in varsta jpg jpeg

Statistica arată că femeile trăiesc mai mult decât bărbaţii, iar acest lucru este o veste extraordinară pentru doamne. Însă, se pare că în cazul reprezentantelor sexului frumos, semnele îmbătrânirii se arată mai repede decât la bărbaţii şi asta din cauza mai multor factori.

Potrivit unui studiu realizat la Universitatea din Viena, în general, primele semne de îmbătrânire apar pe chipul femeilor cu vârste cuprinse între 45 şi 50 de ani. După vârsta de 50 de ani, schimbările sunt mai vizibile pe chipul femeilor, decât pe chipul bărbaţilor. În această etapă, textura pielii se modifică mai repede, ochii par mai mici şi apar modificări la nivelul gurii şi la nivelul nasului. Deşi orice doamnă îşi doreşte ca trecerea anilor să nu îşi pună amprenta pe chipul ei, există câţiva factori, care duc la îmbătrânire. Iată o parte dintre ei!

Stresul

Femeile sunt mai predispuse la stări anxioase şi la stres. Potrivit Dr. Judith Mohring, femeile pot avea mai uşor tulburări stresante, mai ales dacă motivele sunt legate de locul de muncă. În plus, diferenţa hormonală dintre femei şi bărbaţi le poate conduce pe acestea spre depresie, iar tulburarea afectivă sezonieră le afectează mai mult pe femei decât pe bărbaţi, lucruri care duc inevitabil la îmbătrânirea timpurie.

Pielea femeilor este mai subţire

Potrivit studiilor dermatologice, pielea femeilor este mai subţire cu 25% decât pielea bărbaţilor. Desigur, procentul poate varia de la o persoană la alta, însă cifra generală rămâne aceeaşi. Cu toate acestea, deşi pe faţa bărbaţilor există mai puţine riduri, cele care există pot fi mai adânci, decât cele feminine.

 

Menopauza

Manifestările menopauzei (precum pierderea estrogenului) pot accelera procesul de îmbătrânire al întregului organism. Potrivit unui studiu realizat la Universitatea California din Los Angeles, menopauza accelerează procesul de îmbătrânire celulară cu 6% şi, deşi nu pare un procent mare, el face diferenţa între o femeie de aceeaşi vârstă cu un bărbat.

Cum reduci semnele îmbătrânirii?

Este normal ca faţa noastră să îşi piardă, odată cu trecerea timpului, din strălucire. Deşi acest proces este inevitabil, putem totuşi să apelăm la câteva trucuri preventive, care ne pot ajuta să amânăm îmbătrânirea prematură. Printre lucrurile pe care le poţi face în acest sens, se numără: protejarea de razele UV şi utilizarea zilnică a cremelor cu protecţie solară, renunţarea la fumat, dieta sănătoasă şi echilibrată cu alimente din toate grupele, reducerea consumului de alcool, includerea sportului în rutina ta, spălarea tenului de 2 ori pe zi şi folosirea cremelor hidratante.

Sursă foto: Shutterstock Recente

inot   piscina   woman gb77933578 1280 jpg
olivia newton john jpeg
vedete jpg
elvis 0 profimedia 0308411997 jpg
robin williams shutterstock 87978553 jpg
Greta Thunberg shutterstock 1346536709 jpg
par lung   barbat   shutterstock 759071578 jpg
ochi shutterstock 2176700177 jpg
Imagine featured clickpentrufemei JPG
kim kardashian 1 jpg
michael jackson jpg
Whitney Houston shutterstock 91490768 jpg
Sharon Stone  jpg
Casa Playboy jpeg
vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg