Donald Trump „moare dar nu se predă“. Va salva un curcan înainte de a părăsi Casa Albă

1 shutterstock 1572261592 jpg jpeg

Deşi refuză cu obstinaţie să-şi recunoască înfrângerea la alegerile prezidenţiale din SUA, Donald Trump pierde pe zi ce trece tot mai mult teren. Chiar dacă a contestat în justiţie rezultatul alegerilor, sub pretextul că a fost victima unor fraude, instanţe din tot mai multe state dau verdicte nefavorabile. Până la decizia finală, cea din 14 decembrie, Donald Trump mai are însă câteva sarcini oficiale la Casa Albă, iar una dintre ele implică un... curcan.

Colegiul Electoral se va reuni la 14 decembrie pentru a-l confirma pe cel de-al 46-lea preşedinte al Statelor Unite, adică pe Joe Biden. Până atunci, preşedintele în fucţie rămâne Donald Trump. Şi, chiar dacă e prins până peste cap în ceea ce el consideră bătălia vieţii sale, are totuşi timp şi de chestiuni mai lumeşti.

Astfel, el a anunţat că nu va renunţa la o tradiţie veche de zeci de ani la Casa Albă şi că, miercuri, înainte de Ziua Recunoştinţei, va graţia un curcan. Deşi nu a mai avut ieşiri publice de aproape două săptămâni, nu a mai participat la evenimente şi a stat numai la Casa Albă, Donald Trump îşi va face apariţia la acest eveniment, deoarece este unul ca care ţine foarte mult. 

Aceasta va fi a 73-a ceremonie de acest tip la Casa Albă. Federaţia naţională a crescătorilor de curci oferă câte o pasăre preşedintelui din vremea lui Harry Truman, după al Doilea Război Mondial, mai exact din 1947. Dar unii istorici susţin că această tradiţie datează din perioadă în care preşedinte era Abraham Lincoln (1863). Pasărea, care ar urma să fie sacrificată pentru tradiţionala friptură de Ziua Recunoştinţei, este graţiată şi scapă astfel cu viaţă. 

Sărbătoare de familie prin excelenţă, Thanksgiving Day (Ziua Recunoştinţei) se celebrează în Statele Unite anual, în ultima zi de joi din luna noiembrie. Ea îşi are rădăcinile în primii ani ai colonizării, la începutul secolului al XVII-lea, când europenii recent instalaţi pe continentul american i-au mulţumit lui Dumnezeu, spune tradiţia, pentru abundenţa recoltelor şi ajutorul acordat de indieni. Friptura de curcan, pasăre de pe teritoriul SUA, alături de sosul de merişoare, adus de imigranţii irlndezi, sunt mâncăruri care nu lipsesc de pe mesele americanilor în această zi. 

FOTO Shutterstock



Recente

pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg