Elon Musk a anunţat că va crea un robot umanoid. Ce sarcini ar urma să facă, „Tesla Bot‟

1 shutterstock 1985005055 jpg jpeg

Vedem la televizor, în mall sau la diferite evenimente roboţi umanoizi, care încearcă să se comporte precum o persoană normală. Peste câţiva ani, acest lucru va deveni o normalitate, iar roboţii umanoizi vor semăna tot mai mult cu noi şi vor fi prezenţi tot mai mult în viaţa noastră. Iată cum va arăta unul dintre roboţii care, potrivit lui Elon Musk, ne vor face viaţa „mai simplă‟!

Fondatorul Space-X şi co-fondatorul Tesla, Elon Musk a dezvăluit că un robot Tesla va fi finalizat cândva, în 2022, deşi antreprenorul miliardar este cunoscut pentru că a trecut de propriile termene declarate în mod public, atunci când a fost vorba de proiectele sale mari.

Robotul va fi proiectat pentru a îndeplini sarcini repetitive pe care doar oamenii le pot face astăzi, iar unul dintre scopurile pentru care a fost conceput este cel de a reduce costurile forţei de muncă, Musk specificând că, în viitor, efortul fizic nu va mai fi obligatoriu, ci, mai exact, va deveni „o alegere‟. Ce este, de fapt, „Tesla Bot‟ şi cum funcţionează?

Citeşte şi: Elon Musk are un set de gemeni şi unul de tripleţi. Ce fel de tată e cel mai bogat om de pe pământ? 

Tesla Bot este un robot umanoid care funcţionează pe aceeaşi tehnologie utilizată şi de către vechiculele Tesla ale lui Musk. Potrivit lui Musk, anul viitor va fi lansat un prim prototip al acestui robot, care va avea cinci degete la mâini şi o siluetă androgină. Deşi pe mulţi îi sperie ideea de „robotizare‟, Musk asigură că robotul său va fi „prietenos, va avea o înălţime de 1,72 metri, va cântări 57 de kilograme şi va face toate sarcinile care vor fi plictisitoare pentru oameni, precum cumpărăturile de zi cu zi: „Va fi prietenos şi va elimina sarcinile periculoase, repetitive şi plictsitoare. Îl vei putea ruga să meargă la magazin şi să îţi ia următoarele produse alimentare. Genul acesta de lucruri. Cred că vom putea face asta‟, a precizat Elon Musk, în cadrul conferinţei de Ziua Inteligenţei Artificiale.

Robotul va avea un ecran poziţionat în locul unde, în mod normal, ar fi fost o faţă umană, iar pe ecran vor fi afişate „informaţiile utile‟ pe care robotul le va transmite. Totodată, Musk crede că pe viitor, roboţii vor deveni mai inteligenţi decât oamenii: „Dar asta nu înseamnă că totul va merge în iad. Înseamnă doar că lucrurile devin instabile sau ciudate‟, a subliniat fondatorul Space-X.

Deşi Musk este cunoscut pentru susţinerea inteligenţei artificiale, el s-a opus în trecut asupra ritmului rapid de dezvoltare, citând adesea un film care a apărut pe când acesta avea 13 ani: „Îmi place doar să fiu cu ochii pe ceea ce se întâmplă cu inteligenţa artificială. Au existat filme despre asta, precum Terminator. Există unele rezultate înfricoşătoare”, declara fondatorul Tesla, pentru CNBC, în 2014.

Citeşte şi: Cele mai valoroase maşini din filme celebre. Elon Musk s-a îndrăgostit de un vehicul de-al lui James Bond

Sursă foto: Shutterstock  / Sursă video: Youtube



Recente

Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg