Se teme Putin că va fi asasinat? Preşedintele rus are degustători de mâncare şi „Muschetari‟ care-l păzesc

1 putin shutterstock 388197349 jpg jpeg

Atunci când invadezi o ţară, apar mulţi oameni care să conteste acţiunile tale, mulţi care să-şi dorească să te oprească cumva, iar preşedintele rus ştie prea bine acest lucru. Liderul de la Kremlin e perfect conştient că fiecare masă pe care o ia poate fi ultima, motiv pentru care are angajată o „armată‟ întreagă de oameni care să-i testeze mâncarea şi băutura înainte ca el s-o consume. E un serviciu stresant, pe care nu e deloc uşor să-l obţii, după cum ne informează revista Smithsonian.

Odată ce Vladimir Putin a dat ordinul de-a ataca Ucraina, pot ieşi la iveală şi disidenţi sau spioni care să-şi propună să-l împiedice pe preşedintele rus cu orice preţ. De, fapt, să-l asasineze. Este o metodă pe care liderul de la Kremlin o cunoaşte prea bine, el însuţi fiind acuzat de otrăvirea opozanţilor săi.

În 2006, un anume Alexander Litvinenko a băut nişte ceai în timpul unei întâlniri petrecute la Hotelul  Millennium din Londra, după care i s-a făcut rău. Omul a murit într-o lună, însă înainte de asta l-a acuzat pe Putin că l-a otrăvit cu o băutură radioactivă, conform celor publicate de The Washington Post.

În timpul unei anchete desfăşurate în acelaşi an, un judecător britanic a adunat dovezi care să-l incrimineze pe Putin. Totuşi, nu toată lumea îşi găseşte sfârşitul după ce ia două guri de ceai. Alţi oponenţi politici de-ai lui Putin au fost, pur şi simplu, împuşcaţi în plină stradă.

Când Alexander Litvinenko fost otrăvit în 2006, a durat o lună până să moară. În tot acest timp, lideri mondiali ca Putin nu stau cu mâinile în sân şi aşteaptă să vadă dacă se va răzbuna cineva sau nu. În 2014, Independent a scris despre o întâlnire la nivel înalt la Londra, a celor de la Club des Chefs des Chefs, unde s-a aflat despre degustătorii full-time ai lui Putin.

În timp ce acest grup elitist, „Chefs des Chefs‟, pregătea masa pentru liderii mondiali, bucătarul personal al lui Putin nu era inclus printre ei. Chef-ul lui face parte din echipa lui de Securitate. Putin e de părere că, dacă cineva care face parte din echipa de Securitate îi prepară mâncarea, atunci acea mâncare e sigură, poate fi bună de consumat.

Se pare că, în 2018, Putin a angajat şi mai mulţi degustători de mâncare decât avea înainte, după ce fusese acuzat că i-a otrăvit pe agentul dublu Segei Skripal şi pe fiica sa aflată în Marea Britanie.

În timp ce Putin a devenit obsedat de faptul că poate fi otrăvit oricând, acesta îşi face griji şi cu privire la alte metode de-a fi asasinat. The New York Post a relatat despre bodyguarzii lui că nu sunt nişte simpli angajaţi, ci nişte persoane care ştiu mai multe limbi străine şi care pot reacţiona spontan la orice provocare, pe lângă abilităţilor lor militare.

Aceşti „Muschetari‟, cum sunt numiţi, au la ei tot timpul serviete pe post de scuturi şi umbrele pe post de arme. Aceşti bodyguarzi sunt înlocuiţi imediat ce împlinesc 35 de ani, pentru a fi tot timpul tineri şi agili la locul de muncă.

Încă de la începutul pandemiei, liderul de la Kremlin se distanţează de oricine pentru a nu fi niciodată în pericol să ia virusul, aceasta fiind o altă măsură de prevenţie luată de Putin.

Foto - Shutterstock



Recente

pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg