Parfumuri cu mirosuri neobişnuite. Ai vrea să răspândeşti aromă de ploaie sau pâine prăjită?

1 shutterstock 204460054 jpg jpeg

Nu toate parfumurile sunt făcute din flori, mirodenii şi substanţe chimice sintetice şi nu toate au mirosuri îmbietoare. Unora le plac cele mai deosebite, care le trezesc amintiri plăcute.

Unele parfumuri neobişnuite ar putea părea de-a dreptul nebuneşti şi depăşesc logica noastră convenţională despre cum ar trebui să miroasă un parfum. Totuşi, sunt o modalitate excelentă de a ieşi din anonimat. Este posibil să fie cele mai nereuşite parfumuri realizate vreodată, dar, atâta timp cât unora le plac, vor continua să existe şi să ne uimească.

Maşină nouă

Un site britanic de tranzacţionare a maşinilor online a lansat un parfum care miroase a maşină nouă, după ce un sondaj a arătat că un sfert dintre britanici făceau conexiune între parfumul de maşină nouă şi ideea de succes.

Parfumul miroase a piele originală şi ceară folosită la vehiculele premium. Producătorul a susţinut că l-a realizat pentru a recrea emoţia primei călătorii într-o maşină nouă. Din păcate, prea puţini au dorit să miroasă a maşină nouă, de aceea parfumul a fost restras.

Sushi sau pizza?

Vrei să miroşi a sushi cald? Atunci ar trebui să cauţi acesta. De fapt, acesta nu miroase a peşte, ci a orez şi alge aromate la care se adaugă un pic de ghimbir şi lămâie. Sushi este un orez aromat cu oţet şi acoperit cu peşte crud.

Pe de altă parte, iubitorii de pizza din Canada au fost surprinşi cu un parfum care să-i învăluie permanent în aroma preparatului lor preferat. În timpul fazei de testare, parfumierii au fost uimiţi să descopere că brânza sub formă de parfum nu are tocmai un miros şi au încercat mai multe alte combinaţii de ingrediente pentru a obţine mirosul potrivit. Din păcate, pentru aceia care doresc acest parfum despre care s-a spus că are note de vârf de aluat proaspăt copt, a fost realizată o ediţie limitată.

Cărţi

Dacă vrei să miroşi a cărţi vechi sau proaspăt tipărite, află că parfumierii s-au gândit deja la acest lucru. Mirosul nostalgic al cărţilor vechi este creat de prezenţa ligninei, unul dintre compuşii care se găsesc în pasta de lemn folosită la fabricarea hârtiei. Cărţile eliberează lignină odată cu trecerea anilor, dând mirosul de carte veche. Pentru cei care adoră mirosul de carte nouă s-a creat un parfum care se vinde cu 200 de dolari. Dacă vrei să faci economie, ai putea pur şi simplu că cumperi o carte nouă. Te bucuri de mirosul ei şi ai şi ceva nou de citit.

Marijuana

Mulţi se bucură de mirosul canabisului. Este foarte puternic, dar evident nu unul neplăcut. Are o aromă dulce, parfumată, care te va face să te simţi minunat şi nici nu este deranjantă pentru cei din jur. Cea mai mare problemă cu acest parfum a fost aceea că, în multe părţi ale lumii, canabisul este încă ilegal.

Ploaie

Îţi aminteşti acel miros plăcut şi relaxant de după ploaie? Acesta este petrichor. Se formează atunci când ploaia torenţială loveşte solul, determinându-l să elibereze mai multe substanţe chimice din sol. Aceste substanţe chimice sunt responsabile pentru mirosul de ploaie. Aceeaşi companie care a lansat parfumul de sushi s-a gândit la unul care miroase a ploaie. Potrivit unui cumpărător, este un parfum plăcut, dar nu persistă pe piele.

Pâine prăjită

În 2013, parfumierii din Mare Britanie au creat un parfum care miroase a pâine prăjită. Nu au pus parfumul la vânzare, ci l-au trimis mai multor modele care au participat la London Fashion Week în acel an. Parfumul s-a dovedit popular printre ele. În viitor, s-ar putea recrea un alt lot ca parte a unei campanii de marketing, dar există puţine probabilităţi ca acesta să fie scoasă la vânzare vreodată. Ideea realizării acestui tip de parfum a fost să descurajeze oamenii, în special femeile, să sară peste micul dejun.

FOTO: ShutterstockRecente

vedete jpg
elvis 0 profimedia 0308411997 jpg
robin williams shutterstock 87978553 jpg
Greta Thunberg shutterstock 1346536709 jpg
par lung   barbat   shutterstock 759071578 jpg
ochi shutterstock 2176700177 jpg
Imagine featured clickpentrufemei JPG
kim kardashian 1 jpg
michael jackson jpg
Whitney Houston shutterstock 91490768 jpg
Sharon Stone  jpg
Casa Playboy jpeg
vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg