Deochiul. Cum îl alungi şi ce descântece puternice să foloseşti

deochiul jpeg

De câte ori nu te-ai simţit ţintuită de priviri sfredelitoare care te-au secat de puteri? Se spune că gândul rău al cuiva poate dobândi forţă magică, poate să te deoache. Iată ce trebuie să ştii ca să alungi efectele lui nefaste şi despre cum alungi deochiul.

În popor,se spune că deochiul este un „furt” de energie,provocat de o privire invidioasă,admirativă sau de laudă. O fi mit sau realitate? Părerile sunt împărţite. Mulţi cred şi astăzi în deochi,precum şi în puterea câtorva obiecte şi descântece de a-l îndepărta.

Deochiul şi firul roşu

Se spune că deochiul îi afectează cel mai mult pe adolescenţi, pe gravide şi mai ales pe copii. Cel deocheat începe să aibă tot felul de ghinioane,se îmbolnăveşte şi îi merge tot mai rău.

De aceea,bunicile noastre,atunci când îşi scoteau copilul din casă,îşi atingeau călcâiul,apoi fruntea copilului şi spuneau:„Când s-a deochea călcâiul,atunci să se deoache şi copilul”. Sau îşi scuipau în sân,rostind cuvintele:„Ptiu,ptiu,să nu fie de deochi”.

Există şi astăzi numeroase metode de apărare împotriva deochiului. Cele mai cunoscute presupun să porţi cu tine o aţă roşie,un căţel de usturoi,o crenguţă de busuioc sau un obiect de aur.

Credinţa te scapă de rău

Antidotul împotriva privirii răuvoitoare stă în rugăciune sau în descântecul de deochi. Acesta din urmă este o practică superstiţioasă ce decurge din credinţa în spirite bune şi rele,în farmece şi vrăji,în semne prevestitoare şi în numere magice. Cel care descântă trebuie să aibă har,pentru ca forţa cuvintelor sale să alunge răul.

Deochiul poate fi învins dacă îţi schimbi locul

Tradiţia spune că dacă simţi că ai fost deocheată şi nu ai pe cineva lângă tine să te descânte,trebuie să rosteşti de trei ori „Tatăl nostru” şi să schimbi locul în care stăteai. În cazul în care te simţi rău în continuare,bea apă sfinţită şi roagă un preot să-ţi spună o rugăciune sau un descântec special. Dacă îţi vine să caşti în timpul rugăciunii,înseamnă că deochiul a fost cel care a provocat afecţiunea.

Puterea descântecului

Descântecul de deochi este un procedeu benefic,ce poate avea un efect liniştitor asupra organismului. Orice poezioară ritmată,terminată în silabe cu vocale,poate echilibra sistemul nervos. De asemenea,mângâierile,pe frunte sau la ceafă,ce însoţesc descântecul şi masajele în zona încheieturilor determină producerea de endorfine,hormoni ai plăcerii,ce pot regenera potenţialul nervos pierdut.

Deochiul - Se spune că…

… cei mici nu trebuie lăsaţi să se uite în oglindă până la vârsta de un an,căci se pot deochia singuri.

… pentru a fi ferit de deochi,copilul nou-născut trebuie cântărit de mamă înainte de a i se face prima baie. Greutatea acestuia nu trebuie spusă nimănui.

Deochiul poate fi alungat prin următorul descântec:

Fugi ochi de deochi

Ieşi şi fugi

din calea lui...

(se rosteşte numele

celui deocheat)

Pe pământul pustiu

Unde vântul nu bate

Unde câinii nu latră

Şi cocoşii nu cântă. Amin!Recente

p 7 Joe Biden WC jpg
Angelina Jolie tatuaje jpg
Cantaretul Usher jpg
Albert Einstein jpg
Printesa Diana jpg
Blonda de la Drept jpeg
Nativii care gestioneaza bine banii Sursa foto shutterstock 2425256631 jpg
Oprah: Eşecul este un bun profesor dacă ştii să înveţi din el jpeg
Printesa Diana a murit în 1997 la numai 36 de ani jpeg
The Beatles Shutterstock jpg
Prince foto  Shutterstock jpg
Francoise Hardy Foto  Grand Prix jpg
Shakira jpeg
Oprah jpg
Kim Kardashian jpg
celine dion jpg
Chris Martin jpg
kanye west foto  Instagram jpg
Kylie Minogue jpg
Naomi Campbell jpg