Semnificaţia întunecată a melodiei „Total Eclipse of the Heart‟, a lui Bonnie Tyler

1 bonnie tyler shutterstock 98898728 jpg jpeg

Cu toţii ştim balada care a fost lansată în februarie 1983 şi care a urcat pe primul loc în toate clasamentele muzicale mondiale. După lansare, „Total Eclipse of the Heart‟ vindea câte 60.000 de copii pe zi, ajungându-se la nişte vânzări de şase milioane de exemplare ale single-ului în total. Dar ce secret întunecat ascunde una dintre cele mai cunoscute melodii din lume?

Dacă e să ne luăm după versurile celebrei melodii, am zice că hitul lui Bonnie Tyler este despre o iubire disperată, blestemată. Dacă e să luăm la analizat videoclipul piesei, e despre nişte copii demonici. Şi culmea e că cea de-a doua variantă este mai aproape de adevăr - “Total Eclipse of the Heart” are în prim plan vampirii, iar melodia iniţială, intitulată "Vampires in Love" (n.r. Vampiri îndrăgostiţi) a fost compusă, în primă instanţă, pentru musicalul "Nosferatu".

Aceste lucruri au o explicaţie perfectă, având în vedere că hitul lui Tyler a fost compus de Jim Steinman, care lucrase până atunci cu Met Loaf şi avea, în CV, piese precum "Bat Out of Hell" (n.r. “Liliacul din Iad”), al cărei subiect este despre un motociclist care scapă din iadul demonic.

Pe albumul cu acelaşi titlu, "Bat Out Of Hell" există un dialog ciudat, care începe astfel: "​​Într-o seară fierbinte de vară, ţi-ai oferi gâtul lupului?". Acelaşi compozitor a scris "It's All Coming Back to Me Now", al lui Celine Dion, care a fost inspirat de romanul "Wuthering Heights" (n.r. “La răscrucere de vânturi”), în care Heathcliff dansează cu cadavrul lui Cathy. Nu există îndoială, Steinman a introdus accente întunecate, gotice într-un pop considerat până atunci prea sensibil!

Cu toate că Bonnie a considerat balada “doar un simplu cântec de dragoste”, după cum a declarat cântăreaţa la un moment dat, Steinman a continuat asocierile cu vampiri. La câţiva ani după ce melodia devenise un adevărat hit, compozitorul a introdus cântecul într-un musical cu vampiri, o adaptare a filmului lui Roman Polanski, "Dance of the Vampires" (n.r. Dansul vampirilor).

"Dacă asculaţi cu atenţie versurile, ele sunt despre nişte vampiri", a dezvăluit acesta într-un interviu acordat celor de la Playbill. "Totul este numai despre întuneric, despre puterea întunericului şi locul pe care-l are iubirea în întuneric", conchide cât mai convingător Jim Steinman, compozitorul piesei “Total Eclipse of the Heart”. 

Foto - ShutterstockRecente

Robin Williams, Sam Neill jpg
Victoria Beckham jpg
Jennifer Lopez Instagram jpg
vedetă pe covorul roșu foto  Shutterstock jpg
Chrissy Teigen jpg
Chris Martin jpeg
Mark Wahlberg sursa  Shutterstock jpg
virgine înmormântare sursa  Shutterstock jpg
MAIN Poster 4x5 png
Demi Moore jpeg
Eva Mendes jpg
Elena Ceaușescu, Eva Braun sursa  Shutterstock jpg
Patrick Duffy, Linda Purl sursa  Shutterstock jpg
Adele jpeg
Shakira jpeg
Jane Fonda foto  Shutterstock jpg
Cele mai fericite tari din lume Sursa foto shutterstock 2097419497 jpg
Kendall Jenner jpg
Bruce Willis 1 jpg
Meghan Markle jpeg