Un lac din Rusia, unul dintre cele mai periculoase locuri din lume. Mori dacă stai o oră pe malul său!

7 pericol shutterstock 1803586147 jpg jpeg

În sudul munţilor Ural din Rusia, lacul Karachay era cândva un peisaj de vis, pitoresc şi extrem de plăcut. Acum, însă, este considerat unul dintre cele mai toxice locuri de pe pământ. Ce s-a întâmplat între timp cu el?

Insider ne informează că distrugerea lacului s-a produs din cauza centralei nucleare Mayak, creată în anii 1940 pentru a crea plutoniu. Lacul Karachay a fost folosit ca groapă de gunoi radioactiv din 1951 până în 1953, lucru care s-a ţinut secret decenii întregi. Mai mult, a fost transformat în depozit de materiale radioactive, care au fost ulterior îngropate în pământ, după cum susţine World Atlas.

Rezultatele unui asemenea plan au fost catastrofale. Cei care lucrau la centrala nucleară pur şi simplu nu erau interesaţi de poluarea cauzată şi de efectele sinistre cauzate de aceasta. Abia înn 1990, Grist a relatat că, după ani în şir de „crize nucleare”, s-a confirmat, în sfârşit, existenţa centralei Mayak şi efectul dazastruos avut de aceasta asupra sănătăţii populaţiei locale.    

În urma unei anchete realizate în 1990 la faţa locului, s-a ajuns la concluzia că lacul Karachay era atât de radioactiv, încât mureai dacă stăteai o oră pe malul său. Drept urmare, cetăţenii aflaţi în apropierea lacului, adică în regiunea Chelyabinsk, au înregistrat o creştere de 21% a apariţiei cancerelor, 25% mai multe defecte la naştere şi cu 41% mai multe cazuri de leucemie.

Mai mult, au existat numeroase persoane care au prezentat o stare generală proastă, fiind afectaţi de radiaţiile provenite de la râul Techa aflat în apropiere şi devenit contaminat la scurt timp. Atlas Obscura susţine că lacul Karachay a început să sece în anii ’60, iar praful radioactiv de pe fundul lacului a fost dus de vânt în satele învecinate.

World Atlas e de părere că dezastrul radioactiv din zonă a afectat nu mai puţin de 500.000 de oameni. S-a luat vreo măsură pentru protejarea populaţiei?

În timp, s-a decis ca lacul să fie umplut cu beton pentru a împiedica resturile radioactive să se împrăştie mai departe de suprafaţa lacului.

Totuşi această măsură nu a făcut să dispară poluarea, ci doar a mascat-o. Aşadar există în continuare teama ca radiaţiile să fie împrăştiate şi-n alte zone din apropiere şi nu numai.

În 2003, a fost ridicată licenţa centralei Mayak, din cauza neglijenţei de care au dat dovadă cei care lucrau acolo. Din păcate, răul a fost deja făcut, iar medicul Scott Miller, de la Universitatea de Medicină din Utah, Statele Unite, a dezvăluit magnitudinea acestuia.

Medicul a precizat că lacul Karachay este atât de periculos încât omoară pe oricine ajunge lângă el pentru a lua, pur şi simplu, masa.

Foto - ShutterstockRecente

Marilyn Monroe, adepta operațiilor estetice Chip transformat Coleaj Sursa foto  Imdb jpg
Ce scrie pe cele mai ciudate pietre funerare ale celebritatilor Sursa foto Pixabay jpg
Janice Litman jpeg
Amal si George Clooney jpg
Un obiect extraterestru descoperit în mormântul faraonului Tutankhamon sursa foto  Shutterstock jpg
Camilla jpg
casatorita cu Lordul plăcerilor carnale, 75 de amante 1 sursa foto  Imdb jpg
Nicola Peltz si Victoria Beckham jpg
Curiozitatile stranepotilor Reginei la funeraliile ei Cum au trecut in noua etapa fara Gan Gan Sursa foto Instagram windsor royal family jpg
Iti mai amintesti Melrose Place Vezi cum arata acum actorii din rolurile principale Sursa foto Shutterstock jpg
Ryan Grantham și a omorât mama Plănuia să l împuște pe Justin Trudeau Sursa foto  Considering Love and Other Magic (2016) jpg
un bebelus care plange, shutterstock jpg
 Johhny Cash jpeg
Printesa Anne si Camilla Parker jpeg
Shakira, nemiloasă cu angajații Sursa foto  revista Elle jpg
Scene cu Robin Williams din Doamna Doubtfire care n au aparut niciodata Sursa foto captura YouTube  1 jpg
înmormântare regală, sicriul Reginei, siciu deschis Sursa foto  Instagram Royal Family jpg
Colaj familia regala, femei insarcinate, shutterstock jpg
Cara Delevingne jpg
Nadia Comaneci 4 ok GettyImages 1206897168 jpg