De ce poartă Kamala Harris colier de perle la evenimentele importante: „Simbolizează puterea şi feminitatea”

2 shutterstock 1895831947 jpg jpeg

Kamala Harris a devenit prima femeie vicepreşedinte din Statele Unite ale Americii, după ce şi-a depus jurământul miercuri, 20 ianuarie. La ceremonie, a purtat un costum de culoare albastru închis, alcătuit din rochie şi un pardesiu, semnat de designer-ul Christopher John Rogers.

Cel mai important, şi-a accesorizat ţinuta cu un colier de perle, marca Wilfredo Rosado. De fapt, perlele par să-i fie de bun augur, mai ales că le poartă de fiecare dată când este vorba despre un eveniment important: atunci când a absolvit Universitatea Howard (1986), când a făcut parte din Congres (senatoare în statul California, 2017-2021), în timpul dezbaterii cu adversarul său pentru cea de-a 49-a funcţie de vicepreşedinte al Americii, când a făcut vaccinul anti-Covid-19 şi, nu în ultimul rând, la depunerea jurământului de miercuri, 20 ianuarie. 

Colierul pe care l-a purtat prima femeie vicepreşedinte de origine afro-americană a avut 12 perle, separate între ele cu 11 diamante. Potrivit bijutierului, lanţul de aur simbolizează puterea, perla înseamnă feminitate şi rezistenţă, iar diamantele au farmecul lor aparte. 

„Colierul reprezintă mai mult decât o bijuterie. Este vorba despre un moment istoric, despre mândria de a fi numită prima femeie vicepreşedinte a Americii şi despre un nou început”, a declarat el pentru Harper’s Bazaar. 

Femei care au purtat perle în semn de solidaritate 

Pe Facebook, a fost creat grupul “Wear Pearls on Jan 20 2021”, la care au luat parte peste 430.000 de femei. Grupul de pe reţeaua socială a fost iniţiat încă din luna decembrie a anului trecut de către Hope Aloaye, o femeie în vârstă de 46 de ani. Chiar dacă majoritatea membrelor sunt de culoare, li s-au alăturat şi alte femei ce provin din alte culturi. Toate membrele grupului au purtat coliere cu perle în semn de solidaritate. 

Alte persoane au găsit o oportunitate de a-şi căuta perle pierdute de mult, transmise din generaţie în generaţie. Jacqueline Richardson, în vârstă de 70 de ani, care este acum pensionară, şi-a căutat colierul pe care l-a primit după ce a absolvit liceul. Spera să îl găsească la timp. Până la evenimentul important şi anume ceremonia de învestire, femeia s-a mulţumit să admire alte membre ale grupului cu perle la gât. 

„Mă trezesc la 05:00 dimineaţa şi verific grupul imediat ce mă trezesc. Îmi place să citesc poveştile femeilor care poartă perlele primite de la rudele lor acum mult timp”, a explicat Jacqueline pentru Nytimes.com. 

Când Makai Powell-Demeuth, în vârstă de 51 de ani, s-a alăturat grupului, a fost supărată că nu are perle pentru a-şi putea face o fotografie. 

„Nu prea port acel gen de bijuterii, dar am vrut să am şi eu perle pentru că îmi place modul în care aceste femei se susţin reciproc”, a spus ea.

Când doamna Powell-Demeuth, care este şomeră şi locuieşte în Santa Cruz, California, a povestit cum a făcut rost de perle, pe Facebook, a primit atât de multe aprecieri încât a trebuit să oprească notificările.

FOTO Shutterstock.com / Arhivă personală Facebook / Captură CNBC TelevisionRecente

cutremur sursa  Shutterstock jpg
Culori care atrag norocul la bani Sursa foto shutterstock 638041264 jpg
Angelina Jolie si Jon Voight jpeg
 Matthew McConaughey si Kate Hudson jpg
Printul Harry Sasha Walpole jpg
Shania Twain foto  Instagram jpg
Jessica Simpson  Instagram jpg
Priyanca Chopra Jones shutterstock 2083738132 jpg
Jennifer Lopez si Ben Affleck jpeg
nuntă Prințul Harry, Meghan Markle foto  Shutterstock jpg
Click! pentru femei Nr 3  2023 jpeg
Menopauza jpg
Ireland Baldwin jpg
Pamela Anderson carieră foto  Shutterstock jpg
Papa Benedict sursa  Shutterstock jpg
Iti place muzica live Iata top 3 restaurante pe care nu trebuie sa le ratezi in Bucuresti jpg
zi norocoasa shutterstock 1937419057 jpg
Regé Jean Page jpg
Partea nevazuta a povestilor care ti au bucurat copilaria Sursa foto shutterstock 1983165296 jpg
Copiii Angelinei Jolie jpg