Şampania, extravaganţă şi lux

1 82613 original jpg jpeg

Revistă nr. 28: Nelipsită de la ocaziile speciale şi marcând  momentele romantice, şampania este băutura festivă care îţi încântă simţurile. Licoarea cu bule are în spate o istorie presărată cu figuri nobile, vedete şi lux. 

  • Chiar dacă obişnuim să numim şampanie orice vin cu bule, de fapt are voie să poarte acest nume doar băutura efervescentă obţinută în regiunea franceză Champagne. E produsă din anumite soiuri de struguri, care sunt prelucraţi printr-un proces tehnologic specifi
  • Belle Epoque Perrier-Jouët este marca de şampanie franţuzească imposibil de confundat, nu numai datorită savorii specifice, ci şi designului sticlei. Recipientul este o creaţie Emile Gallé, artistul care a fost o figură marcantă a mişcării Art Nouveau. Din 1902, de la prima colaborare cu Gallé, casă Perrier-Jouët a colaborat an de an cu artişti internaţionali, iar şampaniile sale premium se însoţesc astăzi de produse exclusiviste de broderie, artă florală sau bijuterii de lux.
  • Supranumită şi elixirul divin, şampania a devenit, în timp, cea mai scumpă băutură din lume, fiind râvnită de aristocraţi şi de consumatori nobili. Unele sticle costă câteva mii de dolari şi vin doar pe comandă, fiind personalizate cu diamante şi cristale. Cea mai scumpă sticlă de şampanie s-a numit Goût de Diamants (gust de diamante) şi a afişat un preţ de 2 milioane de dolari. A fost produsă pe domeniul familial Champagne Chapuy.
  • În 1999, Piper Heidsieck a fost primul producător la şampanie care a apelat la un designer haute couture, în persoana lui Jean Paul Gaultier, ca să „îmbrace” o sticlă de şampanie. Aşa a intrat în istorie corsetul roşu din vinil, perfect mulat pe rotunjimile sticlei, graţie unui foarte sexy şiret negru.


Recente

Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg
Gordon Ramsay  jpeg
Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cindy Crawford jpg
Gwyneth Paltrow, Chris Martin  jpg