Donald Trump „moare dar nu se predă“. Va salva un curcan înainte de a părăsi Casa Albă

1 shutterstock 1572261592 jpg jpeg

Deşi refuză cu obstinaţie să-şi recunoască înfrângerea la alegerile prezidenţiale din SUA, Donald Trump pierde pe zi ce trece tot mai mult teren. Chiar dacă a contestat în justiţie rezultatul alegerilor, sub pretextul că a fost victima unor fraude, instanţe din tot mai multe state dau verdicte nefavorabile. Până la decizia finală, cea din 14 decembrie, Donald Trump mai are însă câteva sarcini oficiale la Casa Albă, iar una dintre ele implică un... curcan.

Colegiul Electoral se va reuni la 14 decembrie pentru a-l confirma pe cel de-al 46-lea preşedinte al Statelor Unite, adică pe Joe Biden. Până atunci, preşedintele în fucţie rămâne Donald Trump. Şi, chiar dacă e prins până peste cap în ceea ce el consideră bătălia vieţii sale, are totuşi timp şi de chestiuni mai lumeşti.

Astfel, el a anunţat că nu va renunţa la o tradiţie veche de zeci de ani la Casa Albă şi că, miercuri, înainte de Ziua Recunoştinţei, va graţia un curcan. Deşi nu a mai avut ieşiri publice de aproape două săptămâni, nu a mai participat la evenimente şi a stat numai la Casa Albă, Donald Trump îşi va face apariţia la acest eveniment, deoarece este unul ca care ţine foarte mult. 

Aceasta va fi a 73-a ceremonie de acest tip la Casa Albă. Federaţia naţională a crescătorilor de curci oferă câte o pasăre preşedintelui din vremea lui Harry Truman, după al Doilea Război Mondial, mai exact din 1947. Dar unii istorici susţin că această tradiţie datează din perioadă în care preşedinte era Abraham Lincoln (1863). Pasărea, care ar urma să fie sacrificată pentru tradiţionala friptură de Ziua Recunoştinţei, este graţiată şi scapă astfel cu viaţă. 

Sărbătoare de familie prin excelenţă, Thanksgiving Day (Ziua Recunoştinţei) se celebrează în Statele Unite anual, în ultima zi de joi din luna noiembrie. Ea îşi are rădăcinile în primii ani ai colonizării, la începutul secolului al XVII-lea, când europenii recent instalaţi pe continentul american i-au mulţumit lui Dumnezeu, spune tradiţia, pentru abundenţa recoltelor şi ajutorul acordat de indieni. Friptura de curcan, pasăre de pe teritoriul SUA, alături de sosul de merişoare, adus de imigranţii irlndezi, sunt mâncăruri care nu lipsesc de pe mesele americanilor în această zi. 

FOTO ShutterstockRecente

Kylie Jenner jpg
Wednesday jpeg
vedete care au înșelat cu bona copiilor sursa  Shutterstock jpg
Vedete care s au căsătorit de două ori cu același partener jpg
central nucleara Cernobil sursa  Shutterstock jpg
Semne neobisnuite ca esti insarcinata Sursa imagine Pixabay jpg
Cadouri nepotrivite pentru Sărbătorile de Iarnă jpg
Printul John 4 jpeg
Cristina Mihaela Dorobantu (4) jpg
Filme care au distrus casnicii la Hollywood Sursa imagine shutterstock 2158102771 jpg
Sylvester Stallone, fiul autist sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 167894822 jpg
gripa cămilei, cupa mondială la fotbal sursa  Shutterstock jpg
Ce se intampla cu rochiile celebritatilor dupa marile evenimente Sursa imagine shutterstock 288368573 jpg
A aparut cea mai nouă editie a revistei Click! pentru femei jpeg
Meg Wynn Owen, actriță jefuită sursa  The Duellists jpg
Mariah Carey jpeg
Nicole Kidman sursa  Shutterstock jpg
Steve Martin sursa  Shutterstock jpg
Oprah Winfrey jpg