Donald Trump „moare dar nu se predă“. Va salva un curcan înainte de a părăsi Casa Albă

1 shutterstock 1572261592 jpg jpeg

Deşi refuză cu obstinaţie să-şi recunoască înfrângerea la alegerile prezidenţiale din SUA, Donald Trump pierde pe zi ce trece tot mai mult teren. Chiar dacă a contestat în justiţie rezultatul alegerilor, sub pretextul că a fost victima unor fraude, instanţe din tot mai multe state dau verdicte nefavorabile. Până la decizia finală, cea din 14 decembrie, Donald Trump mai are însă câteva sarcini oficiale la Casa Albă, iar una dintre ele implică un... curcan.

Colegiul Electoral se va reuni la 14 decembrie pentru a-l confirma pe cel de-al 46-lea preşedinte al Statelor Unite, adică pe Joe Biden. Până atunci, preşedintele în fucţie rămâne Donald Trump. Şi, chiar dacă e prins până peste cap în ceea ce el consideră bătălia vieţii sale, are totuşi timp şi de chestiuni mai lumeşti.

Astfel, el a anunţat că nu va renunţa la o tradiţie veche de zeci de ani la Casa Albă şi că, miercuri, înainte de Ziua Recunoştinţei, va graţia un curcan. Deşi nu a mai avut ieşiri publice de aproape două săptămâni, nu a mai participat la evenimente şi a stat numai la Casa Albă, Donald Trump îşi va face apariţia la acest eveniment, deoarece este unul ca care ţine foarte mult. 

Aceasta va fi a 73-a ceremonie de acest tip la Casa Albă. Federaţia naţională a crescătorilor de curci oferă câte o pasăre preşedintelui din vremea lui Harry Truman, după al Doilea Război Mondial, mai exact din 1947. Dar unii istorici susţin că această tradiţie datează din perioadă în care preşedinte era Abraham Lincoln (1863). Pasărea, care ar urma să fie sacrificată pentru tradiţionala friptură de Ziua Recunoştinţei, este graţiată şi scapă astfel cu viaţă. 

Sărbătoare de familie prin excelenţă, Thanksgiving Day (Ziua Recunoştinţei) se celebrează în Statele Unite anual, în ultima zi de joi din luna noiembrie. Ea îşi are rădăcinile în primii ani ai colonizării, la începutul secolului al XVII-lea, când europenii recent instalaţi pe continentul american i-au mulţumit lui Dumnezeu, spune tradiţia, pentru abundenţa recoltelor şi ajutorul acordat de indieni. Friptura de curcan, pasăre de pe teritoriul SUA, alături de sosul de merişoare, adus de imigranţii irlndezi, sunt mâncăruri care nu lipsesc de pe mesele americanilor în această zi. 

FOTO ShutterstockRecente

Mandy Moore, Nick Jonas jpg
Jennifer Lopez si Ben Affleck jpeg
nuntă Prințul Harry, Meghan Markle foto  Shutterstock jpg
Click! pentru femei Nr 3  2023 jpeg
Menopauza jpg
Ireland Baldwin jpg
Pamela Anderson carieră foto  Shutterstock jpg
Papa Benedict sursa  Shutterstock jpg
Iti place muzica live Iata top 3 restaurante pe care nu trebuie sa le ratezi in Bucuresti jpg
zi norocoasa shutterstock 1937419057 jpg
Regé Jean Page jpg
Partea nevazuta a povestilor care ti au bucurat copilaria Sursa foto shutterstock 1983165296 jpg
Copiii Angelinei Jolie jpg
Dans jpg
jucării sexuale foto  Shutterstock jpg
Michael Jackson, Diana Ross sursa  Shutterstock, Instagram jpg
Lisa Loring jpeg
Top 3 zodii ai caror nativi sunt buni povestitori Sursa foto shutterstock 407827774 jpg
Piele somon jpg
SAGA jpg