Hitul „Rockin’ Around The Christmas Tree‟, asociat cu petrecerea din „Singur acasă 2‟, înregistrat de Brenda Lee, la 13 ani

1 brenda lee jpg jpeg

Pentru că Sărbătorile de iarnă se apropie, iată o serie de lucruri interesante pe care trebuie să le ştii despre cea mai frumoasă perioadă din an!

Crăciunul se apropie şi asta înseamnă că este timpul să finalizezi ultimele cumpărături, să faci bradul sau să le trimiţi cadourile prietenilor tăi, prin poştă. A mai trecut încă un an lung, aşa că ai nevoie de o doză suplimentară de spirit festiv. Aşadar, vrem să te introducem în spiritul magic al Sărbătorilor cu o serie de informaţii despre această perioadă, care este cea aşteptată de copiii cuminţi, dar şi de adulţii care adoră Crăciunul!

Unul dintre cele mai vechi târguri de Crăciun datează din 1600

Dacă vei face cumpărături în Piaţa din Nürnberg, Germania, vei lua parte la o tradiţie care se dezvoltă de sute de ani. Piaţa de Crăciun din Nürnberg datează din anii 1600 şi se spune că ar fi unul dintre cele mai vechi târguri de Crăciun din lume. Dovada acestui lucru poate fi găsită într-o cutie mică pe care Muzeul Germanisches o are. Mai exact, este vorba de o inscripţie pe care scrie: „Trimis Reginei Susana, cu ocazia Târgului de Crăciun, din 1628‟.

Cândva, brazii artificiali de Crăciun erau făcuţi din pene de gâscă

În prezent, brazii artificiali de Crăciun sunt fabricaţi din materiale care sunt menite să imite pe cât posibil brazii naturali şi, totodată, să reziste cât mai mult. Interesant este că atunci când brazii festivi au fost expuşi pentru prima dată în Germania, în anul 1865, ei au fost făcuţi din pene de gâscă, vopsite în culoarea verde.

Capra, simbolul Crăciunului în Suedia

În ţările scandinave, capra Yule este nelipsită din decor, mai ales în Suedia. Asta pentru că, în mitologia nordică, două capre au tras carul zburător al lui Thor, la fel cum fac şi renii cu sania lui Moş Crăciun. În plus, există şi o legendă care are la bază capra invizibilă Yule. Se spune că în anul 1966, o capră Yule gigantă a fost realizată pentru că ea ar atrage cumpărători în oraşele suedeze. Capra avea în avel an 7 metri şi cântărea 3,6 tone.

Piesa „Rockin’ Around The Christmas Tree‟ a fost înregistrată de un copil de 13 ani

6 rockin around the christmas tree png png

Celebra melodie „Rockin’ Around The Christmas Tree‟, pe care o auzim an de an la posturile de radio, în perioada Sărbătorilor de iarnă, a fost lansată în anul 1958, pe când Brenda Lee, interpreta piesei, avea doar 13 ani. Încântaţi de această melodie, mai multe vedete precum: Justin Bieber, Kacey Musgraves sau Miley Cyrus au încercat să reproducă varianta originală. 

Tradiţia ciorapilor de Crăciun provine dintr-o legendă despre căsătorie

Te-ai întrebt vreodată de ce agăţăm ciorapi în casă, cu Moş Crăciun, în perioada sărbătorilor? Tradiţia este foarte populară, mai ales, în America, unde copiii agaţă şosete colorate pentru ca Moşul să le umple cu cadouri. Acest obicei este inspirat din povestea unui văduv sărac care se temea că nu şi-ar putea căsători cele trei fiice din cauza sărăciei.

Pentru că sosise ziua în care una dintre fiice urma să se căsătorească, bărbatul se temea că fără zestre nu o putea face. Astfel, Sfântul Nicolae i-a lăsat tinerei o pungă cu galbeni, într-o şosetă proaspăt spălată, pe care o pusese la uscat. Tatăl a găsit punga cu galbeni în şosetă şi a realizat că fiica lui se putea căsători, deoarece avea banii suficienţi pentru zestre.

Moş Crăciun are cod poştal

Dacă îţi doreşti să îi trimiţi lui Moş Crăciun o scrisoare, o poţi face prin intermediul poştei. Moşul are un cod poştal unic, în Canada, adresă la care sute de mii de copii îi trimit cele mai creative scrisori. Adresa este: Moş Crăciun, Polul Nord, HOH OHO, Canada. La această destinaţie, Moşul are multe ajutoare care ţin pasul cu corespondenţa lui.

Prima felicitare din lume valorează mii de dolari

Pe 24 noiembrie 2001, prima felicitare, care a fost trimisă de Crăciun, a fost vândută la licitaţie în Devizes, Marea Britanie, pentru aproape 30.000 de dolari, ceea ce o face a fi cea mai valoroasă felicitare de Crăciun din lume. Ea a fost trimisă de Sir Henry Cole, un om de afaceri născut în Bath, bunicii sale, în anul 1843 şi este colorată manual de către ilustratorul John Calcott.

Sursă foto: Pinterest / Sursă video: Youtube Recente

Chrissy Teigen jpg
Chris Martin jpeg
Mark Wahlberg sursa  Shutterstock jpg
virgine înmormântare sursa  Shutterstock jpg
MAIN Poster 4x5 png
Demi Moore jpeg
Eva Mendes jpg
Elena Ceaușescu, Eva Braun sursa  Shutterstock jpg
Patrick Duffy, Linda Purl sursa  Shutterstock jpg
Adele jpeg
Shakira jpeg
Jane Fonda foto  Shutterstock jpg
Cele mai fericite tari din lume Sursa foto shutterstock 2097419497 jpg
Kendall Jenner jpg
Bruce Willis 1 jpg
Meghan Markle jpeg
Sabrina jpg
Georgina Rodriguez Instagram jpg
ashley graham, sotul si copiii foto  Instagram jpg
Paris Hilton jpg