6 lucruri pe care trebuie să le ştiţi despre bluzele de mătase

1 clickpentrufemei rumana s ud3j62hi je unsplash jpg jpeg

O bluză de mătase este considerată de mulţi ca fiind un element de bază al modei feminine. În orice epocă, pur şi simplu nu puteţi da greş cu una dintre aceste bluze versatile. Experţii în modă continuă să afirme că o femeie poate merge foarte departe doar cu o pereche de blugi, o pereche de pantaloni, o fustă creion şi o serie de bluze de mătase în garderoba sa.

Ce face ca aceste haine de damă să fie atât de dorite? Poate că motivul este ţesătura în sine, care este moale, lucioasă şi are un luciu subtil. Există, de asemenea, faptul că puţine ţesături au un drapaj atât de frumos ca mătasea. În plus, femeile adoră modul în care mătasea rezistă la cute şi elasticitatea naturală inerentă materialului.

Iată doar câteva motive pentru care o bluză superbă din mătase nu se va demoda niciodată.

1. O declaraţie atemporală

Moda feminină se schimbă de la an la an, pe măsură ce tendinţele vin şi pleacă. În schimb, stilul este pentru totdeauna, iar aceasta este tocmai calitatea pe care o deţin bluzele din mătase. Puteţi apărea la un eveniment purtând o bluză de mătase fabricată ieri sau acum 50 de ani. Rezultatul ar fi acelaşi. Aţi arăta absolut şic şi la modă, dar toată lumea ar trebui să recunoască şi gustul inerent, atemporal al alegerii dvs.

Există un motiv pentru care vedete din Epoca de Aur, precum Lauren Bacall şi Katharine Hepburn, au fost fotografiate frecvent purtând mătase şi pentru care încă mai vedeţi aceste modele pe Kate Moss şi Angelina Jolie. Aceste piese sunt întotdeauna la modă.

2. Versatilitate incredibilă

Nicio femeie nu ar ezita să asorteze bluzele de mătase cu fuste creion sau pantaloni eleganţi. Cu toate acestea, ea ar trebui să se simtă la fel de confortabil aruncând o bluză superbă cu o pereche de blugi skinny închişi. Este look-ul perfect pentru o vineri casual la birou şi pentru a ieşi în oraş în seara respectivă. Asortaţi ţinuta cu nişte tocuri Louboutin sau cu o pereche de tenişi Converse învechiţi. Mătasea se poate purta cu orice.

3. Sunt confortabile

Nu rămâneţi cu impresia că mătasea este un fel de ţesătură rigidă care este dificil sau incomod de purtat. Realitatea este că mătasea posedă nişte calităţi naturale uimitoare care o fac o parte indispensabilă a modei feminine. Este capabilă să reţină căldura în timpul iernii, dar este, de asemenea, respirabilă, astfel încât vă poate menţine răcoroasă în timpul verii. Mai mult, are proprietăţi de absorbţie a umezelii care vă menţin confortabile toată ziua şi tot anul. Indiferent de cum arată vremea, mătasea vă va menţine relaxată.

4. Varietate infinită

Bluzele de mătase sunt disponibile în toate culorile unui vast curcubeu care pare să nu rămână niciodată fără nuanţe interesante. Albul, în tonuri calde sau reci, este întotdeauna un clasic, dar negrul câştigă rapid teren. Dacă vă plac tonurile bijuterie, veţi avea la dispoziţie bluze nesfârşite din care să alegeţi, iar acelaşi lucru se poate spune şi despre pasteluri. Imprimeurile sunt şi ele disponibile: dungile, bulinele, paisley, tartanul şi tot ce vă puteţi imagin.

Dacă vreţi să vorbim despre diferite siluete şi stiluri, veţi găsi o mulţime de varietate şi acolo. Cu mânecă lungă, cu mânecă scurtă, fără mâneci, cu fundiţă sau fără guler, puteţi alege dintre toate acestea şi multe altele.

5. Bluzele ca investiţie

O bluză de mătase nu este genul de piesă pe care o cumpăraţi într-un sezon şi de care trebuie să scăpaţi în următorul. Atunci când cumpăraţi o bluză de calitate superioară, aceasta vă poate servi ani de zile. Mătasea posedă o durabilitate uimitoare. Spălaţi-o cu grijă şi s-ar putea ca într-o bună zi să transmiteţi această bluză fiicei dvs.

6. Cum să purtaţi bluze de mătase

Tendinţele pot apărea şi dispărea, dar bunul gust nu se demodează niciodată. Orice femeie care are o colecţie de bluze de mătase va avea întotdeauna ceva uimitor de purtat, indiferent de ocazie.

Să purtaţi o bluză de mătase este un lucru, dar să o asortaţi este altceva. Iată câteva dintre cele mai cool moduri de a stiliza o bluză de mătase.

  • Purtaţi-vă bluza de mătase preferată cu denim vintage şi tocuri simple.
  • Puneţi-vă un tricou basic sub bluza de mătase şi purtaţi-le cu o fustă midi. Ţinuta de birou nu a arătat niciodată mai cool.
  • Asortaţi două culori pastelate pentru a crea o abordare proaspătă a acestui stil clasic de bluză.
  • Aşezaţi mai multe coliere cu pandantive împreună, atunci când bluza dvs. de mătase are nevoie de un plus de farmec.
  • O bluză de mătase arată foarte bine atunci când este purtată cu piele. O ţinută cu fustă mini şi mocasini este o abordare proaspătă a unui look de vară all black.
  • Optaţi pentru un ansamblu monocromatic, dar jucaţi-vă cu diferite nuanţe în cadrul aceleiaşi culori.
  • Reveniţi la elementele de bază cu un look atemporal, potrivit pentru birou, format dintr-un sacou drapat pe umeri şi nişte pantaloni de un roşu aprins.