Regina Elisabeta a II-a, inventatoarea. Lucrul adorabil pe care l-a creat Majestatea Sa

1 regina 1 jpg jpeg

Regina Marii Britanii a fost în centrul atenţiei de numeroase ori pe timpul îndelungatei sale domnii, ţinând prima pagină a ziarelor aproape de fiecare dată când îşi făcea apariţia în public.

Cei mai mulţi dintre noi sunt de părere că au fost făcute publice deja tot felul de informaţii de interes despre suveranul britanic şi că n-a mai rămas nicio noutate de aflat. Însă lucrurile nu stau chiar aşa... Există tot timpul mici detalii care au scăpat jurnaliştilor din întreaga lume şi care apar şi surprind publicul larg. Ca cea despre invenţia Majestăţii Sale. Chiar aşa, ce a putut inventa Regina Elisabeta a II-a?

Dragostea Reginei pentru câini este binecunoscută, dar nu toată lumea ştie că monarhul britanic chiar a contribuit la dezvoltarea unei rase anume de patrupede. De fapt, a inventat o nouă rasă de câini!

Se pare că hibridul dorgi a fost creat în momentul în care teckelul Pipkin al Prinţesei Margaret a fost lăsat nesupravegheat cu unul dintre exemplarele de corgi ale Reginei. Drept urmare a neglijenţei celor doi stăpâni regali, s-a născut o nouă rasă şi nişte pui atât de simpatici, încât Majestatea Sa a continuat să înmulţească aceste rase şi să dea naştere mai multor exemplare irezistibile, precum Cider, Rum, Berry, Candy, Brandy, Chipper, Harris, Pickles, Piper, Tinker şi Vulcan.

Cel din urmă, Vulcan, a murit în decembrie 2020, locul lui fiind luat de Fergus, care, din păcate, n-a reuşit nici el să trăiască prea mult, părăsind-o definitiv pe Regină în mai 2021.

Totuşi să nu cumva să vă închipuiţi că Regina are doar o simplă pasiune pentru câini şi atâta tot! Ea a devenit Ambasadoarea unei organizaţii din Marea Britanie, denumită Dogs Trust, şi a încercat, întreaga ei viaţă, să le transmită şi copiilor sau nepoţilor ei dragostea pentru astfel de animale de companie.  

Astfel, Prinţul Charles şi Camilla, Ducesa de Cornwall, se ocupă de salvarea puilor de căţei, în timp ce Prinţul William şi Kate Middleton îndrăgesc cât se poate de mult rasa coker, fiind stăpânii unor asemenea exemplare de căţei.

Prinţul Harry şi soţia sa, Meghan Markle, au şi ei câinii lor în Statele Unite şi fosta actriţă americană s-a bucurat nespus de compania căţeilor de la palat în momentul în care a devenit parte a familiei regale britanice.  

“Căţeii Reginei au îndrăgit-o pe loc”, povestea Prinţul Harry despre soţia sa în 2018. „Eu mi-am petrecut 33 de ani din viaţă lătrându-se la mine, în schimb, când a venit Meghan, nimic, linişte totală”, a adăugat acesta. „Mi se puseseră la picioare în timp ce serveam ceaiul”, a ţinut să adauge şi Markle.

Dragostea Reginei pentru căţei datează încă din adolescenţa ei. Când a împlinit 18 ani, Elisabeta a primit în dar un corgi pe nume Susan de la tatăl ei, Regele George al VI-lea. Prinţesa Elisabeta, cum era ea cunoscută până să devină regină, a îndrăgit patrupedul atât de mult, încât l-a luat chiar şi în luna de miere cu Prinţul Philip.

De-a lungul anilor, această rasă a devenit atât de cunoscută englezilor, încât a început să fie la modă să deţii un astfel de căţel. În prezent, corgi nu mai sunt pe lista celor mai îndrăgiţi căţei din Marea Britanie, însă tekelii au rămas printre preferaţii englezilor pe locul 6 în topul lor naţional.

Foto - Instagram Royal FamilyRecente

Kim Cattrall foto  Shutterstock jpg
Elsa Pataky, Chris jpeg
familie, trasaturi jpg
Anisia Gafton (1) jpg
David Schwimmer și Matt LeBlanc sursa  Shutterstock jpg
1 50 cent jpg jpeg
modele foto  Shutterstock jpg
cafea jpg
protest jpg
Cindy Crawford foto  Shutterstock jpg
Sharon Stone foto  Shutterstock jpg
Michelle Obama cu familia foto  Shutterstock jpg
Jennifer Garner foto  Shuttestock jpg
George Clooney, Denzel Washington foto  Shutterstock jpg
Joe Jonas și Sophie Turner foto  Shutterstock jpg
David și Victoria Beckham jpeg
paste jpg
Mila Kunis, Ashton Kutcher foto  Shutterstock jpg
Forma buzelor arata cat esti de afectuos Sursa foto shutterstock 1894073158 jpg
Julia Haart Instagram jpg