Reguli ciudate pe care oamenii le respectau în trecut. Bătutul în uşă era considerat un gest nepoliticos

1 shutterstock 444951115 jpg jpeg

De-a lungul anilor, multe reguli din societate s-au schimbat, iar acum unele din trecut par, de-a dreptul, ieşite din comun.

Există multe lucruri din vechime, care astăzi pot părea ciudate, iar pe lista lor sunt incluse chiar şi regulile de etichetă, pe care oamenii le respectau cu stricteţe. Oamenii erau nevoiţi să ia aceste reguli în serios, dacă îşi doreau să se integreze în societate. Deşi astăzi par a fi ieşite din comun, ele ne oferă o imagine mai largă despre cum arăta viaţa de demult.

Bătutul la uşă, gest nepoliticos

Regele francez Louis al XIV-lea avea un set de reguli pe care toţi cei de la curte trebuiau să îl respecte. Printre cele mai ciudate norme pe care oamenii trebuiau să le respecte atunci când îşi doreau să vorbească cu el se numără şi zgâriatul uşii. La Versailles, bătutul în uşă era considerat a fi un gest nepoliticos, de aceea majoritatea curtenilor îşi lăsau unghiile de la degetele mici să crească, ca să zgârie uşa. Apoi, ea era deschisă doar de către un angajat al regelui.

Bărbaţii comandau mâncare pentru partenere 

Dacă astăzi, femeilor li se pare a fi ceva firesc să îşi comande singure mâncarea de la restaurant, odinioară acest lucru nu era permis. În trecut, femeile stăteau în tăcere la restaurante, alături de soţii lor, în timp ce bărbaţii comandau mâncare pentru ele. Abia în anul 1840, femeile s-au bucurat de libertate, în restaurantele din Statele unite ale Americii. Înainte de acest an, unităţile publice de mâncare (taverne, hanuri, cluburi) se adresau bărbaţilor şi nu femeilor.

Femeile le ofereau doar bărbaţilor cadouri realizate manual

Ideea de a personaliza un cadou este întotdeauna bună, însă în trecut femeile puteau face acest lucru doar pentru bărbaţi. În epoca victoriană respectarea regulilor de etichetă era foarte importantă, iar femeile dacă îşi doreau să impresioneze un bărbat îi croşetau o haină sau îi realizau un cadou personalizat. Acest lucru reprezenta faptul că femeia urma să fie o soţie bună, care îl va respecta toată viaţa.

Citeşte şi: Membrilor Familiei Regale britanice le sunt interzie pastele, cartofii şi orezul la cină. Care e cauza? 

Citeşte şi: Lucruri ciudate care există doar în Coreea de Nord: baschetul are reguli proprii, drogurile sunt cadou de Anul Nou

Părinţii erau sfătuiţi să nu se joace cu nou-născuţii

Experţii de la începutul secolului al XX-lea îi sfătuiau pe proaspeţii părinţi să nu le arate afecţiunea bebeluşilor lor, în primele luni de la naştere. Ei considerau că jocul cu un bebeluş sau ridicatul în braţe, atunci când plânge, i-ar putea dăuna.

Sursă foto: Pinterest



Recente

Ryan Gosling  Sursa foto shutterstock 1194165124 jpg
Ce trebuie sa stii despre univers  Sursa foto shutterstock 1723447648 jpg
Parada pălăriilor trăsnite din Marea Britanie jpg
vacanță de Paște  foto   Shutterstock jpg
Ramona Păun  jpg
Ce greseli faci in cuplu in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 1490808767 jpg
Rita Ora jpg
Oppenheimer, Tom Conti  jpg
Pavel Bartoș jpg
Anne Hathaway jpg
Printul William si Kate Middleton jpg
Katy Perry jpg
Celine Dion  foto   Instagram jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg
Lily Allen jpg
festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg