Serialul animat „Familia Simpson‟ a prezis totul! Pandemia, prezentată într-un episod din 1993

2 shutterstock 1517669720 jpg jpeg

Primul episod al serialului televizat american „Familia Simpson‟ a fost difuzat în 1989, „The Simpsons” şi a fost unul dintre cele mai longevive din toate timpurile. În mod bizar, unele episoade au prevăzut evenimente istorice.

Mulţi au subliniat de mai multe ori faptul că „Familia Simpson‟  nu doar a satirizat evenimentele actuale, ci a şi prezis viitorul. Longevitatea serialului nu este surprinzătoare, deoarece, sub formă de satiră, păţaniile familiei ironizează viaţa americană, ceea ce nu este foarte greu de făcut în zilele noastre. Iată câteva dintre cele mai memorabile şi ciudate predicţii ale serialului „Familia Simpson‟ !

În episodul 17 din sezonul 11, „Bart spre viitor”, Lisa este aleasă preşedinte după o preşedinţie a lui Donald Trump. Episodul s-a difuzat cu 6 ani înainte ca Trump să fie ales efectiv. În acelaşi episod este prezisă şi vicepreşedinţia Kamalei Harris la Casa Albă. Lisa dă o conferinţă de presă în calitate de preşedinte şi mai târziu stând în Biroul Oval. Ţinuta ei este izbitor de asemănătoare cu cea pe care a purtat-o Kamala Harris 15 ani mai târziu, după ce a fost aleasă prima femeie vicepreşedinte a Statelor Unite ale Americii.

Erupţia vulcanică din La Palma

Un vulcan de pe insula La Palma din Insulele Canare a început să erupă în septembrie 2021. Cu 18 ani mai devreme, un episod  din „Familia Simpson‟ prezenta un canar pe care Homer şi Bart Simpson l-au eliberat şi i-au spus să zboare înapoi în Insulele Canare. Canarul nu ştia unde se află insulele, aşa că s-a uitat la un glob pentru a le găsi. Au observat că insulei La Palma îi lipseşte flancul de vest, o zonă a insulei despre care mulţi se temeau că va cădea în ocean şi va provoca un tsunami în timpul erupţiei vulcanice. În sezonul 16, în episodul 4 s-a arătat şi o erupţie vulcanică. Un reporter de ştiri aproape şi-a pierdut viaţa în erupţie. Când Cumbre Vieja a erupt pe La Palma, reporterul Susanna Griso a relatat de la faţa locului pentru Antena3TV şi semăna izbitor cu personajul din serial.

Pandemia de coronavirus

Fanii serialului au afirmat în reptate rânduri că în „Familia Simpson‟  s-a prezis apariţia unui virus similar cu COVID-19 şi efectele pe care le-a avut asupra societăţii. În episodul 21 din sezonul 4, difuzat în 1993, Homer eliberează accidental un virus mortal care apare în Asia. În acest episod, primarul Quimby le spune alegătorilor că şi-a anulat vacanţa programată în Bahamas din cauza virusului, dar după anunţ, este arătat în costumul de baie în Bahamas. Acest lucru aminteşte de numeroasele scandaluri care au avut loc în timpul restricţiilor de călătorie cauzate de coronavirus, mai ales când primarul Austin, Steve Adler, a încărcat un videoclip pe Facebook îndemnând oamenii să stea acasă, în ciuda faptului că el se afla în vacanţă în Mexic.

Citeşte şi:

Povestea Familiei Simpson. Cine l-a inspirat pe creatorul personajelor animate

Pandemia de COVID-19 a redus cel mai mult speranţa de viaţă de la cel de-Al Doilea Război Mondial până în prezent

Admiratorii serialului au mai remarcat că în „The Simpsons Movie”, pelicula din anul 2007, apar blocajele cauzate de coronavirus, când Homer declanşează încă o dată o boală în Springfield care conduce la carantinare. Filmul îl prezintă şi pe Tom Hanks cerând lumii să-l lase în pace dacă îl văd, ceea ce fanii au echivalat cu momentul în care actorul a dezvăluit că el şi soţia se află în carantină după infectarea cu SARS-CoV-2.

Atacurile teroriste din 11 septembrie

Unii pasionaţi de serial sunt de părere că episodul 1 din sezonul 9, „Oraşul New York vs. Homer Simpson”, ar fi prevestit atacurile teroriste din 11 septembrie asupra SUA. Prima similitudine izbitoare este numărul sezonului şi al episoadelor, 9 şi respectiv 1. În al doilea rând, în episod, apare o revistă care arată numărul 9 în faţa celor două turnuri World Trade Center, făcându-l să semene cu numărul 911. „Asta mă sperie şi azi. Este cu adevărat ciudat!”, a spus într-un interviu producătorul executiv al „serialului, Al Jean.

FOTO: Shutterstock



Recente

Ryan Reynolds și Blake Lively jpeg
Esta TerBlanche  foto   Shutterstock jpg
Brad Pitt  foto   Shutterstock jpg
Kate Middleton jpeg
Care sunt complexele tale fizice in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 526923172 jpg
Chitaristul trupei The Rolling Stones jpg
Jessie J jpg
Kim Kardashian, copii jpeg
Palatul Buckingham  foto   Shutterstock jpg
Brigitta Gheorghe, de la muzica la arta culinara 1  Sursa foto arhiva personala jpg
Barbosu  Sursa foto arhiva personala jpg
The Simpsons  foto   Imdb jpg
Mirosuri pe care cainii le resping jpg
Spune mi zodia ta si vei afla ce nuanta de ruj te pune in evidenta  Sursa foto shutterstock 2477758069 jpg
loialitate jpg
ben affleck jennifer lopez infidelitate contract prenupțial  Sursa Foto   Shutterstock jpg
caine jpg
avion jpg
Selma Blair jpg
Sezonul 3 serial Ursul Disney+ jpg