Păduri bântuite din lume

1 75391 original jpg jpeg

Să te plimbi prin codru noaptea este înspăimântor - dar puţini se aventurează chiar şi la lumina zilei în pădurile despre care se spune că ar fi bântuite. Au o istorie care dă fiori, din care nu lipsesc sinuciderile sau crimele sângeroase.

Pădurea Aokigahara, cel mai bun loc pentru a muri

Cunoscută sub numele Pădurea morţii sau Pădurea sinucigaşilor, Aokigahara se întinde în apropierea Muntelui Fuji. Nu e an în care să nu se comită zeci de sinucideri printre copacii ei. Cel puţin 500 de persoane au murit acolo, de o jumătate de secol încoace. Unele cărţi au descris pădurea ca pe cel mai bun loc pentru a muri. Poate că şi această faimă a atras aici pe mulţi care au vrut să-şi încheie socotelile cu lumea. Cert e că pădurea este renumită ca fiind bântuită de spirite care-şi strigă încă disperarea. Chiar şi copacii, se spune, emană o energie malefică.

Mireasa din pădurea Radovan

Dacă treci prin preajma pădurii Radovan din judeţul Dolj, mergi numai înainte, fără să priveşti în urma ta şi fără să vorbeşti. Dacă rămâi pe loc sau întorci capul, e posibil să zăreşti fantoma despre care se spune că bântuie pădurea. Spiritul aparţine unei fete despre care se spune că în anii ’50 a fost batjocorită de un bărbat care o angajase. Curând după aceea, tânăra a cedat gândului de a pleca din această lume şi şi-a pus capăt zilelor, spânzurându-se de un copac din pădurea Radovan. Nu şi-a găsit pacea nici după moarte: strigoiul ei ucide pe mulţi în accidentele de maşină pe care le provoacă. Pe o zonă de drum din apropierea pădurii, ea le apare şoferilor îmbrăcată în mireasă.

Pădurea Pembrey, vizuina asasinilor cu topoare

În zona Carmarthenshire din Ţara Galilor, aflată pe malul mării, se întinde faimoasă pădurea Pembrey, numită de localnici şi locul asasinilor cu topoare. Tâlharii ademeneau cu lanternele lor navele care treceau în zonă şi le atrăgeau spre coastele cu roci periculoase. Îi măcelăreau pe supravieţuitori şi jefuiau tot ce puteau. Începând din secolul al XIX-lea, pădurea ascundea locuri de producţie a dinamitei şi a pulberii pentru arme. Se spune că sufletele neliniştite ale celor duşi bântuie, fără răgaz, pe sub coroanele dese ale arborilor.

Hoia-Baciu, trecerea spre alte lumi

Toată lumea a auzit de pădurea cu OZN-uri, situată în preajma municipiului Cluj-Napoca. Codrul Hoia-Baciu a devenit faimos începând din anul 1968, când biologul Alexandru Sift a surprins într-o fotografie un disc în formă de OZN zburând deasupra copacilor. Cei care locuiesc în apropiere spun că este o pădure bântuită. Mulţi nici nu îndrăznesc măcar să vorbească despre ea. A atras vânători de fantome, cercetători de fenomene paranormale şi parapsihologi. Se şopteşte că cei care petrec mai mult timp în această pădure suferă de anxietate, insomnie, greaţă, dureri de cap. Unii cred că aici se află un loc de trecere spre alte lumi.

Aflată în apropierea Londrei, pădurea Epping este favorita iubitorilor de paranormal. O vreme, a servit de cimitir pentru victimele unor crime, ceea ce poate explica apariţiile ciudate, zgomotele fără nicio explicaţie, care dau fiori. Aici a trăit şi un tâlhar de drumul mare, care jefuia trecătorii. Dick Turpin era numele său şi s-a ascuns mulţi ani într-o peşteră. Fantoma lui încă mai bântuie printre copaci, în aşteaptarea următorului jaf. În zonă, există şi un loc numit Dealul Spânzuratului, unde mulţi au zărit un om atârnând de o cracă de stejar şi au fost uimiţi să vadă că autoturismul lor, oprit la poalele dealului, porneşte singur şi este atras spre vârf de o forţă necunoscută.

Pădurea Urlătoare, atracţia vânătorilor de fantome

Orăşelul englez Pluckley ar fi o localitate cât se poate de paşnică – asta, dacă n-ar exista Pădurea Dering din vecinătate, cunoscută şi sub numele de Pădurea Urlătoare. A fost botezată aşa pentru că, târziu în noapte, dinspre linia întunecată a copacilor se aud ţipete care îngheaţă sângele în vine. Cel puţin, aşa susţin oamenii locului. Şi aici circulă o legendă legată de un tâlhar la drumul mare, care a fost capturat de localnici, legat de un copac şi decapitat cu o sabie. Se mai spune că, sub arborii înalţi, s-a sinucis un militar. Sunt însă pesoane care cred că ţipetele sunt cauzate de spiritele celor care s-au rătăcit în labirintul vegetal. Cert e că, cu ocazia fiecărei sărbători Halloween, sunt trimise în localitate o mulţime de echipaje de poliţie, din cauza numărului mare de vizitatori care vin să vâneze fantome...

Ştiai că…

… pădurea Hoia-Baciu este numită şi Triunghiul Bermudelor din Transilvania? Se spune că cei care se încumetă să intre în codru nu se vor mai întoarce sau vor găsi cu greu calea înapoi.Recente

pahare   shutterstock 2155428393 jpg
Bradley Cooper si Lea jpeg
Nunta jpg
Beyonce jpg
Superman   Dean Cain png
miss universe australia jpg
jaclyn smith actrita jpg
Sunete jpg
Kim Kardashian jpg
pretentios   shutterstock 2153636113 jpg
Untold jpg
Elena Ghica Dora d'Istria 4 jpeg
Competitie jpg
Longevitate jpg
Quokka   animal jpg
Facebook jpg
elvis jpg
Suzanne Somers 2 shutterstock 537518347 jpg
muzica   chitara   guitars gcfe5d960e 1280 jpg
Zishe Breitbart jpeg