Semnificaţia întunecată a melodiei „Total Eclipse of the Heart‟, a lui Bonnie Tyler

1 bonnie tyler shutterstock 98898728 jpg jpeg

Cu toţii ştim balada care a fost lansată în februarie 1983 şi care a urcat pe primul loc în toate clasamentele muzicale mondiale. După lansare, „Total Eclipse of the Heart‟ vindea câte 60.000 de copii pe zi, ajungându-se la nişte vânzări de şase milioane de exemplare ale single-ului în total. Dar ce secret întunecat ascunde una dintre cele mai cunoscute melodii din lume?

Dacă e să ne luăm după versurile celebrei melodii, am zice că hitul lui Bonnie Tyler este despre o iubire disperată, blestemată. Dacă e să luăm la analizat videoclipul piesei, e despre nişte copii demonici. Şi culmea e că cea de-a doua variantă este mai aproape de adevăr - “Total Eclipse of the Heart” are în prim plan vampirii, iar melodia iniţială, intitulată "Vampires in Love" (n.r. Vampiri îndrăgostiţi) a fost compusă, în primă instanţă, pentru musicalul "Nosferatu".

Aceste lucruri au o explicaţie perfectă, având în vedere că hitul lui Tyler a fost compus de Jim Steinman, care lucrase până atunci cu Met Loaf şi avea, în CV, piese precum "Bat Out of Hell" (n.r. “Liliacul din Iad”), al cărei subiect este despre un motociclist care scapă din iadul demonic.

Pe albumul cu acelaşi titlu, "Bat Out Of Hell" există un dialog ciudat, care începe astfel: "​​Într-o seară fierbinte de vară, ţi-ai oferi gâtul lupului?". Acelaşi compozitor a scris "It's All Coming Back to Me Now", al lui Celine Dion, care a fost inspirat de romanul "Wuthering Heights" (n.r. “La răscrucere de vânturi”), în care Heathcliff dansează cu cadavrul lui Cathy. Nu există îndoială, Steinman a introdus accente întunecate, gotice într-un pop considerat până atunci prea sensibil!

Cu toate că Bonnie a considerat balada “doar un simplu cântec de dragoste”, după cum a declarat cântăreaţa la un moment dat, Steinman a continuat asocierile cu vampiri. La câţiva ani după ce melodia devenise un adevărat hit, compozitorul a introdus cântecul într-un musical cu vampiri, o adaptare a filmului lui Roman Polanski, "Dance of the Vampires" (n.r. Dansul vampirilor).

"Dacă asculaţi cu atenţie versurile, ele sunt despre nişte vampiri", a dezvăluit acesta într-un interviu acordat celor de la Playbill. "Totul este numai despre întuneric, despre puterea întunericului şi locul pe care-l are iubirea în întuneric", conchide cât mai convingător Jim Steinman, compozitorul piesei “Total Eclipse of the Heart”. 

Foto - ShutterstockRecente

vis   cuplu   heart g2606d5f48 1280 jpg
Nicole Kidman si Tom Cruise jpg
Mark Twain jpg
foto vladimir putin jpg
Vedete  jpg
Nostradamus a prezis că în 2013 va începe al Treilea Război Mondial jpeg
vedete jpg
Brad Pitt jpg
Patricia Taylor si Keanu Reeves   shutterstock 95848498   crop png
Vedete jpg
eurovision shutterstock 2148569303 jpg
Chris Rock shutterstock 68551117 jpg
pizza miros shutterstock 1160070121 jpg
nunta printesa diana si printul charles jpeg
horoscop shutterstock 1740543341 jpg
shutterstock 1674726580 jpg
01   coperta cf10 page 0001 jpg
hitler shutterstock 754279543 jpg
camilla parker jpeg
Cupluri jpg