FOTO Cea mai mică femeie din lume face furori pe Instagram. Nu suportă un lucru pe care oamenii normali îl fac în preajma ei

7 profimedia 0235122392 jpg jpeg

Dacă îi priveşti fotografiile, o poţi cofunda uşor cu o păpuşă zâmbitoare. Jyoti Amge este, de fapt, cea mai mică femeie din lume, dar acest lucru nu a împiedicat-o să-şi împlinească visul de a fi celebră.

Jyoti Kisange Amge (27 de ani) este o actriţă indiană şi cea mai scundă femeie din lume, potrivit Cărţii Recordurilor. Ea măsoară doar 62,8 cm şi cântăreşte 5,4 kilograme, dar este o celebritate în India (şi nu numai) şi un adevărat star pe Instagram.

În 2011, la 18 ani, a fost declarată oficial cea mai mică femeie din lume de către Guinness World Records şi deţine acest titlu de atunci. Jyoti Amge s-a născut pe 16 decembrie 1993, în oraşul Nagpur. Potrivit mamei sale, a fost un copil normal dezvoltat până în jurul vârstei de 5 ani, când s-a oprit din creştere.

Ulterior, s-a descoperit că ea suferă de o formă de nanism numită acondroplazie, caracterizată prin oprirea creşterii oaselor lungi încă din perioada intrauterină. Este o boală genetică determinată de o mutaţie care împiedică transformarea cartilajelor în oase, în special la nivelul oaselor lungi ale membrelor superioare şi inferioare. Pacienţii cu acondroplazie au o inteligenţă normală şi o durată de viaţă aproape normală.

Jyoti Amge şi-a îndeplinit visul de a fi actriţă şi a avut un rol în serialul „American Horror Story: Freak Show“, dar a apărut şi în show-uri TV şi filme de la Bollywood. Totodată, este foarte activă pe Instagram, unde are aproape jumătate de milion de urmăritori.

Totuşi, ea a mărturisit că există şi aspecte neplăcute în viaţa sa, mai ales faptul că oamenii tind să o trateze ca pe un copil. „Oamenii vor mereu să mă ia în braţe, să mă cocoloşească, de parcă aş fi un bebeluş. Nu le permit asta. Aş vrea ca toată lumea să fie conştientă că o persoană care suferă de nanism poate face lucruri normale, pe care le fac toţi ceilalţi“, a declarat ea.

FOTO Profimedia, Shutterstock, Arhivă personală?instagramRecente

Cadouri nepotrivite pentru Sărbătorile de Iarnă jpg
Printul John 4 jpeg
Cristina Mihaela Dorobantu (4) jpg
Filme care au distrus casnicii la Hollywood Sursa imagine shutterstock 2158102771 jpg
Sylvester Stallone, fiul autist sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 167894822 jpg
gripa cămilei, cupa mondială la fotbal sursa  Shutterstock jpg
Ce se intampla cu rochiile celebritatilor dupa marile evenimente Sursa imagine shutterstock 288368573 jpg
A aparut cea mai nouă editie a revistei Click! pentru femei jpeg
Meg Wynn Owen, actriță jefuită sursa  The Duellists jpg
Mariah Carey jpeg
Nicole Kidman sursa  Shutterstock jpg
Steve Martin sursa  Shutterstock jpg
Oprah Winfrey jpg
Nume de copii inspirate din seriale Sursa imagine Pixabay jpg
3 zodii carora le merge de minune in plan personal pana pe 27 noiembrie Sursa imagine Pixabay jpg
315521374 433605862308075 4277944834134736587 n jpg
Regalitati jpg
Eddie Murphy, Whitney Houston, telefon în ziua nunții 1 foto  Shutterstock jpg
Charlie Chaplin jpeg