A murit Alexandru Pesamosca

1 49324 original jpg jpeg

Cel mai bun chirurg pediatru din România, profesorul Alexandru Pesamosca (81 de ani), a decedat în noaptea de miercuri spre joi, la Spitalul “Marie Curie”, din Bucureşti.

Chirurgul pediatru Alexandru Pesamosca a încetat din viaţă în noaptea de miercuri spre joi,la Spitalul de Copii „Marie Sklodovska Curie”,a declarat,pentru Mediafax,Gabriel Smarandache,managerul unităţii sanitare,unde profesorul locuia,într-o cămăruţă,din anul 1999.

Alexandru Pesamosca fusese internat în 18 iunie,în Spitalul de Urgenţă Floreasca,din cauza unor suferinţe cronice cardiace şi pulmonare. După investigaţii medicale complexe,el a fost reţinut în clinica de terapie intensivă,fiind necesară susţinerea funcţiei respiratorii.

Alexandru Pesamosca s-a născut la Constanţa,pe 14 martie 1930. În 1954,a absolvit facultatea de Medicină Generală din Bucureşti. Numele său este legat de Spitalul Budimex din Bucureşti,unde profesorul a realizat circa 45.000 de operaţii. Scos la pensie forţat şi imobilizat la pat,Alexandru Pesamosca a rămas să locuiască în Spitalul „Marie Curie”,pentru că niciodată nu a avut timp să se ocupe de el şi să-şi ia o casă. În Spitalul Budimex,cunoscutul chirurg pediatru a muncit timp de 60 de ani.

Doctorul Alexandru Pesamosca este ctitor al Bisericii Cuviosul Stelian şi Sfântul Nicolae-Brâncoveanu,aflată în curtea Spitalului „Marie S. Curie” (fostul Budimex) şi preşedinte al Asociaţiei,,Aşezământul social sfinţii Martiri Brâncoveni”. Patriarhul României a fost de acord ca profesorul să fie îngropat acolo,fiind ctitor de biserică,potrivit Wikipedia.



Recente

Ramona Păun  jpg
Ce greseli faci in cuplu in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 1490808767 jpg
Rita Ora jpg
Oppenheimer, Tom Conti  jpg
Pavel Bartoș jpg
Anne Hathaway jpg
Printul William si Kate Middleton jpg
Katy Perry jpg
Celine Dion  foto   Instagram jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg
Lily Allen jpg
festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg