De la împachetatul şosetelor la parcarea laterală. Ce recomandări au primit studenţii britanici pentru a le fi bine în pandemie

2 shutterstock 1346212520 jpg jpeg

Studenţii de la Universitatea din Manchester au primit câteva sfaturi despre cum să-şi păstreze bunăstarea în prima lună a anului, de la împachetatul şosetelor la cum să înveţe să parcheze lateral. În luna ianuarie, există o zi cunoscută şi sub numele de Blue Monday, cea mai tristă zi din an, potrivit psihologului de origine britanică, Cliff Arnall.

Oficialii de la Universitatea din Manchester i-au îndemnat pe studenţi să înveţe cum să plieze perechile de şosete, cum să parcheze lateral şi cum să menţină conexiunea socială, scrie Daily Mail. Unul dintre studenţi a împărtăşit experienţa bizară pe contul personal de Twitter. Sfaturile au rolul de a-i ajuta pe tineri să facă faţă primei luni din an, după ce, în anul 2005, psihologul de origine britanică Cliff Arnall, a descoperit cu ajutorul unei formule de calcul că cea mai deprimantă zi din an este a treia zi de luni din ianuarie. 

Astfel, personalul Universităţii din Manchester a postat în social media cinci modalităţi prin care studenţii îşi pot menţine bunăstarea în timpul pandemiei: cum să înveţe să împacheteze şosetele, cum să parcheze lateral, cum să-i ajute pe semenii lor în timpul carantinării. 

Citeşte şi Adevărul despre Blue Monday, cea mai deprimantă zi din an: Un truc de PR pentru a vinde vacanţe

După ce un student a postat pe contul său de Twitter recomandările instituţiei, comentariile nu au întârziat să apară. Sfaturile au coincis cu prima zi din sesiunea de examene. Unul dintre internauţi a scris: „Universitatea din Manchester crede că dacă vizionezi videoclipuri în care înveţi cum să pliezi şosetele, te vei vindeca de depresie”. 

Un purtător de cuvânt al Universităţii din Manchester a declarat că „acesta este doar un exemplu de a sprijini studenţii, printre care mai sunt şi linia de asistenţă non-stop, serviciile de consiliere şi un parteneriat cu NHS (n.r. Serviciul Naţional de Sănătate). 

„Unele dintre soluţiile propuse de noi sunt mai uşor de abordat, altele sunt mai serioase, însă credem că există cerere pentru oricare dintre ele”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al instituţiei.  

Nu este la prima întâmplare deoarece oficialii instituţiei au mai făcut o postare similară pe Instagram, cu altă ocazie. La acel moment, postarea s-a referit la un anumit proiect de cercetare şi nu la vreo eventuală recomandare pentru tineri. După feedback-ul studenţilor, postarea a fost ştearsă, ulterior de pe Instagram, deoarece „conţinutul ar fi putut fi scos din context”.Recente

Madonna, Mariah Carey sursa  Shutterstock jpg
Justin Bieber jpg
Kate Hudson, actrița Goldie Hawn sursa  shutterstock jpg
Reguli bizare impuse de Regina Victoria la propria inmormantare Sursa foto shutterstock 169010507 jpg
Riley Keough, Elvis Presley, sursa  Shutterstock jpg
Meghan Markle in lacrimi jpeg
Kim Kardashian jpg
Prințesa Eugenie jpg
Sam Smith jpg
Shakira  Cosmopolitan jpg
Penelope jpeg
Delphine Arnault sursa  Instagram jpg
Infidelitate jpg
Vivienne Westwood sursa  shutterstock jpg
Robert Pattinson jpg
Miley Cyrus si Liam jpg
Brooke Shields violata la 20 de ani Sursa foto shutterstock 2227704551 jpg
horoscopul anului 2023 shutterstock 2205832943 jpg
Placido Domingo foto  shutterstock 95153170 jpg
Bonnie Bartlett sursa  shutterstock 110390534 jpg