Fii în formă în anotimpul rece!

1 46793 original jpg jpeg

Ţi se întâmplă ca iarna să mai pui un kilogram două în plus? Sau nu mai eşti atât de activă, oboseşti mai repede şi răceşti mai uşor? Nu este obligatoriu să se întâmple asta. Iată câteva trucuri pentru a trece cu bine peste anotimpul rece:

Te-ar putea interesa şi:

Menţine-ţi greutatea în sezonul rece

Pregăteşte-ţi corpul pentru iarnă

Nu renunţa lamişcare

Fă în fiecare zimici exerciţii de gimnasticăacasă. Începe ziua cu înviorarea:câteva exerciţiide încălzire,genoflexiuni,balansări ale picioarelor,abdomene etc. Pentru arămâne activă fizic şi în anotimpul rece,fă-ţi un obicei în a urca scările labloc şi la metrou pe jos.

Coboră cu 2-3staţii mai repede din autobuz şi profită de orice rază de soare să ieşi teplimbipuţin prin parc. Şi chiar dacă nu e soare,o plimbare în miezul zilei peafară te va feri de depresia de iarnă,cauzată mai ales de lipsa luminiinaturale.

Sporturile deiarnă te menţin în formă

Ieşi la patinajprin oraş sau,dacă ai câteva zile libere şi mergi la munte,nu te da în lăturide la o tură pe pârtie,săniuş,drumeţii şi,de ce nu?,o bulgăreală serioasă.Mai este indicat şi aerobicul. Îţi pune sângele în mişcare şi te fereşte deeventualele probleme cu circulaţia sangvină. Mai poţi încerca şi bicicleta deinterior. Are avantajul că poţi face asta acasă şi te mai poţi uita latelevizor în timp ce exersezi.

Nu uita sămănânci sănătos

Prepară des supedin legume de sezon. Astfel vei da corpului vitamine. Nu evita nici carnea saupeştele care îţi vor aduce proteinele de care ai nevoie. Produsele lactate suntşi ele importante. Iaurtul îţi dezvoltă flora intestinală şi te face mairezistentă la îmbolnăviri. Nici fructele (mai ales citricele care conţinvitamina C) nu ar trebui să-ţi lipsească din meniul zilnic.

Chiar dacă iarnanu ţi-e atât de sete,continuă să bei cel puţin doi litri de apă,ceaineîndulcit şi sucuri naturale pe zi. Dacă nu făceai asta nici vara,niciodatănu e prea târziu să-ţi schimbi obiceiurile.

După excese,esteindicată o cură de dezintoxicare

Dacă în perioadaSărbătorilor sau în altă zi faci excese culinare,a doua zi ar trebui să fieuna de detoxifiere,în care să te hidratezi din plin şi să consumi doar legume,fructe şi cereale integrale.

Păstrează otemperatură normală în casă

Nu supraîncălzicasa. Temperatura normală a camerei ar trebui să fie între 18 şi 22 gradeCelsius. Dacă este prea cald în interior,vei simţi o stare de moleşeală,iarinfecţiile se transmit mai des într-un astfel de mediu.



Recente

Lily Allen jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg
festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg