Totul despre codurile QR: ce sunt, cum funcţionează şi ce reprezintă „pătrăţelele‟ alb-negru

4 shutterstock 96061475 jpg jpeg

Codurile QR sunt folosite azi în întreaga lume pentru a conecta lumea fizică la cea digitală. Probabil ştii asta deja. Un cod QR conţine o adresă de internet şi te ajută să deschizi paginile web pe telefon, fără să mai tastezi adresa.

Un cod QR este un cod de bare bidimensional, cu formă pătrată, care stochează informaţii. Primul astfel de standard a fost creat în 1994 de către compania japoneză Denso Wave, ce produce componente pentru automobile. QR este o prescurtare în engleză de la quick response („răspuns rapid‟). Această companie a creat acest tip de cod de bare pentru scanarea la mare viteză a componentelor, în timpul producţiei.

Cea mai bună modalitate de a înţelege ce este un cod QR şi cum poate fi utilizat este să-l priveşti ca pe un link. În loc de a introduce o adresă web pe telefonul tău cu internet, pur şi simplu poţi scana un cod QR pentru a accesa conţinutul. Acţiunea este rapidă şi simplă. Este nevoie doar de un dispozitiv mobil cu o cameră integrată şi un cititor de coduri QR.

Ce reprezintă micile pătrate alb-negru? 

Aceste pătrate alb-negru pot reprezenta numere de la 0 la 9, litere de la A la Z sau caractere în scrieri non-latine, cum ar fi alfabetul japonez kanji.

Codurile QR au nevoie de ceva spaţiu în jurul lor. Acest lucru este crucial pentru ca acestea să fie citite de către un cititor/scaner de coduri QR. O bucată de text sau o imagine chiar lângă un cod QR pot cauza probleme la decodare. Este motivul pentru care mărirea codului pe ecranul telefonului garantează lizibilitatea corectă.

Codurile QR pavează drumul spre un viitor inteligent. Având în vedere multiplele aplicaţii ale codurilor QR, putem concluziona că tehnologia poate face lumea mai inteligentă. De exemplu, oraşul Antwerp din Belgia foloseşte coduri QR pentru sistemul său de transport public. Mai mult, UNICEF a dezvoltat o campanie de educaţie incluzivă prin coduri QR. La celălalt capăt al spectrului, avem plăţile mobile ale lanţului de magazine Walmart prin coduri QR. Acestea sunt doar câteva exemple despre cum tehnologia poate fi utilizată în moduri diferite, oferind conţinut şi informaţii unice prin simpla scanare a unui cod QR.

Sursă foto: Shuttestock 



Recente

Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg