Totul despre codurile QR: ce sunt, cum funcţionează şi ce reprezintă „pătrăţelele‟ alb-negru

4 shutterstock 96061475 jpg jpeg

Codurile QR sunt folosite azi în întreaga lume pentru a conecta lumea fizică la cea digitală. Probabil ştii asta deja. Un cod QR conţine o adresă de internet şi te ajută să deschizi paginile web pe telefon, fără să mai tastezi adresa.

Un cod QR este un cod de bare bidimensional, cu formă pătrată, care stochează informaţii. Primul astfel de standard a fost creat în 1994 de către compania japoneză Denso Wave, ce produce componente pentru automobile. QR este o prescurtare în engleză de la quick response („răspuns rapid‟). Această companie a creat acest tip de cod de bare pentru scanarea la mare viteză a componentelor, în timpul producţiei.

Cea mai bună modalitate de a înţelege ce este un cod QR şi cum poate fi utilizat este să-l priveşti ca pe un link. În loc de a introduce o adresă web pe telefonul tău cu internet, pur şi simplu poţi scana un cod QR pentru a accesa conţinutul. Acţiunea este rapidă şi simplă. Este nevoie doar de un dispozitiv mobil cu o cameră integrată şi un cititor de coduri QR.

Ce reprezintă micile pătrate alb-negru? 

stanga
dreapta
3 cod qr jpg jpeg
5 cod qr jpg jpeg

Aceste pătrate alb-negru pot reprezenta numere de la 0 la 9, litere de la A la Z sau caractere în scrieri non-latine, cum ar fi alfabetul japonez kanji.

Codurile QR au nevoie de ceva spaţiu în jurul lor. Acest lucru este crucial pentru ca acestea să fie citite de către un cititor/scaner de coduri QR. O bucată de text sau o imagine chiar lângă un cod QR pot cauza probleme la decodare. Este motivul pentru care mărirea codului pe ecranul telefonului garantează lizibilitatea corectă.

Codurile QR pavează drumul spre un viitor inteligent. Având în vedere multiplele aplicaţii ale codurilor QR, putem concluziona că tehnologia poate face lumea mai inteligentă. De exemplu, oraşul Antwerp din Belgia foloseşte coduri QR pentru sistemul său de transport public. Mai mult, UNICEF a dezvoltat o campanie de educaţie incluzivă prin coduri QR. La celălalt capăt al spectrului, avem plăţile mobile ale lanţului de magazine Walmart prin coduri QR. Acestea sunt doar câteva exemple despre cum tehnologia poate fi utilizată în moduri diferite, oferind conţinut şi informaţii unice prin simpla scanare a unui cod QR.

Sursă foto: Shuttestock Recente

minciuna   shutterstock 1929158141 jpg
kim kardashian fata jpg
aursiargintaec@clickpentrufemei ro jpg
ZM RO elderflower Advertorial 900x500px LO 01 1 jpg
Vedete jpg
Angelina Jolie si copiii jpg
Hamlet jpg
horoscopul verii shutterstock 2146570531 jpg
Estee Lauder profimedia 0101843304 jpg
vis   cuplu   heart g2606d5f48 1280 jpg
Nicole Kidman si Tom Cruise jpg
Mark Twain jpg
foto vladimir putin jpg
Vedete  jpg
Nostradamus a prezis că în 2013 va începe al Treilea Război Mondial jpeg
vedete jpg
Brad Pitt jpg
Patricia Taylor si Keanu Reeves   shutterstock 95848498   crop png
Vedete jpg
eurovision shutterstock 2148569303 jpg