Ochiul magic te protejează de rău. Cum te aperi de priviri pizmaşe

ochiul magic jpeg

Încă de acum trei mii de ani, vechii greci şi romanii credeau că privirile pizmaşe, furişate sau chiar admirative (dar care puteau declanşa invidia) atrăgeau energiile negative. De atunci, a rămas obiceiul purtării unor amulete, menite să protejeze împotriva deochiului sau a „ochiului rău“. Acesta este ochiul magic.

În ciuda diferenţelor culturale,în toate religiile lumii există teama de „ochiul rău“. Se crede că o persoană invidioasă sau geloasă are puterea de a aduce suferinţe sau ghinion altei persoane,doar printr-o simplă privire. Din acest motiv oamenii au recurs la protecţie: ochiul magic, o amuletă protectoare.

 Deochiul originar din Mesopotamia 

Cea mai veche menţiune scrisă despre deochi provine de pe o tăbliţă cu scriere cuneiformă,din vechea Mesopotamie. De acolo,credinţa despre ochiul rău s-a răspândit în Grecia Antică şi în Imperiul Roman. Exista convingerea că ochiul rău îi putea afecta pe cei care erau lăudaţi mai mult decât era necesar sau care aveau parte de admiraţie necuvenită. În acea perioadă,bolile fizice sau mentale,cărora nu li se găsea o explicaţie,erau puse pe seama privirilor răutăcioase. Chiar şi în Coran,cartea sfântă a Islamului,este pomenit ochiul rău-iar profetul Mohamed recomanda celor atinşi de priviri rău voitoare să facă o baie pentru a alunga ghinionul.

  Ochii verzi şi albaştri,sursă de energii negative  

Se spune că există trei feluri de ochi răi. În prima categorie intră deochiul provenit de la persoanele care fac rău neintenţionat,doar privind pe altcineva. Vine apoi deochiul trimis de privirile invidioase. Cel mai periculos e ochiul rău dintr-a treia categorie,cel care vine din partea oamenilor care rostesc blesteme în gând şi care doresc,cu tot dinadinsul,să atragă ghinionul asupra rivalilor. Se crede că cei mai periculoşi ochi,care au puterea de a face rău,sunt cei în nuanţe de verde şi albastru.

  Amulete protectoare: ochiul magic

Pentru a contracara efectele negative ale privirilor pizmaşe există tot felul de amulete,cel mai cunoscut fiind ochiul magic-un talisman sub forma unui ochi,pictat în diverse culori. Se spune că acesta are rolul de a reflecta ocheada rău intenţionată. Ochiul magic se atârnă în diverse locuri din casă,de ramurile copacilor,sau se poartă la gât,în urechi sau la mână,sub formă de pandative,brăţări,cercei.  

Citeşte şi

Descântece şi talismane împotriva deochiului

Vezi ce puteri au amuletele dragostei

   Semnificaţia culorilor  de pe ochiul magic

Nuanţele în care sunt pictate talismanele de tip ochiul magic nu sunt alese la întâmplare. Cele mai multe sunt în tonuri de albastru. Bleu este nuanţa cerului şi simbolizează adevărul. Albastru mai închis este culoarea care atrage energiile pozitive,aşadar toate nuanţele de albastru protejează împotriva deochiului. Amuletele sub formă de ochi,vopsite în alte culori,întăresc puterea ochiului magic. Verdele simbolizează speranţa şi dezvoltarea personală,galbenul este culoarea soarelui,fiind o sursă de energie şi are proprietăţi vindecătoare. Pe de altă parte,roşul este culoarea puterii şi este una dintre cele mai puternice protecţii împotriva deochiului.

Ochiul magic purtat ca bijuterie    

În ţările din bazinul Mediteraneean-Grecia,Cipru,Turcia-amuletelecu semnul ochiului,pictat îndeosebi în nuanţe de albastru,sunt foarte des întâlnite. În Turcia,amuletele au numele de „nazar boncuğu“. Ele sunt purtate ca bijuterii,sunt încrustate la intrarea în case,agăţate de uşi sau la maşini,având rol protector.

    Mâna Fatimei,semnul protecţiei divine    

În Africa şi în Orientul Mijlociu,cel mai cunoscut talisman împotriva deochiului este Hamsa,cunoscută şi sub denumirea de Mâna Fatimei sau Mâna lui Dumnezeu. El cuprinde trei simboluri foarte puternice,mâna, ochiul magic şi cifra cinci,această combinaţie având rolul de a spori protecţia împotriva răului. Talismanul este produs în mai multe forme,însă apectul clasic presupune existenţa unui ochi în centrul palmei. Mâna este un simbol al protecţiei,ochiul respinge energiile negative ale deochiului,iar despre cifra 5 se spune că are rolul de a readuce echilibrul energetic.

Ştiai că...

... simbolul pentru ochiul magic este pictat şi pe faţada Bisericii Sfintei Cruci a Sfântului Vasile cel Mare,de pe Calea Victoriei din Bucureşti?

... şi vechii egipteni purtau amulete protectoare,în formă de ochi? Ochiul lui Horus era un vechi simbol menit să aducă pază,putere şi sănătate purtătorului. Horus era zeul care personifica cerul,fiind adesea reprezentat ca un şoim. De aceea,amuletele protectoare aveau forma stilizată a unui ochi de şoim.Recente

donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg
reese witherspoon jpg
Click! pentru femei Nr  16 jpeg
victoria principal dallas jpg
Printul William jpeg
Vedete jpg
lisa marie presley 2 shutterstock 276232913 jpg
Regina Elisabeta jpeg
Theo Rose poza mica (8) jpg
Elon Musk jpg
calendar zile libere jpeg
vitamina D jpg
David Faustino and Christina Applegate   shutterstock 300629561 jpg
jennifer lopez si ben affleck  jpeg
Will Smith  jpg
Chris Pratt    shutterstock 2172219737 jpg
Jennifer Garner jpeg
Regina Elisabeta jpeg