Se teme Putin că va fi asasinat? Preşedintele rus are degustători de mâncare şi „Muschetari‟ care-l păzesc

1 putin shutterstock 388197349 jpg jpeg

Atunci când invadezi o ţară, apar mulţi oameni care să conteste acţiunile tale, mulţi care să-şi dorească să te oprească cumva, iar preşedintele rus ştie prea bine acest lucru. Liderul de la Kremlin e perfect conştient că fiecare masă pe care o ia poate fi ultima, motiv pentru care are angajată o „armată‟ întreagă de oameni care să-i testeze mâncarea şi băutura înainte ca el s-o consume. E un serviciu stresant, pe care nu e deloc uşor să-l obţii, după cum ne informează revista Smithsonian.

Odată ce Vladimir Putin a dat ordinul de-a ataca Ucraina, pot ieşi la iveală şi disidenţi sau spioni care să-şi propună să-l împiedice pe preşedintele rus cu orice preţ. De, fapt, să-l asasineze. Este o metodă pe care liderul de la Kremlin o cunoaşte prea bine, el însuţi fiind acuzat de otrăvirea opozanţilor săi.

În 2006, un anume Alexander Litvinenko a băut nişte ceai în timpul unei întâlniri petrecute la Hotelul  Millennium din Londra, după care i s-a făcut rău. Omul a murit într-o lună, însă înainte de asta l-a acuzat pe Putin că l-a otrăvit cu o băutură radioactivă, conform celor publicate de The Washington Post.

În timpul unei anchete desfăşurate în acelaşi an, un judecător britanic a adunat dovezi care să-l incrimineze pe Putin. Totuşi, nu toată lumea îşi găseşte sfârşitul după ce ia două guri de ceai. Alţi oponenţi politici de-ai lui Putin au fost, pur şi simplu, împuşcaţi în plină stradă.

Când Alexander Litvinenko fost otrăvit în 2006, a durat o lună până să moară. În tot acest timp, lideri mondiali ca Putin nu stau cu mâinile în sân şi aşteaptă să vadă dacă se va răzbuna cineva sau nu. În 2014, Independent a scris despre o întâlnire la nivel înalt la Londra, a celor de la Club des Chefs des Chefs, unde s-a aflat despre degustătorii full-time ai lui Putin.

În timp ce acest grup elitist, „Chefs des Chefs‟, pregătea masa pentru liderii mondiali, bucătarul personal al lui Putin nu era inclus printre ei. Chef-ul lui face parte din echipa lui de Securitate. Putin e de părere că, dacă cineva care face parte din echipa de Securitate îi prepară mâncarea, atunci acea mâncare e sigură, poate fi bună de consumat.

Se pare că, în 2018, Putin a angajat şi mai mulţi degustători de mâncare decât avea înainte, după ce fusese acuzat că i-a otrăvit pe agentul dublu Segei Skripal şi pe fiica sa aflată în Marea Britanie.

În timp ce Putin a devenit obsedat de faptul că poate fi otrăvit oricând, acesta îşi face griji şi cu privire la alte metode de-a fi asasinat. The New York Post a relatat despre bodyguarzii lui că nu sunt nişte simpli angajaţi, ci nişte persoane care ştiu mai multe limbi străine şi care pot reacţiona spontan la orice provocare, pe lângă abilităţilor lor militare.

Aceşti „Muschetari‟, cum sunt numiţi, au la ei tot timpul serviete pe post de scuturi şi umbrele pe post de arme. Aceşti bodyguarzi sunt înlocuiţi imediat ce împlinesc 35 de ani, pentru a fi tot timpul tineri şi agili la locul de muncă.

Încă de la începutul pandemiei, liderul de la Kremlin se distanţează de oricine pentru a nu fi niciodată în pericol să ia virusul, aceasta fiind o altă măsură de prevenţie luată de Putin.

Foto - ShutterstockRecente

Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg
lapte jpg
olivia newton john 0 shutterstock 530029375 jpg
William si Kate jpeg
nicole kidman shutterstock 644941192 jpg
Jennifer Coolidge 0 jpg
donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg
reese witherspoon jpg
Click! pentru femei Nr  16 jpeg
victoria principal dallas jpg
Printul William jpeg
Vedete jpg
lisa marie presley 2 shutterstock 276232913 jpg
Regina Elisabeta jpeg
Theo Rose poza mica (8) jpg
Elon Musk jpg
calendar zile libere jpeg