Misterul ucigaşului în serie Zodiac, rezolvat? După zeci de ani, 40 anchetatori susţin că au găsit criminalul

1 criminal zodiac jpg jpeg

Un grup de anchetatori l-au identificat pe Gary Francis Poste ca fiind criminalul în serie numit Zodiac. Acesta a terorizat nordul Californiei din 1968 până în 1969, iar numele a devenit sinonim cu crimele perfecte, deoarece autorul asasinatelor n-a putut fi identificat.

Criminalul Zodiac a împuşcat cel puţin cinci persoane, apoi a trimis poliţiei locale o serie de scrisori criptice, provocatoare. Deşi a invitat poliţia să-l prindă, nu s-a reuşit niciodată acest lucru. Acum, decenii mai târziu, un grup de 40 de foşti anchetatori ai forţelor de ordine susţin că au rezolvat cazul criminalului Zodiac.

Anchetatorii au folosit mărturii oculare, dovezi criminalistice şi fotografii din camera obscură a suspectului şi au ajuns la concluzia că un fost veteran al Forţelor Aeriene din SUA, Gary F. Poste, este asasinul în serie căutat. Acesta a decedat în 2018, iar familia a fost reticentă să răspundă la întrebările presei.

„Eu cred că am rezolvat acest caz”, a spus Tom Colbert, membru al grupului de anchetatori. După ani întregi de investigare a misterului criminalului Zodiac, ei au observat că cicatricile de pe fruntea lui Poste se potrivesc cu o schiţă a criminalului făcută de poliţişti. De asemenea, eliminarea literelor numelui Poste dintr-unul din cifrele lui Zodiac pare să schimbe mesajul. Criminalul a trimis patru cifre, dintre care două au fost decodificate. „Trebuie să cunoaşteţi numele complet al lui Gary pentru a descifra aceste anagrame”, a explicat fostul agent de contraspionaj al armatei Jen Bucholtz. În plus, anchetatorii au arătat că Gary F. Poste a ucis-o şi pe Cheri Jo Bates pe 31 octombrie 1966, cu 2 ani înainte de a avea loc prima crimă „oficială” a lui Zodiac. Ei au declarat că este „a şasea” victimă a criminalului.

Nu toată lumea este convinsă că a fost revolvat cazul lui Zodiac

După anunţul anchetatorilor, biroul FBI din San Francisco a afirmat că „va rămâne deschis cazul criminalului Zodiac”. Un ofiţer de poliţie a mers chiar mai departe, insistând asupra faptului că anchetatorii s-au îndepărtat de datele cazurilui cu teoriile lor. „Există vreun indiciu ca Poste s-o fi ucis pe Cheri Jo Bates? Nu!”, a spus ofiţerul de poliţie şi a adăugat: „Dacă citiţi ceea ce au publicat ei, toate acestea sunt dovezi circumstanţiale".

Citeşte şi:

Zodiac, ucigaşul în serie care nu a fost prins niciodată. Mesajele sale criptate au fost descifrate după zeci de ani

Anchetatorii susţin că poliţia pur şi simplu refuză să-şi verifice din nou teoria, din mândrie. „Totul are de-a face cu ego-ul şi aroganţa", a declarat Bill Proctor, membru al grupului de anchetatori numit „The Case Breakers”, fost ofiţer de poliţie. Într-adevăr, şi poliţia a crezut la început că ucigaşul Zodiac a omorât-o pe Bates. Autorităţile au primit şi o scrisoare după moartea ei, care părea să semene cu modul de operare al lui Zodiac. S-a colectat de la locul crimei un ceas de mână stropit cu vopsea, iar Poste era şi zugrav. De asemenea, s-a găsit o amprentă care părea să se potrivească atât cu ale lui Poste. Cu toate acestea, departamentul de poliţie din Riverside este ferm în convingerea că ucigaşul Zodiac nu a ucis-o în 1966 pe Cheri Jo Bates.

Cei care l-au cunoscut pe Gary Francis Poste cred că este posibil să fie Zodiac

Vecina lui a afirmat că Poste avea un comportament abuziv faţă de soţia sa. După ce a văzut dovezile celor de la The Case Breakers, este convinsă că Poste a fost vestitul criminal. „A trăit o viaţă dublă. Acum, când privesc lucrurile ca un adult, totul capătă sens”, a spus ea.

Anchetatorii sunt departe de a fi primii care cred că au rezolvat misterul lui Zodiac. În iunie 2021, un inginer francez a susţinut că a descoperit că una dintre indiciile lăsate de Zodiac conduce către Lawrence Kaye, suspect de multă vreme în crimele lui Zodiac. Un fost poliţist din California a susţinut că l-a identificat pe Zodiac în 2011. El credea că era vorba despre un fost vânzător de bunuri imobiliare în vârstă de 91 de ani, pe care l-a descris folosind pseudonimul „Andrew Todd Walker”. Prin urmare, misterul ucigaşului în serie Zodiac este posibil să nu fie rezolvat din punctul de vedere al poliţiei.



Recente

insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg