Femeile au nevoie de mai mult somn decât bărbaţii – adevărat sau fals? Oamenii de ştiinţă ne dau răspunsul!

1 somn shutterstock 46377853 jpg jpeg

Un nou studiu britanic a analizat pe toate părţile un subiect delicat – cine are nevoie de mai mult somn: femeile sau bărbaţii? Şi câte ore de odihnă sunt suficiente pentru cineva care se ocupă şi de copii, şi de casă, şi de serviciu, şi de partener?

Ştim cu toţii că femeile se împart zi şi noapte între serviciu şi familie, în funcţie de urgenţele care apar în viaţa lor. Şi tot ele sunt cele care se plâng cel mai mult de oboseală, epuizare chiar. Bun, atunci femeile trebuie să doarmă mai mult decât bărbaţii?

Conform cercetătorilor de la Universitatea Loughborough din Marea Britanie, unde se află şi Centrul Cercetării Somnului, femeile îşi folosesc creierul mai mult decât sexul opus. Şi, din acest motiv, au nevoie de mai multe ore de somn pe noapte decât partenerii lor.

„Creierul femeilor funcţionează diferit din simplul motiv că femeile tind să facă mai multe lucruri deodată, sunt mai flexibile din acest punct de vedere, aşadar au nevoie de mai mult somn decât bărbaţii”, susţine Jim Horne, directorul Centrului Cercetării Somnului, în New York Post.

Un alt aspect interesant al studiului este legat de lipsa somnului la femei. Echipa lui Horne a studiat subiectul pe 210 femei şi bărbaţi de vârstă mijlocie şi a descoperit că somnul neodihnitor are de-a face cu un nivel crescut de ostilitate, disconfort, depresie şi iritabilitate la femei. Toate acestea nu prezintă aceeaşi intensitate în rândul bărbaţilor, în mod normal.

Studiul britanic arată diferenţele clare de gen în ceea ce priveşte funcţionarea creierului. Am stabilit că femeile au nevoie de mai mult somn decât bărbaţii. Însă cât înseamnă destul somn pentru femei? Horne e de părere că până şi 20 de minute de somn poate face toată diferenţa câteodată!

Foto - Shutterstock



Recente

Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg