Reguli ciudate pe care oamenii le respectau în trecut. Bătutul în uşă era considerat un gest nepoliticos

1 shutterstock 444951115 jpg jpeg

De-a lungul anilor, multe reguli din societate s-au schimbat, iar acum unele din trecut par, de-a dreptul, ieşite din comun.

Există multe lucruri din vechime, care astăzi pot părea ciudate, iar pe lista lor sunt incluse chiar şi regulile de etichetă, pe care oamenii le respectau cu stricteţe. Oamenii erau nevoiţi să ia aceste reguli în serios, dacă îşi doreau să se integreze în societate. Deşi astăzi par a fi ieşite din comun, ele ne oferă o imagine mai largă despre cum arăta viaţa de demult.

Bătutul la uşă, gest nepoliticos

Regele francez Louis al XIV-lea avea un set de reguli pe care toţi cei de la curte trebuiau să îl respecte. Printre cele mai ciudate norme pe care oamenii trebuiau să le respecte atunci când îşi doreau să vorbească cu el se numără şi zgâriatul uşii. La Versailles, bătutul în uşă era considerat a fi un gest nepoliticos, de aceea majoritatea curtenilor îşi lăsau unghiile de la degetele mici să crească, ca să zgârie uşa. Apoi, ea era deschisă doar de către un angajat al regelui.

Bărbaţii comandau mâncare pentru partenere 

Dacă astăzi, femeilor li se pare a fi ceva firesc să îşi comande singure mâncarea de la restaurant, odinioară acest lucru nu era permis. În trecut, femeile stăteau în tăcere la restaurante, alături de soţii lor, în timp ce bărbaţii comandau mâncare pentru ele. Abia în anul 1840, femeile s-au bucurat de libertate, în restaurantele din Statele unite ale Americii. Înainte de acest an, unităţile publice de mâncare (taverne, hanuri, cluburi) se adresau bărbaţilor şi nu femeilor.

Femeile le ofereau doar bărbaţilor cadouri realizate manual

Ideea de a personaliza un cadou este întotdeauna bună, însă în trecut femeile puteau face acest lucru doar pentru bărbaţi. În epoca victoriană respectarea regulilor de etichetă era foarte importantă, iar femeile dacă îşi doreau să impresioneze un bărbat îi croşetau o haină sau îi realizau un cadou personalizat. Acest lucru reprezenta faptul că femeia urma să fie o soţie bună, care îl va respecta toată viaţa.

Citeşte şi: Membrilor Familiei Regale britanice le sunt interzie pastele, cartofii şi orezul la cină. Care e cauza? 

Citeşte şi: Lucruri ciudate care există doar în Coreea de Nord: baschetul are reguli proprii, drogurile sunt cadou de Anul Nou

Părinţii erau sfătuiţi să nu se joace cu nou-născuţii

Experţii de la începutul secolului al XX-lea îi sfătuiau pe proaspeţii părinţi să nu le arate afecţiunea bebeluşilor lor, în primele luni de la naştere. Ei considerau că jocul cu un bebeluş sau ridicatul în braţe, atunci când plânge, i-ar putea dăuna.

Sursă foto: PinterestRecente

Printul Charles si Printesa Diana (sursa FOTO profimedia)
Jennifer Aniston sursa  Shutterstock jpg
Adam și Eva Foto  Shutterstock jpg
Ben Affleck jpeg
Khloe Kardashian foto  Instagram jpg
Vedere jpg
Priyanka Chopra jpg
Coperta CPF 7 png
Cum sa citesti liniile din palma pentru a afla cati copii vei avea Sursa foto shutterstock 114300868 jpg
Jake Harper jpeg
Katy Perry, Orlando Bloom jpg
femeie din viitor sursa  Shutterstock jpg
Chrsitina Aguilera foto  Instagram jpg
Daenerys Targaryen jpeg
Reese Witherspoon sursa  Shutterstock jpg
Viitorul inteligentei artificiale prin ochii lui Bill Gates Sursa foto Pixabay jpg
Gisele Bündchen sursa  Instagram jpg
Robin Williams, Sam Neill jpg
Victoria Beckham jpg
Jennifer Lopez Instagram jpg