De ce să pui sare în cafea şi care sunt beneficiile acestei combinaţii

1 sare in cafea jpg jpeg

Cafeaua este extrem de populară, deoarece este o băutură versatilă, care poate fi consumată în mai multe combinaţii. Laptele, zahărul sau mierea sunt doar o parte din ingredientele „vedetă‟ care dau gust acestei băuturi, dar ştiai că există mulţi oameni cărora le place să adauge sare în cafea?

Poate să pară ciudat, dar cafeaua sărată este un trend cunoscut de multe persoane. În Siberia, în Turcia şi în Ungaria acest obicei este destul de popular. Se pare că sarea neutralizează o parte din amărăciunea cafelei şi îi oferă o aromă specială. Alton Brown, autorul multor cărţi de bucate şi expert în ştiinţe alimentare a declarat că este ideal să adăugăm un vârf de sare Kosher la o ceaşcă de cafea. Acest tip de sare are o granulaţie mare, care nu trece prin procesul de rafinare, are un gust aparte şi este folosită de mulţi bucătari în multe reţete.

Cum combate sarea gustul amar cafelei

Oamenii percep cele 5 gusturi de bază: dulce, sărat, amar, acru şi umami. Alimentele ingerate declanşează o reacţie chimică transmisă creierului şi aşa se identifică gustul. Mecanismul biologic de producere al aromelor dulci, sărate, acre, amare şi umami sunt similare. Sarea, deşi este un gust în sine, ea amplifică aceste arome. În ceea ce priveşte amărăciunea, papilele gustative eliberează un semnal „amar‟ către creier, iar în combinaţie cu sarea, amărăciunea este mascată. Sarea taie din senzaţia amară şi anulează acest semnal transmis către creier.

Cum adăugăm sarea în cafea

Potrivit lui Alton Brown este ideal să adăugăm un sfert de linguriţă de sare Kosher la 6 linguri de cafea. Astfel sarea va neutraliza amărăciunea şi aciditatea. Nu există o reţetă strictă pe care trebuie să o respecţi atunci când adaugi sare în cafea, totul ţine de gust. Bucătarul recomandă să folosim sarea cu măsură şi să nu exagerăm cu cantitatea, deoarece sarea în exces poate fi periculoasă! De asemenea, sarea Kosher este mai indicată decât sarea normală.

Care sunt beneficiile 

Cafeaua în sine are multe beneficii pentru sănătate. Are o mulţime de antioxidanţi şi conţine mulţi nutrienţi importanţi, cum ar fi potasiu şi magneziu. De asemenea, îmbunătăţeşte nivelul de energie, oferă un impuls de adrenalină şi ajută la arderea grăsimilor. Dacă adaugi creme, zahăr sau alte siropuri în cafea vei dubla caloriile, dar dacă alegi sarea în locul ingredientelor dulci, îţi vei putea ţine mai uşor sub control dieta.

Sursă foto: Shutterstock



Recente

Sarah Jessica Parker  foto   Profimedia jpg
Jenna Bush  foto   Profimedia jpg
Kelsey Grammer  foto   Profimedia jpg
1 jpg
Gloria Estefan  foto   Profimedia jpg
Barbra Streisand  foto   Profimedia jpg
Cartea Sanatatii v11 Mihai Craiu jpg
Cher  foto   Profimedia jpg
Brad Pitt  foto   profimedia jpg
46 47 shutterstock 498892594 jpg
shutterstock 2135189307 jpg
GettyImages 73248981 jpg
Laura jpg
Jennie Garth  foto   Instagram jpg
Jennifer Lopez colaj Instagram jpg
planet volumes qxIObOAjoOc unsplash jpg
AHA  foto   Profimedia jpg
Britney Spears  foto   Profimedia jpg
Bridgerton  foto   Profimedia jpg
Brad Pitt cu familia  foto   Profimedia jpg