Totul despre codurile QR: ce sunt, cum funcţionează şi ce reprezintă „pătrăţelele‟ alb-negru

4 shutterstock 96061475 jpg jpeg

Codurile QR sunt folosite azi în întreaga lume pentru a conecta lumea fizică la cea digitală. Probabil ştii asta deja. Un cod QR conţine o adresă de internet şi te ajută să deschizi paginile web pe telefon, fără să mai tastezi adresa.

Un cod QR este un cod de bare bidimensional, cu formă pătrată, care stochează informaţii. Primul astfel de standard a fost creat în 1994 de către compania japoneză Denso Wave, ce produce componente pentru automobile. QR este o prescurtare în engleză de la quick response („răspuns rapid‟). Această companie a creat acest tip de cod de bare pentru scanarea la mare viteză a componentelor, în timpul producţiei.

Cea mai bună modalitate de a înţelege ce este un cod QR şi cum poate fi utilizat este să-l priveşti ca pe un link. În loc de a introduce o adresă web pe telefonul tău cu internet, pur şi simplu poţi scana un cod QR pentru a accesa conţinutul. Acţiunea este rapidă şi simplă. Este nevoie doar de un dispozitiv mobil cu o cameră integrată şi un cititor de coduri QR.

Ce reprezintă micile pătrate alb-negru? 

Aceste pătrate alb-negru pot reprezenta numere de la 0 la 9, litere de la A la Z sau caractere în scrieri non-latine, cum ar fi alfabetul japonez kanji.

Codurile QR au nevoie de ceva spaţiu în jurul lor. Acest lucru este crucial pentru ca acestea să fie citite de către un cititor/scaner de coduri QR. O bucată de text sau o imagine chiar lângă un cod QR pot cauza probleme la decodare. Este motivul pentru care mărirea codului pe ecranul telefonului garantează lizibilitatea corectă.

Codurile QR pavează drumul spre un viitor inteligent. Având în vedere multiplele aplicaţii ale codurilor QR, putem concluziona că tehnologia poate face lumea mai inteligentă. De exemplu, oraşul Antwerp din Belgia foloseşte coduri QR pentru sistemul său de transport public. Mai mult, UNICEF a dezvoltat o campanie de educaţie incluzivă prin coduri QR. La celălalt capăt al spectrului, avem plăţile mobile ale lanţului de magazine Walmart prin coduri QR. Acestea sunt doar câteva exemple despre cum tehnologia poate fi utilizată în moduri diferite, oferind conţinut şi informaţii unice prin simpla scanare a unui cod QR.

Sursă foto: Shuttestock Recente

Marilyn Monroe, adepta operațiilor estetice Chip transformat Coleaj Sursa foto  Imdb jpg
Ce scrie pe cele mai ciudate pietre funerare ale celebritatilor Sursa foto Pixabay jpg
Janice Litman jpeg
Amal si George Clooney jpg
Un obiect extraterestru descoperit în mormântul faraonului Tutankhamon sursa foto  Shutterstock jpg
Camilla jpg
casatorita cu Lordul plăcerilor carnale, 75 de amante 1 sursa foto  Imdb jpg
Nicola Peltz si Victoria Beckham jpg
Curiozitatile stranepotilor Reginei la funeraliile ei Cum au trecut in noua etapa fara Gan Gan Sursa foto Instagram windsor royal family jpg
Iti mai amintesti Melrose Place Vezi cum arata acum actorii din rolurile principale Sursa foto Shutterstock jpg
Ryan Grantham și a omorât mama Plănuia să l împuște pe Justin Trudeau Sursa foto  Considering Love and Other Magic (2016) jpg
un bebelus care plange, shutterstock jpg
 Johhny Cash jpeg
Printesa Anne si Camilla Parker jpeg
Shakira, nemiloasă cu angajații Sursa foto  revista Elle jpg
Scene cu Robin Williams din Doamna Doubtfire care n au aparut niciodata Sursa foto captura YouTube  1 jpg
înmormântare regală, sicriul Reginei, siciu deschis Sursa foto  Instagram Royal Family jpg
Colaj familia regala, femei insarcinate, shutterstock jpg
Cara Delevingne jpg
Nadia Comaneci 4 ok GettyImages 1206897168 jpg