De ce sunt galbene cele mai multe personaje de desene animate?

1 minion 889302 1280 jpg jpeg

Galbenul este asociat cu soarele, cu sentimentele de bucurie şi optimism. Nu-i de mirare că o mare parte din personajele de desene animate care ţi-au rămas în memorie sunt de culoare galbenă. Pikachu, Sponge Bob, familia Simpson sau minionii sunt toţi galbeni. Totuşi, din ce alte motive au fost create astfel aceste personaje?

Culorile primare se disting cel mai repede. Totuşi, chiar şi printre acestea, galbenul este considerat cel mai vizibil, deoarece se observă foarte bine chiar şi în condiţii de lumină slabă sau în timpul zilei, la lumină puternică. Este observat rapid şi de persoanele cu unele forme de daltonism.

Este o culoare plăcută de copii

Culoarea galbenă este adesea utilizată în publicitatea pentru copii, deoarece această culoare este asociată cu emoţii pozitive, motiv pentru care o poţi vedea în logo-uri pentru jucării Lego, Hot Wheels, Crayola şi multe altele. Nu este o coincidenţă. În marketing, galbenul este de obicei folosit pentru ambalarea produselor folosite pentru distracţia celor mici.

Într-un studiu realizat recent, copiii au avut de ales între creioane galbene şi maro după ce au ascultat o poveste cu final fericit, apoi una cu un sfârşit trist. Majoritatea copiilor din grupul care a ascultat povestea cu final fericit au ales creioanele galbene, iar cei mai mulţi copii din al doilea grup au preferat-o pe cea maro, demonstrând că este importantă asocierea culorilor cu starea de spirit.

Galbenul avertizează asupra pericolului

Culoarea care predomină în desenele animate nu are însă o semnificaţie complet pozitivă. Este vizibilă, ceea ce o face o alegere bună pentru diferite tipuri de anunţuri care trebuie văzute de la distanţă şi care atrag atenţia. Acesta este motivul pentru care galbenul este utilizat la semafoare, indicatoare rutiere şi multe altele.

În plus, aceasta este una dintre culorile pe care le foloseşte natura pentru a trimite semnalul „Stai departe!”. Galbenul poate fi văzut la insectele care înţeapă, albine, viespi, şerpi veninoşi şi alte animale periculoase. Cu toate acestea, acest lucru încă ne face să fim atenţi, motiv pentru care a început să fie folosit în multe sfere, inclusiv în desene animate.

E o culoare contrastantă

Fiind una dintre culorile primare, alături de albastru şi roşu, galbenul iese în evidenţă. De fapt, aceste 3 culori sunt exemple de nuanţe contrastante şi, cu cât o culoare dată este mai departe de culorile primare, cu atât este mai puţin intensă. Cu toate acestea, culorile primare utilizate pe ecrane sunt roşu, verde şi albastru.

În această schemă de culori, galbenul şi albastru sunt pe laturile opuse ale spectrului, făcându-se reciproc să iasă în evidenţă cel mai mult. Albastrul este o culoare predominantă a fundalurilor, cum sunt marea sau cerul, de aceea galbenul este folosit adesea pentru a face personajele vizibile.Recente

vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg
lapte jpg
olivia newton john 0 shutterstock 530029375 jpg
William si Kate jpeg
nicole kidman shutterstock 644941192 jpg
Jennifer Coolidge 0 jpg
donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg
reese witherspoon jpg
Click! pentru femei Nr  16 jpeg
victoria principal dallas jpg
Printul William jpeg